در ادامه می توانید جزئیات زمان ارزان شدن  قیمت گوجه فرنگی را مشاهده کنید.

طبق اعلام سازمان میوه و تره بار، هر کیلوگرم گوجه فرنگی گلخانه ای و انگور 30 ​​هزار تومان است اما در شهرستان بین 70 تا 80 هزار تومان به فروش می رسد.

در واقع تفاوت قیمت حدود 40 تا 50 هزار تومان است. برای بررسی این موضوع سری به چند فروشگاه عرضه میوه و تره بار در مناطق مختلف شهر زدیم. برخی فروشگاه ها از افزایش قیمت اجاره صحبت کردند و برخی دیگر اعلام کردند که ارقامی که می گویند در میادین اصلی وجود ندارد و قیمت ها بالاتر است. به سمت میدان میوه و تره بار مرکزی حرکت کردیم. در آنجا، بنکدارانی که قبلا گوجه فرنگی را در 500 کیلوگرم عرضه می کردند، اکنون پالت های خود را به 300 کیلوگرم کاهش دادند. در واقع فروشگاه هایی که به بانکداران مراجعه می کنند فقط می توانند یک پالت بخرند.

چه زمانی گوجه فرنگی ارزان می شود؟

یکی از فعالان بازار در میوه و میدان تره بار به جام جم گفت: قیمت محصولات کشاورزی ایران تقریباً با کشورهای همسایه یکسان است، قاچاق وجود ندارد و مشکل اصلی به مدیریت برمی گردد. یک کارشناس کشاورزی در گفت و گو با خبرنگار ما توضیح داد: اکثر کشورها از سیستم گلخانه ای برای مدیریت بازار محصولات مختلف استفاده می کنند. در ایران وضعیت کمی متفاوت است. زیرا افت دما در فصل پاییز به طور ناگهانی اتفاق می افتد اما برنامه ریزی دقیقی برای تنظیم بازار برای محصولات کشاورزی وجود ندارد و همچنان با روش های سنتی بازار کنترل می شود.

تهدید بازار

مجتبی شادلو رئیس اتحادیه باغداران یکی از دلایل گرانی گوجه فرنگی در میادین میوه و تره بار را همپوشانی زمانی کشت دو منطقه گرم و کوهستانی دانست و اظهار داشت: همیشه وقفه ای بین این دو منطقه وجود دارد. ادامه تولید در مناطق سردسیر و کوهستانی و در مناطق گرمسیر مشکلاتی از جمله تامین میوه ضرر و زیان را برای تولیدکننده به همراه خواهد داشت. امسال هم با این مشکل مواجه شدیم. شادلو با اشاره به سایر عوامل موثر بر این حادثه تصریح کرد: امسال علاوه بر مشکل تداخل منطقه ای، به دلیل اولین بارندگی در مهرماه و همچنین وزش باد و کاهش نسبی دما به تولید محصولات کشاورزی در مناطق کوهستانی. بر این اساس گیاهانی که برداشت و رشد خوبی داشتند و به مرور به بازار عرضه می شدند، منجمد شدند و آسیب دیدند. علاوه بر این، تولید محصولات در مناطق گرمسیری هنوز محقق نشده است. این بازار را تهدید کرد. این مقام مسئول، شرایط را موقتی دانست و تاکید کرد: واقعیت این است که این حادثه موقتی و کوتاه مدت خواهد بود. در مناطق گرمسیر وضعیت کاشت و کشت خوبی داشته ایم و محصولات در حال به ثمر نشستن هستند و بر این اساس نه تنها مشکلات بازار میوه و تره بار حل شده و با وفور محصول مواجه هستیم، بلکه با صادرات نیز مواجه هستیم. ظرفیت نیز تامین خواهد شد.

20 روز دیگر بازار آرام می شود

شادلو رئیس اتحادیه باغداران از کاهش قیمت گوجه فرنگی در بازار و فراوانی آن در 20 روز آینده خبر داد و افزود: عمده عرضه گوجه فرنگی در کشور از مناطق گرمسیری مانند بوشهر، هرمزگان، سیستان و بلوچستان، خوزستان و بخشی از استان فارس. اگر در مناطق گرمسیری زود کاشت کنیم بسته به نوع گیاه رشد خوبی نخواهد داشت و اگر در فصل سرما این محصول به تاخیر بیفتد تولید دچار مشکل می شود. راه حلی که برای این مشکل وجود دارد و باید در سال های آینده مورد توجه قرار گیرد، افزایش کشت گلخانه ای در این زمان است. البته این محصول بازار خاص خود را دارد اما می تواند بخشی از مشکلات بازار را حل کند.

کمبود 5 محصول در 5 سال

تحقیقات بازار گلخانه در پنج سال گذشته نشان می دهد که در فصل پاییز شاهد افزایش قیمت برخی محصولات بودیم. خیار در سال 1377 گران شد و دلیل اصلی آن سال جاری شدن سیل در منطقه کرمان بود. در سال 1378 پرتقال کمیاب شد و این محصول روند افزایش قیمت را طی کرد که علت گرانی سیل در مناطق شمالی کشور گزارش شد. علاوه بر این قیمت سیب زمینی تا سال 1400 و پیاز تا سال 1401 افزایش یافت. گوجه فرنگی امسال گران شده است. اسدا… کارگر رئیس اتحادیه میوه و تره بار تهران در گفت و گو با جام جم درباره گرانی برخی محصولات کشاورزی گفت: تغییر فصل دلیل اصلی گرانی است و بارندگی های رخ داده در جنوب کشور نیز دلیل اصلی این مشکل تلقی می شود. و افزود: زمانی که قیمت محصولات کشاورزی افزایش می یابد با افزایش عرضه به قیمت قبلی خود باز می گردد. این کارگر درباره تفاوت فاحش قیمت میادین میوه و تره بار نیز توضیح داد: از خریداران می خواهیم هنگام خرید فاکتور تهیه کنند و در صورت گرانی بیشتر از نرخ مصوب به اتحادیه بدهند تا رسیدگی شود. فروشندگان با قیمت بالا


اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *