طبق اخبار شما: برخلاف آنچه عموم حقوقدانان معتقدند و مخالفان حضور وکلا در سریال های ایرانی که عمدتاً نمایش شیطان در قالب وکیل در سریال «او یک فرشته بود» است، این عرصه در سینمای ایران کاملا پر شده است. وکلا با چهره های ارزشمند و تاثیرگذار; هامون رو یادت هست؟ بازی شگفت انگیز عزت الله تعظمی در نقش «آقای منشی» را به خاطر دارید؟ فرامرز هاروکان در فیلم «می خواهم زنده بمانم» چطور؟ در نقشی متفاوت، مرد متهم به قتل همسرش که قربانیش فرزند خودش است، حالا می خواهد همسرش را که همه چیز علیه او دارد، از زیر چاقو نجات دهد.
خسرو شکیبایی قطعا “رضا صباحی” را بازی می کند. یکی او که با بازی باشکوهش در «خانه سبز» به یکی از محبوب ترین وکلای تاریخ سینما و تلویزیون ما تبدیل شد، حالا در «گناه یک فرشته» وارد رقابت تنگاتنگی با «حمید تهرانی» شد. باید منتظر بمانیم تا پایان سریال را ببینیم. حامد تهرانی دوست داشتنی ترین فرد خواهد بود؟
زنان همچنین در نقش های وکالت حضور پررنگی دارند. لادن مستوفی که به عنوان وکیل در «غنا فرشته» حضور داشت، در «این زن حرف نمیزند» را کتایون ریاحی و در «دوران» لیلا حاتمی بازی میکند. عاشیقى و مریلا زارعی در «او»، دخترها جیغ نمی زنند! آنها بازی کردند و وقتی همه این وکلای زن و مرد را به طور کلی ارزیابی می کنیم، تصویر منفی از وکلا نمی بینیم. با وجود اینکه وکلا به نکات منفی مانند وکیل شیطان در سریال «او یک فرشته بود» بیشتر اشاره میکنند و هر وقت در سریالهای تلویزیونی به تصویر وکلا پرداخته میشود، این قشر هستند که از نمایش منفیهایی که به ما نشان میدهند گلایه دارند!
چالشی فراتر از تصویر خوب یا بد وکلا در درام وجود دارد، به نظر می رسد چالش واقعی واقعیت تصویر وکلا در سریال هاست! وقتی امروز به رسانه های حقوقی محدود نگاه می کنید، اگر سری به مجاری و گروه های حقوقی بزنید، اولین چیزی که درباره «گناه یک فرشته» می گویند فضای سازمان قضایی، روند دادرسی و از همه مهمتر شهاب است. نقش وکیل حسینی در این سریال. آنها هیچ شباهتی به واقعیت ندارند، و البته از منظری دیگر، این سوال مطرح می شود: “پس چرا باید واقعی یا حتی تا حد زیادی واقعی باشد؟” ؟”
بیایید در مورد درام حقوقی معروف و محبوب آمریکایی “Jackets” صحبت کنیم، سریال هاروی اسپکتور که نشان می دهد یک وکیل در ایالات متحده دقیقاً چه شکلی است؟ آیا شرکت های حقوقی و روابط آنها با واقعیت یکی است؟ آیا کار حقوقی واقعاً این همه چالش هیجان انگیز و عجیب دارد؟ به هیچ وجه!
«گناه یک فرشته» یک درام بیوگرافی نیست و حامد تهرانی شخصیتی تخیلی است که از ذهن خالق و کارگردان آن زاده شده است، دنیایی که آثار حامد در آن وجود دارد همین ویژگی ها را دارد، ما این کار را نمی کنیم. . حذف مضیق نظام قضایی کشور یا سختی های تحصیل حقوق در ایران را در این سریال ببینید!
البته اگر حامد تهرانی مستقیماً به سختی ها و اتفاقاتی که در دادگستری خود می گذرانیم می پرداخت، بخش زیادی از سریال صرف قطعی های مکرر دستگاه قضایی می شد و بخشی از آن در پس زمینه می ماند. . اگرچه حامد سعی کرد با قاضی ملاقات کند، اما قاضی به او مهلت نداد و احتمالاً وکیل او پذیرفته نمی شد زیرا قاضی هنگام اعلام وکیل ملزم به اجرای قانون آیین دادرسی مدنی بود. و… پس جذابیت آنها برای اجرا در تئاتر کجاست؟ در این درام در کجای این دشواری ها موضوعات مشترکی وجود دارد؟ به نظر می رسد چالش های رایج نظام حقوقی ما که حقوقدانان هر روز با آن دست و پنجه نرم می کنند، از نظر نمایشی چندان جذاب نیستند!
اما در مورد حامد تهرانی این سوال پیش می آید که کدام وکیل پیراهنش را باز می گذارد و اینطور به دادگاه می آید؟ کدام وکیل در دادگاه شورش به راه می اندازد و کل دادگاه، نگهبانان و دیگران را نفرین می کند؟ و خیلی سوالات دیگر که به نظر می رسد پاسخی ساده دارد: «شهاب حسینی وکیل باید بازی کند!»
ما هیچ تعارفی نداریم، شهاب حسینی را به عنوان نقش اول در یک نقش چالش برانگیز در یک درام درجه یک نمایش نمی دهیم و سپس این نقش اول ستاره خوش تیپ و خوش صدایمان را با آن سبک سیگار کشیدن که مشتری به دام می افتد را بخواهیم. او با فراستی که مثل یک وکیل و سیاستمدار عاشق است، مشورت می کند و اجازه می دهد بدوز در این سریال «متین دفتری» برعکس عمل کند!