به گزارش آنلاین از دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، تیروئید نقش اساسی در افزایش متابولیسم بدن، رشد مغز و سیستم عصبی و رشد و نمو دارد. عمل هورمون تیروئید (تیروکسین) برای رشد و تکامل مغز و همچنین برای رشد، تکامل و عملکرد تعدادی دیگر از غدد درون ریز بسیار مهم و ضروری است. اگر به دلایلی بدن هورمون تیروئید کم یا اصلا تولید نکند، کم کاری تیروئید رخ می دهد و عوارض مختلفی در بدن ایجاد می شود که بسته به سن متفاوت است.

بیماری های تیروئید بسیار شایع است و کارشناسان تخمین می زنند که 30 درصد از زنان در طول زندگی خود از این بیماری ها رنج می برند. علاوه بر مشکلات خودایمنی، عوامل مختلف سبک زندگی مانند استرس یا رژیم غذایی نیز می توانند در بروز بیماری های تیروئید نقش داشته باشند.

پرکاری تیروئید با کاهش وزن سریع، ضربان قلب سریع غیرطبیعی و اضطراب همراه است. در حالی که کم کاری تیروئید می تواند با یبوست، افزایش وزن، خستگی شدید و غیره ظاهر شود.

اگر مشکل تیروئید دارید، باید با پزشک خود در مورد گزینه های درمانی احتمالی صحبت کنید. اما علاوه بر روش های درمانی، تغییر سبک زندگی می تواند به حفظ سلامت تیروئید کمک کند.

چهار کاری که می توانید برای حمایت از سلامت تیروئید انجام دهید عبارتند از:

رژیم غذایی مدیترانه ای را دنبال کنید: مهمترین اقدام برای حفظ سلامت تیروئید یک رژیم غذایی متعادل است. هنگامی که پوشش روده ملتهب می شود، این می تواند منجر به واکنش سیستم ایمنی شود. این فرآیند در ایجاد بیماری تیروئید نقش دارد. رژیم غذایی مدیترانه ای برای کاهش التهاب توصیه می شود. چهار تا پنج وعده سبزیجات، سه تا چهار وعده میوه در روز و مقدار زیادی پروتئین بدون چربی و ماهی های چرب مانند سالمون را هدف قرار دهید. روغن زیتون، روغن آفتابگردان، روغن نارگیل، آجیل، کره آجیل و آووکادو نقش برجسته ای در این رژیم دارند.

_پرهیز از غذاهای فرآوری شده: این غذاها حاوی قند و مواد نگهدارنده، رنگ های مصنوعی، چربی های ترانس یا چربی و جایگزین های قند هستند. غذاهای فرآوری شده می توانند منجر به التهاب روده و شروع بیماری های خودایمنی شوند.

کلم خام نخورید: سبزیجاتی مانند کلم پیچ، گل کلم، کلم بروکسل و غیره ممکن است حاوی مواد مغذی خوبی مانند ویتامین C و اسید فولیک باشند، اما خوردن آنها به صورت خام در مقادیر زیاد می تواند منجر به مشکلات تیروئید شود. کلم نپخته حاوی مواد شیمیایی طبیعی به نام “گواتروژن” است که می تواند در سنتز هورمون تیروئید اختلال ایجاد کند. دوستداران کلم باید این سبزی را به صورت آب پز یا بخارپز مصرف کنند. بنابراین این افراد می توانند به مصرف کلم به عنوان یک آنتی اکسیدان و ضد سرطان با ارزش ادامه دهند.

ید کافی دریافت کنید: احتمالاً شنیده اید که ارتباط قوی بین سلامت تیروئید و مصرف ید وجود دارد. ید برای سنتز هورمون تیروئید ضروری است. کمبود ید در سراسر جهان یکی یکی از علل کم کاری تیروئید است. این کمبود در کشورهای توسعه یافته به دلیل مصرف نمک های یددار و غنی سازی لبنیات و نان با ید کم است. البته مصرف بیش از حد ید با پرکاری تیروئید در افراد مستعد مرتبط است. بنابراین مصرف مکمل های ید بدون مشورت با پزشک منطقی نیست.

از طرفی می توانید در مورد مصرف سلنیوم و ویتامین D نیز با پزشک خود مشورت کنید. هر دو ماده به بهبود سلامت تیروئید کمک می کنند. علاوه بر این، کمبود شدید ویتامین D با بیماری های خودایمنی مرتبط است و پزشک ممکن است مکمل های ویتامین D را برای جبران آن تجویز کند.

۲۳۳۲۳۳

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما