به گزارش خبرگزاری بازتاب آنلاین و به نقل از پشت، بهزاد اکبری، مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت در گفت و گو با پشت، کندی اینترنت را ناشی از مشکلات شبکه اپراتورها، قدیمی بودن وای فای در منزل و بار در ارتباطات بین استانی درصد اینترنت کشور توسط VPN رد می شود که یکی از عوامل کاهش سرعت است.
اکبری به «آلودگی بسیار شدید دستگاه های ایرانی» از دیگر مشکلات کاربران و شبکه های ناشی از VPN ها اشاره کرد و افزود: «ما یکی ما یکی از آلوده ترین کشورهای جهان به بدافزار هستیم. دلیل این امر نصب بسیاری از VPN های ناامن است. این آلودگی شدید منجر به ایجاد تعداد زیادی ربات با استفاده از دستگاه های افراد شده است. این باتفول ها نیز در دست مهاجمان خارجی است و در حملات داخل و خارج استفاده می شود.
به گفته مدیرعامل زیرساخت، به دلیل آلودگی شدید شبکه، روزانه تعداد زیادی حملات از شبکه ما در خارج از کشور انجام می شود که باعث شده برخی از ارائه دهندگان خارجی آی پی های ایرانی را در لیست سیاه قرار دهند برای بسیاری از خدمات ارسال نشده است.
اکبری افزود: ترافیک کاربران ایرانی به دلیل محدودیت های مختلف داخلی، تحریم های آمریکا و آلودگی های زیست محیطی مسدود شده است. در مجموع حدود 30 درصد از آدرسها در سراسر جهان برای کاربران ایرانی غیرقابل دسترسی است و بیش از 20 درصد آنها به دلیل این سرریزها و تحریمها است. سهم فیلتر در این محدودیت دسترسی کمتر از 10 درصد برآورد شده است. به عبارت دیگر برای هر کاربر ایرانی از هر سه دامنه اینترنتی: یکی در دسترس نیست
آمار ترافیک اینترنت
مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت اعلام کرد: پهنای باند اینترنت کشور حدود 10.5 ترابیت بر ثانیه و مصرف ترافیک بین المللی در ساعات اوج مصرف بین 6 تا 7 ترابیت بر ثانیه است.
به گزارش کشوری، ترافیک اینترنت سالانه 30 درصد رشد می کرد تا اینکه در سال 1401 به دلیل اعمال محدودیت های جدید ناگهان 50 درصد کاهش یافت و اگرچه پس از مدتی دوباره به آرامی شروع به رشد کرد، اما همچنان به سطح مصرف نرسید. قبل از اعمال محدودیت ها اکبری تاکید کرد: ترافیک اینترنت از ابتدای دولت چهاردهم 17 درصد افزایش یافته است.
اکبری در مورد ترافیک داخلی نیز گفت: حدود سه و نیم ترابیت بر ثانیه در ساعت اوج ترافیک داخلی رد و بدل شده در مرکز مبادلات ترافیک تهران است. البته باید ترافیک مربوط به محتوا و خدمات میزبانی شده در شبکه خود اپراتور را نیز اضافه کنید.
به گفته وی حدود 300 گیگابیت در ثانیه; در ساعات شلوغی، نسبت پیام رسان های داخلی است.
رفع مشکلات فیلتر و شبکه
مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت با ابراز نگرانی از اینکه در صورت رفع ناگهانی فیلترینگ، شبکه اپراتورها به دلیل افزایش مصرف دچار اختلال می شود، اظهار داشت: این اتفاق می تواند در کوتاه مدت رخ دهد. اما باید توجه داشته باشیم که برای 6 ماه آینده برنامه ریزی نداریم، بلکه برنامه ریزی ما برای اکوسیستم دیجیتال کشور باید بلندمدت باشد. در اکوسیستم دیجیتال، نیاز به توجیه اقتصادی و رشد مصرف برای شرکت ها برای سرمایه گذاری در زیرساخت های دیجیتال وجود دارد.
وی افزود: در سال 1401 و قبل از اعمال محدودیت ها، سرانه مصرف ترافیک در کشور حدود 23 کیلوبیت بر ثانیه بود. در آن زمان، متوسط مصرف سرانه داده در سراسر جهان حدود 55 کیلوبیت بر ثانیه، در ترکیه حدود 50 و در کشورهای توسعه یافته مانند آمریکا بیش از 200 کیلوبیت بر ثانیه بود. اگرچه باید در شاخص سرانه مصرف دیتا رشد می کردیم، اما نه تنها این رشد اتفاق نیفتاد، بلکه مدتی کاهش یافت و پس از آن با رشد یک لاک پشت در حال پیشرفت هستیم.
اکبری پیش بینی کرد: در صورت رفع فیلتر پلت فرم های پس از مصرف در کوتاه مدت شاهد رشد حداقل 30 درصدی ترافیک خواهیم بود.
227323