در حالی که تفاهم نامه ای با چین برای ساخت 200 هزار واحد مسکونی برای انتقال فناوری به امضا رسید، یکی از اعضای شورای شهر تهران «مخالفت با ساخت و ساز چینی در پایتخت» را اعلام کرد.
گروه شهری خبرگزاری فارس گفت: حمیدرضا صارمی معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران گفت: محلهسازی توسط شرکتهای چینی در مقیاس بیش از هزار واحد در زمینهای اختصاصی مناطق 9 تا 16 شهر تهران اجرا میشود. شهر تهران.
مشکل کمبود مسکن طولانی بودن مدت ساخت و ساز و افزایش قیمت اجاره بها بود که منجر به انعقاد تفاهم نامه ای با چینی ها برای ساخت 200 هزار واحد مسکونی شد تا تهرانی ها در مدت کوتاهی صاحب خانه شوند.
سرعت ساخت و ساز در چین بالاست به طوری که در زمان کرونا یک بیمارستان 1000 تختخوابی در چند روز و یک پل 12 خطی در کمتر از 2 روز ساخته شد.
دولت فعلی قول ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی را داده است و شهرداری در تلاش است تا با راه اندازی کمپ مسکن موانع این حوزه را برطرف کند. علیرضا زاکانی شهردار تهران در ماههای اخیر دو سفر به چین داشت و تفاهمنامه ساخت واحدهای مسکونی را با چینیها امضا کرد که هنوز در مرحله قرارداد نیست.
چینی ها 5 میلیارد یورو منابع در حوزه مسکن، هتل سازی و گردشگری وارد خواهند کرد. تعداد کمی از مهندسان برای انتقال فناوری به ایران آمده اند و پس از آموزش به پیمانکاران ایرانی واگذار می شوند. آنها همچنین مجموعه ای از تجهیزات را وارد می کنند که ایران خریداری می کند و برای ادامه کار از آنها استفاده می کند. کلیه مصالح ساختمانی این واحدها از ایران تامین می شود.
چینی ها در محله های نمونه در مناطق 18، 19، 21 و 22 و همچنین در بافت های فرسوده خانه می سازند و به گفته سید مهدی هدایت، مدیرعامل سازمان نوسازی شهری تهران، زمان ساخت به نصف می رسد. سازه ها ضد زلزله خواهند بود. در تهران برای خودشان محله نمی سازند.
کمبود مسکن تنها محدود به ایران نیست، در کشورهای عربی، آفریقایی و کشورهای دیگر نیز مشکلاتی وجود دارد و در حال حاضر چینی ها که از مسکن در کشور خود اشباع شده اند، برای آنها آپارتمان می سازند.
در حالی که مهدی عباسی رئیس کمیسیون شهرسازی شورای شهر می گوید: ایران در صنعت ساختمان پیشرو است و کارخانه ای در وزارت دفاع وجود دارد که صنعتی سازی ساختمان ها را انجام می دهد و باید از ظرفیت های ملی استفاده شود. پرویز سروری، نایب رئیس شورای شهر تهران می گوید: «در ایران (مسکن) ترک ها زندگی می کردند. مهر) ساخت و ساز و «اگر می توانید از ظرفیت چینی ها در ساخت مسکن استفاده کنید، باید دست جامعه را هم ببوسید».
به گفته کارشناسان مسکن، در صورت افزایش عرضه مسکن، قیمت تا حدودی یکسان می شود، اما تاثیر مطلق نخواهد داشت. مسکن باید از دارایی سرمایه حذف شود. برای جبران قیمت اجاره، دولت و شهرداریهایی مانند آمریکا و اروپا باید وارد عمل شوند که شهرداریهایشان واحدهایی را میسازند و با قیمت پایین به شهروندان تحویل میدهند تا بازار را کنترل کنند.