کارمندان بیشتر از طلافروش‌ها مالیات می‌دهند! + جدول

به نقل از شمانیوز

به گزارش سایت طلا، آمارها نشان می دهد که کارکنان دولت به طور متوسط ​​سالانه نزدیک به 9 میلیون تومان مالیات پرداخت کرده اند، اما مالیات طلافروشان بسیار ناچیز بوده است.

«شکاف مالیاتی» به معنای میزان درآمدی است که کشورها به دلیل فرار مالیاتی و اجتناب مالیات دهندگان یا گسترش اقتصاد سایه از دست می دهند. به همین دلیل، میزان شکاف مالیاتی یکی از معیارهای مهم برای سنجش موفقیت و کارایی نظام مالیاتی هر کشوری است.

بر اساس اظهارات مسئولان سازمان امور مالی در سال گذشته، دولت بیش از 470 میلیارد تومان درآمد مالیاتی داشته است، اما بر اساس بررسی های انجام شده در سال 1397، میزان شکاف مالیاتی کشور 97 هزار میلیارد تومان برآورد شده است. البته با توجه به تورم بالا در این سال ها شکاف مالیاتی فعلی قطعا بیش از این عدد است. نکته قابل توجه این است که حدود 50 میلیارد تومان از شکاف مالیاتی محاسبه شده مربوط به مالیات بر درآمد شرکت ها است.

منشی ها دو برابر اصناف حقوق می دهند!

نگاهی به آمار 11 ماهه درآمد مالیاتی سال گذشته نشان می دهد که در مجموع بیش از 74 درصد مالیات بر درآمد در این مدت وصول شده است که حدود 70 درصد از این مبلغ توسط حقوق بگیران و شرکت ها پرداخت شده است و مابقی مربوط می شود. به عناوین دیگر عبارتند از “املاک و مستغلات” و “متفرقه”.

از مجموع 70 هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی، کارمندان در مجموع نزدیک به 46 هزار میلیارد تومان مالیات پرداخت کرده اند که حدود 20 درصد آن مربوط به کارکنان بخش دولتی (دولت و حاکمیت) و تقریباً 26 درصد مربوط به درصد شاغلین بخش خصوصی بوده است. مابقی درآمد مالیاتی این محل یعنی حدود 24 هزار میلیارد تومان نیز توسط بخش بازرگانی پرداخت شده است. به عبارت دیگر، کارکنان تقریباً دو برابر مشاغل پرداخت می کنند.

نکته جالب توجه این است که رقم شکاف مالیاتی شرکت ها در سال 1398 با رشد همراه بوده و به 54 هزار میلیارد تومان رسیده است و این نشان می دهد که سازمان امور مالیاتی همچنان در شناسایی و وصول فراریان مالیاتی با مشکل مواجه است. و متجاوزین . بر اساس اطلاعات موجود از اتحادیه های مندرج در تبصره ماده 100 قانون مالیات های مستقیم مصوب 1401، حدود 90 درصد شرکت ها کمتر از 5 میلیون تومان مالیات عملکرد پرداخت می کنند.

بر اساس ماده 100 قانون مالیات ها، به منظور گسترش فرهنگ مالیاتی و تشویق مودیان به پرداخت مالیات، علاوه بر جرایم مالیاتی، مشوق های مالیاتی مختلفی برای مودیان در نظر گرفته شده است.

یکی از مشوق های مالیاتی قانون مالیات های مستقیم، کارآفرینان در صورتی که مجموع فروش سالانه آنها تا 100 برابر سقف معافیت مالیاتی باشد، از تسلیم اظهارنامه معاف هستند. اما از آنجایی که بهره مندی از مزایای مالیاتی تبصره ماده 100 منوط به داشتن شرایط قانونی و ثبت اظهارنامه خاص است، لازم است مؤدیان با شرایط این ماده آشنا باشند.

عجیب اینجاست که سازمان امور مالیاتی در تمام این بازه های زمانی به راحتی و بدون هیچ مشکلی از کارکنان بخش دولتی و خصوصی مالیات دریافت کرده است، یعنی قبل از پرداخت حقوق این افراد، مالیات از آن کسر شده است. پرداخت شده. صورتحساب؛ با این حال، در سایه تاخیر در اجرای قانون پایانه های تجاری و سامانه مودیان، همچنان مشکلات زیادی در خصوص اخذ مالیات بر درآمد مشاغل وجود دارد.

در همین رابطه مهدی محدی باکن نظر، رئیس مرکز آموزش سازمان امور مالیاتی سال گذشته گفت: این افراد در مشاغل مربوط به کارکنان دولت در سال 1400 به طور متوسط ​​9 میلیون تومان مالیات پرداخت کرده اند. این در حالی است که مالیات اعلامی 4 میلیون و 400 هزار نفر از سایر مشاغل در سال جاری حدود 11 هزار میلیارد تومان بوده است. یعنی هر کدام از این مشاغل اعلام کرده اند در سال 1400 حدود 2.5 میلیون تومان مالیات پرداخت خواهند کرد.

بر این اساس میانگین مالیات اعلامی 23 واحد صنفی در سال 1401، 4.3 میلیون تومان گفته می شود. ماجرا زمانی جالب‌تر می‌شود که اتحادیه‌ها نسبت به مالیاتی که پرداخت می‌کنند اعتراض کرده و رقم مالیات را ناعادلانه می‌دانند، علیرغم اینکه طبق اطلاعات موجود، نزدیک به 94 درصد از مودیان مالیاتی که از تبصره ماده 100 برای حمل استفاده می‌کنند. از 1400 نفر مالیات نداده اند یا کمتر از 10 میلیون پرداخت مالیات پرداخت شده است.

مودیان استفاده کننده از تبصره ماده 100 (جاری در سال 1400)

تعداد (هزاران) مالیات (میلیارد تومان) سرانه درصد از کل (تعداد)

متاسفم

۱۷۴۴

۰

۰

56.5

صفر تا 5 میلیون تومان

۸۷۴

۱۵۹۸

۱.۸

28.3

5 تا 10 میلیون تومان

۲۶۶

۲۲۹۲

8.6

8.6

10 تا 20 میلیون تومان

۱۱۸

۱۷۱۰

۱۴.۵

۳.۸

20 تا 30 میلیون تومان

۲۵

۶۱۰

۲۴.۴

0.8

بالای 30 میلیون تومان

۳۱

۱۹۱۹

۶۱.۹

۱

جمع

۳۱۰۰

۸۱۳۲

2.6

صد

به عبارت دیگر، یک فرد بازاری با هزینه های میلیاردی ممکن است همان مالیات را پرداخت کرده باشد که کارمندی که حقوق ثابتی دارد، اگرچه شواهد نشان می دهد که اکثر اهالی بازار نسبت به کارمندان دولت و حتی کارگران مالیات کمتری پرداخته اند.

مالیات کمی عجیب از دلالان طلا

بیش از 20 هزار واحد تجاری در تجارت طلا و جواهر فعال هستند اما طبق اطلاعات موجود، مالیات سرانه این تجارت در سال 1400 به طور متوسط ​​6.7 میلیون تومان بوده است.

نکته جالب توجه این است که از میزان سرانه مالیات ثابت و تبصره ماده 100 این تجارت در سال 1400 اطلاعی در دست نیست، اما بررسی عملکرد مالی معاملات طلا و جواهر کشور در سال های اخیر. نشان دهنده وجود شکاف مالی شدید در این بخش است.

عملکرد مالی اتحادیه های طلا و جواهر کشور در سال های اخیر

عملکرد سال

تعداد مودی (هزاران)

اظهارنامه مالیات سرانه – اظهارنامه

مالیات ثابت سرانه – بیانیه

سرانه مالیات ثابت – تبصره 100

مالیات ثابت سرانه (متوسط)

۱۳۹۸

۱۴.۵

۳.۴

۱۹.۵

4.3

11.2

۱۳۹۹

۱۶.۵

۳.۶

۱۳.۵

4.1

۸.۸

۱۴۰۰

۲۰.۲

۶.۷

یک غریبه

یک غریبه

یک غریبه

(ارقام جدول به میلیون تومان می باشد)

این در حالی است که برای شروع کار در صنعت طلا و جواهر به سرمایه اولیه بالایی نیاز است، بنابراین افرادی که وقف این حوزه هستند منطقاً باید درآمد بیشتری نسبت به کارگران و کارمندان داشته باشند. درآمد بالاتر همچنین به معنای پرداخت مالیات بالاتر نسبت به سایر افراد است، اما شواهد داستان متفاوتی را نشان می دهد.

فراوانی کارت به کارت در صنعت طلا و جواهر

مشاهدات میدانی از سندیکاهای شهرستانی و گفتگو با خریداران سکه و طلا نشان می دهد که فروشندگان با اعلام شماره حساب کارت نرخ مورد نظر خود را برای کارت دریافت می کنند.

این روش که در یکی دو سال گذشته در اصناف مختلف دیده می شود، همچنان کلیدی ترین راه فرار مالیاتی است، اما طی روزهای گذشته مسئولان سازمان امور مالیاتی از شناسایی حساب های شخصی متخلفان خبر داده اند. . هفته ها

نکته جالب اینجاست که در بین اعضای صنف جواهر فروشان کسانی هستند که برای دریافت هزینه فروش طلا، شماره شناسایی فردی ناشناس (که مالک واحد صنفی نیست) را اعلام کرده اند. این امر به صنف جواهرسازان مربوط نمی شود و در سایر اصناف نیز به شدت قابل مشاهده است.

در واقع شماره حساب همسر، یکی از کارگران، اقوام یا دوستان توسط برخی فراریان مالیاتی به خریدار اعلام می شود و تا زمانی که قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان به طور کامل اجرا نشود نمی توان منتظر پایان آن بود. چنین تلاش هایی برای فرار مالیاتی

یعنی اگر صورتحساب الکترونیکی در همه مشاغل اجرا شود، فروشنده اهمیتی نمی دهد که هزینه کالا و خدمات خود را نقدی، کارتخوان یا کارت به کارت دریافت کند و در نهایت باید مالیات را پرداخت کند.

از سوی دیگر برخورد سطحی با فراریان مالیاتی باعث شده تا این افراد خود را در پرداخت مالیات محق بدانند و در صورتی که سازمان امور مالیاتی جرایم سنگین علیه آن افراد را افزایش ریسک مالیاتی بداند، از طرق مختلف به دنبال عدم پرداخت مالیات باشند. فرار مالیاتی، شاهد این حجم از شکاف مالیاتی در کشور نخواهیم بود.

بر اساس نظرات کارشناسان اقتصادی، با توجه به حجم بالای اقتصاد غیررسمی در ایران، میزان فرار مالیاتی و عدم شفافیت در بخش صنفی نیز بسیار بالاست. برای این منظور، ایجاد پایه مالیاتی «مالیات بر درآمد کل» می‌تواند مناسب‌ترین گزینه برای وصول مالیات در کشور باشد که تحقق این پایه مالیاتی همراه با اجرای کامل قانون نظام مالیاتی، می‌تواند مواردی را پر کند. شکاف های ناشی از عدم شفافیت، کالاهای قاچاق، ارائه نادرست و فرار مالیاتی.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *