بچه دار شدن تجربه ای شیرین و لذت بخش است که زندگی را تغییر می دهد، اما با تمام شیرینی اش، یک نوزاد چالش های خودش را دارد و می تواند تنش هایی را برای شما و رابطه شما ایجاد کند. گاهی می بینیم که اگرچه برخی از زوج ها قبل از بچه دار شدن روابط خوبی داشتند اما بعد از بچه دار شدن رابطه سردی دارند. برای این منظور مشاور خانواده و استاد دانشگاه دکتر. با فاطمه آذرتاش به بررسی عوامل سردی در روابط بعد از بچه دار شدن و راه های جلوگیری از از دست دادن صمیمیت زوج ها بعد از بچه دار شدن پرداختیم.

عوامل مختلفی بر روابط زوجین پس از بچه دار شدن تأثیر می گذارد

آذرتاش یکی از دلایل سرد شدن روابط بین زوجین را تغییرات هورمونی پس از زایمان می داند و می گوید: استروژن و پروژسترون در خانم ها پس از تولد به سرعت کاهش می یابد که این امر روابط زناشویی بین زوجین را تحت الشعاع قرار می دهد و از طرفی کاهش ترشح استروژن و پروژسترون نیز کاهش می یابد. در بدن زنان پس از تولد مسئول انگیزه و انرژی در فرد است.» این امر بر تولید دوپامین و سروتونین تأثیر می گذارد و باعث کاهش خلق و خوی زنان پس از تولد می شود.

این روانشناس که اضطراب و اضطراب مراقبت از کودک را یکی دیگر از عوامل سردی رابطه ارزیابی کرد، گفت: اضطراب پس از زایمان منجر به تولید هورمون کورتیزول می شود که این هورمون ملاتونین را در بدن کاهش می دهد و مادر را از ابتلا به این بیماری باز می دارد. داشتن خوابی راحت و عمیق.بنابراین مادر شب ها خسته است و خواب کافی ندارد.» به دلیل اینکه نمی تواند بخوابد، نمی تواند مانند گذشته رابطه شاد و پرانرژی با همسرش داشته باشد.

آذرتاش ادامه می دهد: مشکلات دیگری مانند تغییرات جسمی، مشکلات مالی، نیازها، کمبود وقت با همسر نیز می تواند بر روابط زوجین تاثیر بگذارد و باعث شود که زوجین فرصت کمتری برای صمیمیت داشته باشند.

جدا از هم خوابیدن زوج ها بعد از بچه دار شدن به رابطه آسیب می رساند

گاهی زوجین بعد از بچه دار شدن به دلایلی مانند گریه نوزاد محل خواب خود را از هم جدا می کنند و گاهی نیز مادر نوزاد را بین شوهر و شوهرش قرار می دهد تا در هنگام خواب احساس آرامش داشته باشد. آذرتاش مضرات جدایی خوابیدن زوج ها پس از بچه دار شدن را اینگونه بیان می کند: «جدایی خوابیدن والدین باعث کاهش ارتباط لمسی زوجین می شود و این به مرور زمان تبدیل به یک عادت می شود و بر روابط زوجین تأثیر منفی می گذارد.

وی تاکید می کند: از 6 ماهگی تا 2 سالگی مادر این شانس را دارد که محل خواب کودک را از والدین جدا کند، زیرا از 2 سالگی ترس از تاریکی در کودک ایجاد می شود و جدایی کودک دشوارتر می شود. فرزند از والدین؛ بنابراین جدا از هم خوابیدن زوج‌ها نه تنها به رابطه آسیب می‌زند، بلکه بر کودک نیز تأثیر می‌گذارد.» «همچنین منجر به مشکلات جدی بسیاری مانند وابستگی بیش از حد به والدین، عدم اعتماد به نفس، اضطراب جدایی و عدم بلوغ اجتماعی می‌شود. “

آذرتاش همخوابی زوج ها را راهی برای افزایش صمیمیت می داند و می گوید: همخوابی زوج ها باعث ترشح اندورفین و اکسی توسین در بدن می شود، اندورفین یک مسکن طبیعی است و اکسی توسین باعث افزایش علاقه زوجین به یکدیگر و حتی کاهش اضطراب می شود. “

چگونه از سردی روابط بعد از بچه دار شدن جلوگیری کنیم؟

تعادل را در توجه به همسر و فرزندان خود حفظ کنید

پس از تولد فرزند، والدین اغلب در نقش والدین و فرزند درگیر می شوند و به این ترتیب همسر را کنار می زنند. آذرتاش این موضوع را عاملی برای کاهش روابط عاطفی زوجین ارزیابی می کند و می گوید: توجه بیش از حد به فرزند و از سوی دیگر بی توجهی به همسر باعث بی ارزش شدن طرف مقابل و در نتیجه برخورد می شود. با مشکلات دیگری مانند کار، دوستان، شبکه های اجتماعی و غیره؛ بنابراین برای جلوگیری از مشکلات عاطفی در روابط، زن و مرد باید تعادل را در توجه به همسر و فرزندان خود حفظ کنند.

آذرتاش بابیان اینکه توجه بیش از حد به فرزند باعث حسادت در همسر می شود، می گوید: گاهی توجه بیش از حد مادر یا پدر به فرزند باعث می شود که زن به دلیل عصبانیت و عصبانیت نتواند وظایف والدین خود را به درستی انجام دهد. حسادت توجه بیش از حد به کودک کودک به همسرش می گوید که دیگر مورد نظر نیست و این باعث می شود که احساس کنی در خانواده جایی نداری.

آذرتاش با اشاره به تحقیقات انجام شده با بیان اینکه روابط خارج از ازدواج در دوران بارداری و بعد از بچه دار شدن با کاهش میل جنسی زوج ها بیشتر است، می گوید: زوج ها گاهی به دلیل ناآگاهی، عدم مراجعه به پزشک و ترس وارد روابط زناشویی می شوند و در دوران بارداری از خود دور می شوند و از این رو می توانند از ازدواج خارج شوند. این به یک عادت تبدیل می شود.» و پس از تولد کودک ادامه می یابد. البته باید توجه داشت که رابطه زناشویی از راه های دیگری مانند در آغوش گرفتن، بوسیدن، نگاه محبت آمیز به یکدیگر نیز امکان پذیر است و منجر به رشد می شود. از روابط بین زوجین

بعد از بچه دار شدن رابطه خود را گرم و دوستانه نگه دارید

آذرتاش کاهش صمیمیت بین زوجین پس از بچه دار شدن را امری طبیعی می داند و می گوید: مراقبت از کودک زمان و انرژی زیادی می طلبد و این موضوع بر فرصت های با هم بودن زوج ها نیز تأثیر می گذارد، اما زوجین باید به این نکته توجه کنند. ” که محیط آرام بوده و برای فرزندانشان صمیمیت ایجاد کرده است. زیرا صمیمیت بین والدین باعث ایجاد اعتماد در کودک می شود.

این روانشناس برای جلوگیری از از دست دادن صمیمیت زوج ها پس از بچه دار شدن توصیه می کند: زوج ها باید تا حد امکان از فرصت های کمتری برای حضور در کنار یکدیگر پس از بچه دار شدن استفاده کنند، مثلاً در حالی که کودک خواب است تنها بمانند و با یکدیگر صحبت کنند یا از آنجا خارج شوند. بچه با پدربزرگ و مادربزرگ برای چند ساعت.” آنها باید با هم خوش بگذرانند.”

آذرتاش با اشاره به نقش مردان در افزایش صمیمیت بعد از بچه دار شدن گفت: خانم ها به دلیل افسردگی پس از زایمان و تغییرات هورمونی بیش از هر زمان دیگری به توجه و محبت همسرشان نیاز دارند؛ بنابراین توجه رفتاری و کلامی مرد در کاهش احساس زن موثر است. احساسات منفی بعد از تولد.» علاوه بر این، ایفای نقش مردانه در کارهای خانه و تربیت فرزندان باعث تسریع کارها و افزایش فرصت های با هم بودن زوج ها می شود، بنابراین زوج ها باید این موضوع را با یکدیگر در میان بگذارند و به برنامه ای خاص برسند.

این روانشناس می گوید: مادر نباید تمام وقت و انرژی خود را صرف مراقبت از فرزندش کند، بلکه باید با برنامه ریزی مناسب، زمانی را برای استراحت و ورزش اختصاص دهد تا انرژی تحلیل رفته خود را احیا کرده و در رابطه با همسرش استفاده کند. “

آذرتاش با اشاره به اثربخشی مشاوره زوجین پس از زایمان در افزایش صمیمیت زوجین گفت: یک مطالعه در سال 2019 در مجله Biomedical Journal of Reproductive Medicine نشان می دهد که رضایت زناشویی زنانی که پس از تولد مشاوره زوج و گروه دریافت کرده اند بیشتر از زنانی است که پس از تولد از مشاوره زوجی و گروهی برخوردار شده اند. مشاوره دریافت نکردند، دریافت نکردند، دریافت کردند؛ بنابراین هرچه آگاهی و آگاهی زنان از مراقبت های قبل از بارداری و پس از زایمان بیشتر باشد، زودتر می توانند به حریم خصوصی دوران قبل از بارداری برگردند.

منبع: ایرنا

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *