به گزارش بازتاب آنلاین، سید اسدالله جولایی گفت: مهریه نامتعارف. یکی یکی از مشکلاتی است که منجر به فروپاشی خانواده ها می شود. خانواده ها نباید به بهانه اینکه چه کسی مهریه را داده و چه کسی، فرزندان خود را به پرداخت جهیزیه های کلان تشویق کنند.
به گزارش ایسنا به نقل از قوه قضاییه، وی افزود: در بخشی از بازدید از زندان های سراسر کشور و در بازدید از زندان اوین، زندانیانی را مشاهده کردیم که حتی یک سکه ندیده و بیش از هزار سکه به عنوان مهریه گرو گذاشته بودند. در زندان افرادی را دیده ام که به خاطر یک سکه در زندان هستند. به عنوان مثال در یک مورد کارگر ساختمانی با حقوق روزانه حداکثر 800 هزار تومان 1450 سکه مهریه داشته و در زندان است. با احتساب قیمت روز سکه و درآمد این فرد و با فرض اینکه هر روز هفته کار می کند، چند سال طول می کشد تا بدهی خود را پرداخت کند؟ بارها گفته شده است که خانواده ها و جوانان باید مراقب این تصمیمات غیرمنطقی و احساسی باشند.
جولایی ادامه داد: ۲۸ موسسه آموزشی مانند وزارت آموزش و پرورش، شورای فرهنگ عمومی، دانشگاه، مساجد و… در کشور داریم. لازم است این نهادها با جدیت بیشتری نسبت به ساماندهی جهیزیه اقدام کنند. امیدواریم با تلاش کمیسیون قضایی مجلس و با پیگیری نمایندگان کشور و فتوای عالی ترین مرجع قانون مدون و خوبی در این زمینه تصویب شود تا دچار مشکل نشویم. افزایش تعداد زندانیان بدهکار مهریه و نفقه.
در پاسخ به این سوال که مهریه فرزندان شما چقدر است، گفت: دو فرزند برادر شهیدم را در محضر مقام معظم رهبری و با مهریه 14 سکه بهار آزاد کردم و در حال حاضر تحصیلات عالی را می گذرانند و زندگی آرامی دارند. بنابراین مهریه بالا الزاماً ضامن طول عمر نیست.
جولایی افزود: وقتی با دخترم ازدواج کردم قسمت جهیزیه را در سند خالی گذاشتم. من به یک جلد کلام الله مجید و یک آینه و یک شمعدان راضی بودم اما پدر داماد مبلغی را برای مهریه در قباله قید کرد. دلیل این امر این بود که به خانواده یادآوری کنیم که مهریه خوشبختی نمی آورد.
رئیس هیات امنای ستاد دیه کشور با بیان اینکه در حال حاضر 2 هزار و 367 بدهکار مهریه و نفقه در زندان های کشور داریم، گفت: از این تعداد یک هزار و 910 نفر بدهکار مهریه و 457 نفر بدهکار نفقه هستند.
۴۷۲۳۶