جیمز کالاگر نوشت: این روزها ابتلا به کووید چه عوارضی دارد؟  اخیرا یکی دوستان من به دلیل کووید دوران سختی را پشت سر گذاشت، این سوال ذهن من را به خود مشغول کرد. این سومین باری بود که کووید را گرفت و سخت تر و بدتر از دفعات قبل بود.

به گزارش بی بی سی؛ او از روی تخت بیمارستانش به من پیام داد: “من فکر می کردم هر بار که مریض می شوی، باید راحت تر و خفیف تر از دفعه قبل باشد.”

این یک جمله رایج در طول اپیدمی کووید بود. اما من با همکاران و والدینم که این روزها در راه مدرسه می بینم صحبت و مصاحبه کردم و آنها می گویند که در چند ماه اخیر به دلیل ابتلا به کووید روزهای سختی را پشت سر گذاشته اند.

علائم رایج آنها سرفه و سردرد یک هفته ای همراه با خستگی طولانی مدت بود.

در اینجا مهم است که تأکید کنیم که بیماری کووید همیشه دارای طیف گسترده و متنوعی از علائم است. حتی قبل از ساخت واکسن ها، افراد خوش شانسی بودند که به کوچکترین بیماری مبتلا نمی شدند و هیچ علامتی از بیماری را نشان نمی دادند.

برای برخی از ما، کووید کمی آبریزش بینی باقی می ماند و علائم آن حتی به اندازه ای نیست که ما را وادار به جستجوی تست کووید در کشوها و کابینت های حمام کنیم.

اما دانشمندان سیستم ایمنی هشدار می دهند که کووید همچنان می تواند باعث عفونت های جدی در افراد شود. عفونتی که می‌تواند شدیدتر از قبل باشد و ما را برای هفته‌ها از کار بیاندازد.

جریان چیست؟

نحوه عملکرد بدن پس از ابتلا به کووید بستگی به مبارزه بین ویروس و سیستم دفاعی بدن ما دارد.

مراحل اولیه بیماری کاملاً بحرانی است زیرا در این مرحله مشخص می شود که ویروس تا کجا می تواند در بدن ما پخش شود و شدت بیماری چقدر خواهد بود.

اما از بین رفتن ایمنی بدن و تغییر شکل ویروس نیز باعث به هم خوردن تعادل می شود.

حال بیماران بد است

پروفسور النور رایلی، ایمونولوژیست در دانشگاه ادینبرا، می گوید که آخرین بار تجربه وحشتناکی از کووید داشته است و بیماری او بسیار شدیدتر از آن چیزی بود که انتظار داشت.

او می گوید: احتمالاً این روزها سطح آنتی بادی در بدن افراد بسیار پایین است و به سطحی رسیده است که واکسن ها برای اولین بار وارد بازار شدند.

آنتی بادی ها مانند سیستم های موشکی میکروسکوپی هستند که به سطح ویروس می چسبند و از آلوده کردن سلول های بدن شما جلوگیری می کنند.

در نتیجه، اگر آنتی‌بادی‌های زیادی در بدن خود داشته باشید، می‌توانند به سرعت ویروس را در بدن شما جذب کنند و اگر عفونت ایجاد شود، احتمالاً خفیف و کوتاه‌مدت خواهد بود.

واکسن

پروفسور رایلی می گوید: «از آنجایی که این روزها سطح این آنتی بادی ها کمتر است، دوزهای بالاتری از ویروس به سلول های بدن می رسد و آنها را آلوده می کند. به همین دلیل این بیماری در انسان با شدت بیشتری پیشرفت می کند.»

دلیل پایین بودن سطح آنتی بادی این است که از آخرین واکسینه شدن بیشتر افراد مدت زیادی می گذرد. (اگر جوان و سالم هستید، احتمالاً دو دوز واکسن و یک تقویت کننده مصرف کرده اید) یا اگر از آخرین باری که به بیماری مبتلا شده اید و نسبت به آن ایمن شده اید، مدت زیادی می گذرد.

پروفسور پیتر اوپنشاو از امپریال کالج لندن، گفت: آنچه در گذشته وضعیت را بسیار متفاوت کرد، واکسیناسیون دسته جمعی بود، به طوری که حتی افراد جوان و سالم هم واکسینه شدند و این وضعیت را بسیار تغییر داد.

امسال افراد کمتری در برنامه تزریق تقویت کننده در بریتانیا شرکت کردند. سال گذشته، افراد بالای 50 سال می توانستند واکسن تقویتی دریافت کنند. اما امسال این برنامه فقط برای افراد بالای 65 سال و در گروه پرخطر اعمال شد.

پروفسور اوپنشاو می گوید: خیلی بدبین نیست، اما می گوید پیامد تغییر برنامه این است: “افراد بیشتری به بیماری شدیدتری مبتلا می شوند و آنها را برای روزها و هفته ها بی حرکت می کنند.”

“شنیده ام که برخی افراد به شدت به کووید مبتلا شده اند و اکثر این افراد جوان و سالم هستند.” ویروس کووید بسیار موذیانه است و می تواند باعث شود افراد به بیماری شدید یا کووید طولانی مدت مبتلا شوند.

او می‌گوید اگر سال گذشته کووید را نگرفتید، امسال احتمال ابتلای شما به آن زیاد است.

تصمیم رسمی دولت بریتانیا اکنون این است که افرادی را که در معرض خطر مرگ و بستری شدن به دلیل کووید هستند، واکسینه کند. این باعث کاهش بار روی سیستم بهداشت ملی (ان اچ اس) می شود.

این زمستان ممکن زمستان سختی برای خیلی از ما باشد.

این زمستان ممکن است برای بسیاری از ما سخت باشد.

پروفسور رایلی می‌گوید: «اما این بدان معنا نیست که افراد زیر 65 سال به کووید مبتلا نمی‌شوند و با یک بیمار دشوار مواجه نمی‌شوند.

من فکر می‌کنم نتیجه عدم ارائه مکمل‌ها به این گروه‌های سنی این خواهد بود که بسیاری از مردم نمی‌توانند برای دو تا سه هفته در زمستان امسال به سر کار بازگردند.

اما در شرایط فعلی، تصمیم گیری در مورد اینکه چه کسی باید دوز تقویت کننده دریافت کند تنها عامل نیست. در همین حال، خود ویروس در حال تغییر است.

کاهش ایمنی

اگر به کووید مبتلا شده اید و وضعیت شما بسیار بدتر از قبل شده است، این به دلیل ترکیبی از کاهش آنتی بادی در بدن و تغییرات در خود ویروس است.

با این حال، این بدان معنا نیست که این بیماری به یک بیماری بسیار جدی تبدیل خواهد شد و شما نیاز به درمان در بیمارستان خواهید داشت.

بخش دیگری از سیستم ایمنی ما سلول‌هایی به نام تی سل (لنفوسیت تی) هستند. این سلول ها زمانی وارد عمل می شوند که عفونت در مراحل اولیه حمله باشد. آنها زمانی رخ می دهند که قبلاً آلوده یا واکسینه شده باشید.

تی سل‌ها به راحتی فریب تغییرات و جهش های ویروس ها را نمی خورند و می توانند سلول های آلوده به ویروس را شناسایی و از بین ببرند.

رایلی می‌گوید: «تی سل‌ها به جلوگیری از بیماری حاد بدن و فرستادن شما به بیمارستان کمک می‌کنند. با این حال، در روند کشتن سلول های آلوده، آسیب های جانبی نیز به بدن وارد می کنند و این بد است. یکی این یکی از آن عوارض است».

هنگامی که بدن شما سعی می کند تنها با تکیه بر تی سل‌ها با ویروس کووید مبارزه کند، در نتیجه درد عضلانی، تب و لرز را تجربه می کنید.

بنابراین، با این محاسبه، چه پیش‌بینی می‌شود که کووید به یک بیماری خفیف و یک عفونت بی‌ضرر تبدیل شود؟

چهار نوع دیگر از کروناویروس‌ها وجود دارند که در خانواده کووید هستند و علائم سرماخوردگی را نیز ایجاد می‌کنند. یکی از دلایل خفیف بودن آن این است که ما از کودکی و در طول زندگی به این بیماری مبتلا می شویم.

پروفسور اوپنشاو می گوید: «ما هنوز در آن مرحله از کووید نیستیم. ممکن است با عفونت های مکرر مصونیت طبیعی پیدا کنیم.

در حال حاضر، آیا برخی از ما برای رسیدن به آن باید با بیماری جدی دست و پنجه نرم کنیم؟

پروفسور رایلی می گوید: «متاسفانه چنین است.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *