یکی از بیماری های شایعی که خانم ها از آن رنج می برند فیبروم رحم است. فیبروم رحم مشکلات زیادی را برای خانم ها ایجاد می کند و گاهی اوقات علائم این بیماری به حدی مشکل ساز می شود که فرد مجبور به جراحی می شود. اگر فیبروم رحمی زود تشخیص داده شود، گاهی اوقات می توان بدون جراحی درمان کرد.
استفاده از برخی روش های طب سنتی می تواند به درمان این بیماری کمک کند. «دکتر سعید صانعی» پزشک و مشاور گیاهی و طب سنتی تعدادی از این درمان ها را به شما معرفی می کند.
چرا فیبروم می گیرید؟
فیبروم رحم یکی از شایع ترین بیماری های زنان است و سالانه افراد زیادی به این بیماری مبتلا می شوند. امروزه دلایل زیادی برای فیبروم رحم وجود دارد. از دیدگاه طب سنتی، فیبروم ها در واقع نوعی تورم سخت هستند. از نظر طب سنتی یکی از علل اصلی فیبروم رحم، مصرف زیاد مواد غذایی است که باعث افزایش سدیم در بدن می شود. مصرف فست فود ممکن است یکی از دلایل اصلی فیبروم رحم باشد.
همچنین افرادی که به مصرف زیاد گوشت گاو یا گوساله عادت دارند ممکن است فیبروم رحم داشته باشند. مصرف زیاد و متعادل کلم، شلغم و عدس نیز ممکن است در فیبروم رحم نقش داشته باشد.
علاوه بر این، استفاده از غذاهای کنسرو شده و باقیمانده از دیگر علل فیبروم رحم است. هر عاملی که جریان خون در رحم را مختل کند می تواند خطر فیبروم رحم را افزایش دهد، بنابراین خانم ها باید از پوشیدن لباس های تنگ و شلوار جین برای مدت طولانی خودداری کنند.
برخی از خانم ها روزانه بارها غذاهای چرب و سرخ شده مصرف می کنند، باید توجه داشت که مصرف این گونه غذاها برای بدن مضر است و می تواند باعث بیماری های زیادی شود و احتمال فیبروم رحم را افزایش دهد. حمام کردن با آب سرد در دوران قاعدگی می تواند برای خانم ها مضر باشد و گاهی باعث ایجاد فیبروم رحمی شود.
خوردن غذاهایی مانند چیپس و پفک نیز می تواند خطر ابتلا به فیبروم رحم را افزایش دهد، بنابراین افراد در هر سنی باید از خوردن این گونه غذاها خودداری کنند. یکی دیگر از مواد غذایی که می تواند خطر فیبروم رحم را افزایش دهد خامه است.بعضی از خانم ها عادت دارند هر روز در وعده صبحانه خامه بخورند یا عادت دارند در طول روز زیاد نان خامه ای بخورند که برای بدن بسیار مضر است. استفاده زیاد از سرشیر می تواند باعث ایجاد فیبروم رحمی شود.
خانم هایی که عادت دارند همیشه از ته دیگ استفاده کنند باید توجه داشته باشند که خوردن بیش از حد ته دیگ باعث ایجاد فیبروم می شود. علاوه بر تغذیه، عوامل دیگری نیز در ایجاد فیبروم نقش دارند. در بسیاری از موارد، استرس می تواند باعث بسیاری از بیماری ها شود و فیبروم ها نیز از این قاعده مستثنی نیستند، بنابراین افراد باید تا حد امکان برای کاهش سطح استرس خود تلاش کنند.
شاید بسیاری از مردم این سوال را داشته باشند که کدام مزاج بیشتر مستعد ابتلا به فیبروم رحم است. همه افراد با مزاج های مختلف ممکن است فیبروم رحم داشته باشند، اما به طور کلی زنان با مزاج دموی یا صفراوی کمتر به فیبروم رحم مبتلا می شوند.
یکی دیگر از عواملی که می تواند احتمال فیبروم را افزایش دهد، وراثت است، اما چیزی که ممکن است بیشتر از وراثت در فیبروم نقش داشته باشد، سبک زندگی و رژیم غذایی است. مادران باید توجه ویژه ای به تغذیه فرزندان خود به ویژه دختران داشته باشند و از دوران کودکی آنها را به خوردن غذاهای سالم تشویق کنند.
مصرف غذاهایی که فرد را مستعد ابتلا به فیبروم رحمی می کند باید از دوران کودکی محدود شود، زیرا ممکن است این مشکل در بزرگسالی فرد را مستعد فیبروم کند. این یک تصور اشتباه است که فیبروم رحم فقط در سنین بالا ظاهر می شود. افراد 25 سال به بالا احتمال و احتمال ابتلا به این بیماری را دارند.
طب سنتی را امتحان کنید
فیبروم رحم در بسیاری از موارد می تواند بدون علامت باشد و فرد ممکن است به طور تصادفی در طی سونوگرافی متوجه آن شود. فیبروم رحم در برخی افراد ممکن است علائمی داشته باشد. گاهی اوقات فیبروم می تواند باعث خونریزی شدید، به خصوص در دوران قاعدگی شود. همچنین، فیبروم رحم در برخی افراد می تواند دردناک باشد، در حالی که در برخی دیگر می تواند بدون درد باشد.
درد هنگام مقاربت یکی دیگر از علائم فیبروم است. برای تشخیص فیبروم رحم باید معاینه شکم انجام شود و سونوگرافی یکی از روش های مطمئن و دقیقی است که در تشخیص فیبروم رحم استفاده می شود.
در حالی که بسیاری از افراد ممکن است فکر کنند تنها راه درمان فیبروم جراحی است، اما جراحی تنها زمانی انجام می شود که فیبروم ها مشکلات زیادی را برای سایر قسمت های بدن ایجاد کنند، مانند فشار شدید به مثانه یا ایجاد خونریزی شدید و کم خونی. اگر فرد مسن باشد و دارای فرزند باشد، بسته به شرایط بیمار ممکن است جراحی در نظر گرفته شود. در صورتی که فیبروم رحمی مشکل جدی برای بیمار ایجاد نکند می توان از طب سنتی برای درمان آن استفاده کرد.
گاهی ممکن است فرد علاوه بر فیبروم، کیست تخمدان نیز داشته باشد که در این صورت پزشک متخصص طب سنتی باید علاوه بر درمان فیبروم، کیست تخمدان را نیز درمان کند. اسپند یکی از داروهایی است که برای برخی از بیماران در درمان کیست تخمدان تجویز می شود.
این افراد باید زیر نظر متخصص طب سنتی گردو بخورند. این دارو برای افرادی که همزمان با کیست تخمدان فیبروم دارند مناسب نیست، زیرا گردو باعث ایجاد سودا در بدن و تشدید علائم فیبروم می شود. اگرچه استفاده از برگ گردو داروی مناسبی برای درمان فیبروم رحمی محسوب می شود، اما مصرف برگ گردو باید زیر نظر پزشک متخصص طب سنتی باشد.
سیاه دانه
یکی از مهم ترین درمان های کیست تخمدان و فیبروم رحم استفاده از زیره سیاه است.
زنان مبتلا به فیبروم رحمی می توانند 100 گرم زیره سیاه را با 300 گرم عسل مخلوط کرده و هر روز یک قاشق غذاخوری بعد از غذا میل کنند.
این دارو می تواند به درمان فیبروم رحم کمک کند، به شرطی که افراد به طور مداوم و منظم از آن استفاده کنند.
دانه خربزه
دانه خربزه داروی مناسبی برای درمان فیبروم رحم است. برای این کار باید فرنی دانه خربزه درست شود. 75 گرم دانه خربزه را باید کوبید و در توری گذاشت. این مخلوط را باید در یک لیوان آب بجوشانید. پس از به جوش آمدن مخلوط، باید با صاف کردن، آب دانه های خربزه را خارج کرده، سپس نشاسته و آرد برنج را اضافه کرده و به صورت فرنی درآورید. فرنی تخمه خربزه باید به مدت 20 روز با معده خالی مصرف شود.
برگ گردو
یکی دیگر از داروهایی که می توان در درمان فیبروم رحمی استفاده کرد برگ های گردوست است. برای بهره مندی از این ویژگی گردو، یک قاشق دسر را به مدت 20 دقیقه در یک لیوان آب جوش دم کرده و پس از صاف کردن، هر بار (صبح، ناهار و عصر) به اندازه یک سوم لیوان میل شود. قبل از غذا نوشیدند مقدار برگ گردو را نباید زیاد کرد، زیرا می تواند به بدن آسیب برساند.
گل ماهور
یکی دیگر از گیاهانی که می تواند در درمان فیبروم رحم مفید باشد گل ماهور است. این گیاه باید به عنوان بخور رحم استفاده شود. یک قاشق غذاخوری گل ماهور را روی ذغال های داغ ریخته و در فاصله نگه دارید. این کار باید در دوران قاعدگی انجام شود تا در این دوره فیبروم ها به مرور زمان از بدن دفع شوند. استفاده از بخور باید با داروهای خوراکی برای درمان فیبروم ترکیب شود.
نگاهی دیگر به فیبروم!
دکتر متخصص طب سنتی مژگان تن ساز – فیبروم یکی از بیماری های شایع محسوب می شود، زیرا این بیماری تقریباً در نیمی از زنان بالای 35 سال رخ می دهد.
شدت علائم فیبروم به اندازهی توده و محل قرارگیری آن وابسته است. از دیدگاه طب سنتی، فیبروم بدون خونریزی، ورم صلب سوداوی محسوب میشود و در شرایطی که فیبروم با خونریزی همراه باشد، به آن میتوان بواسیر رحم گفت. زمانی که فیبروم علائم نداشته باشد، پزشک متخصص طب سنتی از بیمار شرححال میگیرد و وقتی علائم مرتبط با تغییر مزاج در فرد مطرح شود، در چنین شرایطی میتوان به بیماری شک کرد و برای تشخیص دقیق از سونوگرافی کمک گرفت.
تغذیه می تواند نقش مهمی در فیبروم داشته باشد، اما غذاهای دقیقی که باعث ایجاد فیبروم می شوند هنوز مشخص نیست، اما به نظر می رسد که غذاهای مرتبط با افزایش سدیم در بدن ممکن است در فیبروم رحم نقش داشته باشند. در برخی مقالات ذکر شده است که استفاده از رنگ مو و لوازم آرایشی علاوه بر تغذیه، تا حدودی باعث ایجاد فیبروم رحم می شود.
بسیاری از مردم فکر می کنند که برای درمان فیبروم رحم باید جراحی انجام شود و در مواردی که احتمال سقط جنین و ناباروری وجود دارد می توان جراحی را انجام داد. علاوه بر این، اگر فیبروم باعث کم خونی یا علائم انسداد مدفوع یا مجاری ادراری شود، بسته به شرایط بیمار می توان جراحی را انجام داد.
در صورت عدم وجود مشکلات جدی برای بیمار، درمان با طب سنتی متفاوت است. درمان با توجه به شرایط بیمار تنظیم می شود اما به طور کلی برای درمان بیمار مبتلا به فیبروم رحمی باید ابتدا فیبروم ها بعد از پاکسازی بدن تمیز شوند که در آن خلط غالب از بدن خارج می شود.بعد از آن یک پاکسازی هم برای رحم انجام خواهد شد و درنهایت باید اقدام به تقویت رحم کرد.
در واقع این موارد به عنوان سه اصل مهم در درمان بیماری های رحمی پذیرفته شده است. علاوه بر این، یک متخصص طب سنتی ممکن است استفاده از حمام آب را توصیه کند. برای این کار، فرد ماده دارویی را می جوشاند و در لگن تمیزی می ریزد، سپس به این مخلوط آب اضافه می کند و در لگن می نشیند.
درمان های دیگری برای این منظور وجود دارد. به عنوان مثال، با توجه به شرایط بیمار، متخصص طب سنتی ممکن است از فیبروم هایی استفاده کند که باعث حل شدن فیبروم می شود. اگر تورم (توده های فیبری) سفت باشد، باید از محلول ملین استفاده کرد. به طور کلی درمان اصلی فیبروم ها نرم شدن آنها و جلوگیری از سفت شدن آنها است.
درمان فیبروم رحمی با طب سنتی معمولا طولانی مدت است و ممکن است حدود یک تا دو سال طول بکشد، اما این درمان ها موفقیت آمیز هستند، اما باید توجه داشت که طب سنتی تنها زمانی باید استفاده شود که فرد دچار مشکلات جدی باشند.
منبع: همشهری آنلاین