به گزارش مانیبان؛ به گفته عضو هیات مدیره انجمن تامین کنندگان فرآورده های خام دامی، کاهش پروازهای خارجی ورودی به کشور باعث کاهش واردات گوشت شده است.
داود رنگی، عضو هیئت مدیره انجمن عرضهکنندگان فرآوردههای خام دامی، در پاسخ به سوالی مبنی بر ادامه توقف عرضه گوشت گرم بازار تنظیمشده در فروشگاههای پایتخت، گفت: کاهش ورود پروازهای خارجی به بازار این کشور باعث کاهش چشمگیر واردات گوشت شده است که بیشتر آن از استرالیا به ایران است. وارد شد و مقادیری از کنیا و آفریقای جنوبی و از طریق مسیرهای هوایی به ایران رسید. بنابراین تا زمان برقراری این پروازها، عرضه گوشت گرم وارداتی همچنان کاهش خواهد یافت.
وی اضافه کرد: علاوه بر منابع دور ذکر شده، گوشت قرمز از کشورهای همسایه و از طریق زمینی نیز وارد می شود، اما به دلیل اینکه تقاضا زیاد است، خروج گوشتی که از کشورهای دور وارد ایران شده، کاهش قابل توجهی را به همراه داشته است. البته واردات هوا در حال حاضر صفر است. نرسیده است اما به دلیل ذکر شده کاهش چشمگیری داشته است.
رنگی تصریح کرد: علاوه بر کاهش پروازها، محدودیت های ارزی کشور که هر روز بدتر می شود نیز دلیل کاهش عرضه گوشت وارداتی است.
وی خاطرنشان کرد: دولت با تحریم های بانکی مواجه است و برای انتقال ارز به کشور با انواع چالش ها مواجه است و باید برای ورود سریع ارز به کشور هزینه های بالایی بپردازد. گوشت وارد می کند، در حالی که گوشت قرمز گرم به ویژه گوسفند. گوشت در تمام دنیا مثل ایران یک محصول لوکس و گران است و مردم دنیا پروتئین گوشت خود را از گوشت مرغ می گیرند و 28500 تومبا برای واردات گوشت بره داغ خرج می کنند؟ ضمناً این محصول فقط در شهرهای بزرگ عرضه می شود و برای اقشار کم درآمد استان های محروم موجود نیست.
یکی از اعضای هیئت مدیره انجمن عرضه کنندگان فرآورده های خام دامی تصریح کرد: در سال های اخیر خشکسالی باعث کاهش مراتع و به دنبال آن کمبود علوفه دام شده و این امر باعث کاهش تولید شده است. گوشت گرم در کشور گوسفند و در این شرایط سیاست های دولت از جمله استقرار نظام بازار تامین علوفه دامداران سنتی را با مشکل مواجه کرده است که در نتیجه این عوامل تولید ملی گوشت قرمز کاهش یافته است. و دولت برای تنظیم بازار گوشت به واردات روی آورده است. اما دولت علاوه بر سرکوب تولید از طریق واردات، در تسویه ارز با واردکنندگان نیز عملکرد خوبی ندارد، بنابراین واردکنندگان ابتدا گوشت را با ارز شخصی خود وارد می کنند و پس از گذشت زمان تا پنج ماه می توانند. با دولت به توافق برسند.
منبع: ایسنا