به گزارش مگتو، یک مطالعه جدید میکروب های ناشناخته ای را در روده انسان کشف کرده است که توانایی تجزیه سلولز را دارند.

به گزارش زومیت، برای چندین دهه فرض بر این بود که روده انسان، بر خلاف روده حیواناتی مانند گاو، اسب یا گوسفند، قادر به تجزیه سلولز نیست. اما در سال 2003، دانشمندان باکتری هایی را در روده انسان کشف کردند که می توانند این فیبر را هضم کنند.

یک مطالعه اخیر بر ژن‌های همان باکتری‌ها برای جستجوی شباهت‌ها تکیه کرد و نمونه‌های مدفوع افراد جوامع مختلف را برای آزمایش میکروبیوم آنالیز کرد. نتایج نشان می‌دهد که ما بیشتر از آنچه قبلاً فکر می‌کردیم با حیوانات مشترک هستیم.

به نظر می رسد که چندین نوع میکروب سلولز خوار در روده ما وجود دارد که قبلاً از آنها اطلاعی نداشتیم. یکی برخی از گونه ها به پستانداران نشخوارکننده، برخی دیگر به نخستی ها و برخی دیگر به انسان مربوط می شوند. هر سه باکتری متعلق به جنس رومینوکوک هستند و دارای ژن هایی هستند که در هضم سلولز نقش دارند.

این سه نوع میکروب در نمونه‌های مدفوع شکارچیان، جمعیت روستایی و مردم باستانی که 1000 تا 2000 سال پیش می‌زیستند، فراوان بود. اگرچه فراوانی آنها در جمعیت های مدرن و صنعتی بسیار کمتر بود. به گفته نویسندگان، کاهش این گونه ها در روده انسان احتمالاً به دلیل سبک زندگی غربی است.

هنگامی که میکروب های رومینوکوکوس از فیبر گیاهی محروم می شوند، ممکن است تعداد آنها در روده کاهش یابد. این نگرانی وجود دارد که از دست دادن این گونه‌ها می‌تواند به سلامت متابولیک ضعیف در جمعیت‌های شهری مدرن کمک کند. این احتمال باید مورد بررسی قرار گیرد، اما نویسندگان مطالعه معتقدند که ترکیب این گونه‌ها در روده انسان از طریق مکمل‌ها یا پروبیوتیک‌های خاص می‌تواند مفید باشد.

تحقیقات اولیه نشان می دهد که مکمل های سلولز مانند فیبر گیاهی ممکن است مزایای سلامتی متعددی از جمله تغییر میکروب های روده، پاسخ های ایمنی و بیان ژن داشته باشند. اما در حالی که ارتباط پیشنهاد شده در مطالعه جدید امیدوارکننده است، مکانیسم های اساسی تا حد زیادی ناشناخته هستند.

مطالعه حاضر پیشرفت مهمی است زیرا نشان می‌دهد که باکتری‌های روده که قبلاً شناسایی نشده بودند ممکن است نقش مهمی در سلامت روده انسان ایفا کنند.

تجزیه و تحلیل های تکاملی نشان می دهد که سویه مربوط به انسان از باکتری رومینوکوکوس در اصل از روده نشخوارکنندگان آمده و احتمالاً در طول اهلی شدن به ما منتقل شده است. بنابراین، زندگی با حیوانات ممکن است به ما در هضم بهتر گیاهان کمک کرده باشد. به نظر می رسد گونه های رومینوکوکوس در بدن ما با اکوسیستم جدید خود سازگار شده و ژن های میکروب های همسایه خود را به دست آورده اند.

اکنون پس از هزاران سال، حیات باکتری رومینوکوکوس در بدن انسان به خطر افتاده است. در برخی از نقاط جهان، روده انسان ممکن است دیگر زیستگاه مناسبی برای این میکروب ها نباشد و تاثیر آن بر سلامت ما در حال حاضر ناشناخته است.

۵۸۵۸

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *