به گزارش پی ام آپ به نقل از ایلنا، «داریوش گلعلی زاده» رئیس مرکز ملی هواشناسی و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست در پاسخ به دستورالعمل منتشر شده از سوی سازمان ملی استاندارد و همچنین نامه ارسالی دفتر برنامه ریزی مقررات واردات و صادرات وزارت امنیت که به موجب آن ثبت نام خودروهای دست دوم وارداتی از اخذ مجوز از سازمان حفاظت محیط زیست، سازمان ملی استاندارد و کمیسیون ماده یک معاف است. سازمان توسعه تجارت توضیح داد: بر اساس ماده 11 الحاقی به قانون سازمان صنعت خودروسازی، واردات خودروهای فرسوده به کشورمان مجاز است و البته بر اساس تبصره 2 این ماده مقرر شده است که در این قانون به نظر می رسد هیات وزیران باید آیین نامه اجرایی تهیه و تصویب کند.

این مقام سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان کرد: آیین نامه واردات خودروهای فرسوده هنوز به تصویب نهایی دولت نرسیده است، هرچند در متن قانون بودجه امسال تاکید شده است که نباید بیشتر از این 5 سال گذشته باشد. از زمان ورود خودروهای فرسوده به کشور می گذرد. همچنین قانون بودجه 1402 اجازه واردات خودروهای فرسوده را داده است اما در این قانون تاکید شده است که آیین نامه اجرایی مربوط به این موضوع باید به تصویب هیأت وزیران برسد.

وی افزود: اخیراً سازمان ملی استاندارد دستورالعملی برای واردات خودروهای فرسوده تدوین کرده است که در آن به درخواست سازمان توسعه تجارت، «ثبت سفارش» برای واردات خودروهای فرسوده مشمول آن نیست. به تایید سازمان حفاظت محیط زیست. سازمان محیط زیست نیز با این هدف موافقت کرده است که فرآیند واردات خودروهای فرسوده زمانبر نباشد، اما نکته مهم این است که این دستورالعمل صرفاً مربوط به ثبت سفارش خودروهای فرسوده است و ربطی به ثبت سفارش خودروهای فرسوده ندارد. روند ترخیص این خودروها از گمرک بر اساس آیین نامه ای خواهد بود که در حال حاضر در هیات وزیران در حال بررسی است و باید به تصویب برسد.

رعایت استانداردهای زیست محیطی؛ از جمله شرایط اصلی ترخیص خودرو از گمرک.

رئیس مرکز ملی هوا و تغییرات اقلیمی سازمان حفاظت محیط زیست در تشریح جزئیات بیشتر گفت: آیین نامه اصلی مربوط به واردات خودروهای فرسوده هنوز به تصویب هیات وزیران نرسیده و در مراحل نهایی بررسی است. در این آیین نامه با نظر سازمان حفاظت محیط زیست مقرر شده است که واردات خودروهای فرسوده با سن حداکثر 5 سال به شرط رعایت حداقل استاندارد یورو 5 و خودروهای دیزلی با حداقل استاندارد مجاز خواهد بود. مطابق با استانداردهای یورو 5، یورو 6 یا EEV و باید یک فیلتر جذب کننده دوده نصب شده باشد. رعایت این استانداردهای زیست محیطی یکی از شروط اصلی برای صدور مجوز ترخیص خودروهای وارداتی از گمرک خواهد بود.

گل علیزاده تاکید کرد: پس از طی مراحل ثبت سفارش و واردات، خودروهای فرسوده در مرحله اول به گمرکات کشور وارد می شوند که در آنجا رعایت استانداردهای فنی و زیست محیطی بررسی می شود و در این فرآیند قطعات مرتبط با آلایندگی خودروها بررسی می شود. بررسی قطعی برای تعیین اینکه آیا این قطعات تعویض شده یا کارخانه ای روی خودروها نصب شده اند و آیا مطابق با مشخصات مصوب هستند یا خیر. در نتیجه اگر خودروهای وارداتی فاقد استانداردهای زیست محیطی باشند، سازمان محیط زیست اجازه ترخیص آنها را نخواهد داد.

واردات خودروهای دیزلی مورد استفاده برای حمل و نقل عمومی نیازمند مجوز زیست محیطی است

این مقام سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه آنچه در رسانه ها تحت عنوان معافیت واردات خودروهای فرسوده از تاییدیه سازمان های محیط زیست و استاندارد منتشر شده صحت ندارد، خاطرنشان کرد: در حال حاضر فقط مراحل ثبت نام در حال انجام است. سفارش خودروهای فرسوده مشروط به اخذ تاییدیه از سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان ملی استاندارد نیست، اما وزارت حراست موظف است ضوابط فنی و زیست محیطی مربوط به واردات خودروهای فرسوده را به متقاضیان اعلام کند. برای واردات این خودروها یکی از مهمترین معیارها رعایت استانداردهای آلایندگی است و در آیین نامه ای که متعاقباً به تصویب هیأت وزیران خواهد رسید، بر این موضوع تاکید شده است.

وی در پایان تصریح کرد: واردات تمامی خودروهای نو و دست دوم اعم از گازوئیلی دست دوم که شهرداری ها در نظر دارند برای استفاده در پارک حمل و نقل عمومی کلانشهرها بر اساس قوانین و مقررات موجود وارد کنند همچنان ضروری است. تصویب هیأت وزیران. مجوز از سازمان حفاظت محیط زیست وجود دارد. به گونه ای که اگر چه نیازی به اخذ تاییدیه برای ثبت سفارش خودروهای فرسوده نیست، اما پس از ورود آنها به کشور، تمامی آنها توسط شرکت های بازرسی ذیصلاح بررسی فیزیکی می شوند و یکی از نکات مهم در این بازرسی ها تایید می باشد. رعایت استانداردها، محیط زیست و نصب تجهیزات با آلودگی مرتبط است.


اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *