به گزارش بازتاب آنلاین، کارشناسان تاکید دارند چاقی و اضافه وزن با علائم خلقی به ویژه افسردگی و اضطراب ارتباط معناداری دارد.
ایسنا در گزارشی نوشت: چاقی معرف یک بحران بهداشت جهانی است که شیوع آن بهویژه در کشورهای با درآمد کم و متوسط به سرعت در حال افزایش است. پیش بینی فعلی فدراسیون جهانی چاقی پیش بینی می کند که نزدیک به یک میلیارد نفر در سراسر جهان تا سال 2030 با چاقی زندگی خواهند کرد. بر اساس مطالعات انجام شده، چاقی خطر ابتلا به بیماری های مزمن مانند دیابت، بیماری های قلبی عروقی، سکته مغزی، بیماری های اسکلتی- عضلانی مانند آرتریت و برخی سرطان ها را افزایش می دهد.
علاوه بر این، نتایج مطالعات حاکی از آن است که چاقی و اضافه وزن نه تنها از نظر سلامتی و تأثیرات منفی آنها بر بعد جسمانی، بلکه تا حدودی از نظر روانی نیز اهمیت دارد. بسیاری از مطالعات نشان داده اند که چاقی و اضافه وزن با علائم خلقی، به ویژه افسردگی و اضطراب ارتباط قابل توجهی دارد.
از سوی دیگر، شواهد نشان می دهد که افسردگی منجر به اختلال در عملکرد کاری و روابط اجتماعی و بین فردی می شود، چاقی و افسردگی از اختلالات شایع هستند و تحقیقات نشان داده است که ارتباط قوی تری بین افسردگی و چاقی در افراد چاق وجود دارد. دارد.
یکی یکی از دردناک ترین جنبه های چاقی تاثیر روانی آن است و چاقی با اعتماد به نفس پایین، اختلالات عاطفی، اضطراب و افسردگی و حتی انزوای اجتماعی مرتبط است. همچنین بین افسردگی و چاقی رابطه دو طرفه وجود دارد. از یک سو افزایش مصرف غذا و کاهش فعالیت بدنی با احتمال افسردگی همراه است، از سوی دیگر ادراکات منفی بدن افراد چاق منجر به کاهش اعتماد به نفس و بروز اختلالات روانی می شود. با این حال، شواهدی وجود دارد که نشان می دهد رژیم های غذایی کم کالری ممکن است در ایجاد افسردگی در افراد چاق نقش داشته باشد. بنابراین، افراد دارای اضافه وزن با رژیم های غذایی پرکالری بیشتر در معرض خطر افسردگی هستند و از سوی دیگر، استفاده از رژیم های غذایی با محتوای پروتئین افزایش یافته با بهبود نمایه چربی و شاخص های تن سنجی همراه است که می تواند فرضیه مطالعه را تقویت کند. رژیم غذایی با پروتئین بالا برای کاهش افسردگی
افزایش وزن و چاقی از مشکلات عمده سلامتی محسوب می شوند و دومین عامل قابل پیشگیری مرگ و میر (بعد از استعمال دخانیات) به شمار می روند و جایگاه آنها در جامعه ارتباط قابل توجهی با وضعیت سلامت آن جامعه دارد.
در مورد روانشناسی چاقی می توان به خوردن عاطفی اشاره کرد. بنابراین، گاهی اوقات افراد برای اجتناب از احساسات ناخوشایند خود یا زمانی که نمی توانند به کمال گرایی جاه طلبانه دست یابند، به پرخوری متوسل می شوند. از سوی دیگر، برخی مطالعات همچنین نشان داده اند که افراد چاق یا دارای اضافه وزن زمانی که از استرس یا حالات عاطفی مانند افسردگی یا اضطراب رنج می برند، با پرخوری به این روال پاسخ می دهند.
ارتباط معنی داری بین مصرف رژیم غذایی کم کالری با افزایش پروتئین و بهبود ویژگی های روان سنجی افراد چاق وجود دارد. این بدان معناست که نمره مؤلفه های افسردگی، اضطراب و استرس در گروه مداخله به طور قابل توجهی بهبود یافته است که با نتایج مطالعات انجام شده در این زمینه همخوانی دارد. مطالعه دیگری همچنین نشان داد که چاقی یک عامل خطر برای افسردگی است و زنان دارای اضافه وزن بیشتر در معرض خطر افسردگی هستند. از سوی دیگر، تغییر هنجارهای اجتماعی و جهت گیری مد، و همچنین تاکید بیش از حد بر لاغری و انگ اجتماعی چاقی در میان زنان چاق ممکن است منجر به افزایش شیوع افسردگی و مشکلات روانی و روانی شود -رژیم های کالری ممکن است مقدار انرژی مصرفی را تا حدودی افزایش دهد و از نظر تن سنجی شاخص هایی موثر است که می تواند به طور غیرمستقیم وضعیت روانی افراد چاق را بهبود بخشد.
به گفته دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، برخی از مطالعات همچنین نشان داده اند که افسردگی، همراه با چاقی و اضافه وزن به دلیل تلاش های ناموفق مکرر برای کاهش وزن یا حتی ناامیدی اولیه برای کاهش وزن، برنامه های کاهش وزن را برای بسیاری از افراد دشوار می کند. نتوانستند وزن طبیعی خود را به دست آورند، از اختلالات خلقی روزانه، ماهانه و حتی فصلی رنج می برند که باعث می شود غذاهای غنی از کربوهیدرات بخورند و در مقابل فعالیت بدنی مقاومت کنند. نتیجه چاقی است. به نظر می رسد پیشگیری از چاقی به عنوان اولین گام در پیشگیری از مشکلات عاطفی و عاطفی ضروری است و درمان چاقی ممکن است راهی برای مقابله با مشکلات خلقی باشد. بنابراین توجه به جنبه های روانی در افراد چاق می تواند بسیار مهم باشد.
نتایج و شواهد این مطالعه به وضوح نشان داد که تجویز رژیم های غذایی کم کالری با محتوای پروتئین بالا با کنترل عوامل مخدوش کننده مانند فعالیت بدنی با بهبود مولفه های روان سنجی افراد چاق نسبت به رژیم غذایی استاندارد پروتئین ارتباط معناداری دارد. مرحله.
47236