به گزارش پی ام آپ، چند هفته پیش، یکی از مقامات وزارت راه و شهرسازی طرح ساخت خانه های ۲۵ متری را مطرح کرد که به سرعت بازخورد شدیدی را به دنبال داشت. رویای ساخت این واحدها در میان کارشناسان و فعالان بخش مسکن مورد انتقاد شد که در نهایت وزارتخانه، این طرح را تکذیب کرد و ساختن این واحدها را از سوی دولت به دیگران سپرده است.

اما همین طرح اکنون توسط اتحادیه تعاونی‌های عمرانی پیشنهاد شده است و خشایار باقرپور، مدیرعامل این اتحادیه، در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز، بیان کرد که انتقادات نسبت به این طرح باید سازنده و با رویکرد کارشناسی باشند. او از انبوه‌سازان یاد کرده و آن‌ها را به‌عنوان منتقدان اصلی طرح و همچنین سازندگان رقبا، به مناظره دعوت کرده است. در این شرایط، موقعیت انبوه‌سازان نسبت به ساخت خانه های ۲۵ متری، مشخص نیست.

البته این پایان ماجرای خانه های 25 متری نبود و دیری نگذشت که دوباره از این طرح استفاده شد. اما این بار پیشنهاد ساخت خانه های 25 متری نه از سوی نهادهای دولتی، بلکه از سوی اتحادیه تعاونی های ساختمانی و انبوه سازی تهران مطرح شد.

خشایار باقرپور مدیر کل این اتحادیه کاربرد اصلی این ریزآپارتمان ها را برای اسکان جوانان و رفع موانع ازدواج عنوان کرد. اما این اظهارات و اجرای این پروژه توسط بخش خصوصی مانع از انتقادها نشد. باقرپور معتقد است: نقد طرح خانه سازی 25 متری منصفانه و کارشناسی نیست و باید با نگاه کارشناسی این طرح بررسی شود.

ساخت خانه های 25 متری خلاف قوانین است

فرشید پورحاجت، عضو هیئت مدیره انجمن سراسری انبوه سازان مسکن در گفت و گو با تجارت نیوز، درباره طرح ساخت خانه های 25 متری گفت: باید دید ضوابط و مقررات شهرسازی در کشور اجازه ساخت چنین واحدهایی را می دهد یا خیر. نه؟” من فکر می کنم که با قوانین فعلی امکان پذیر نیست!»

و افزود: واحدهای ساخته شده نباید زیر 55 متر باشد یعنی از نظر ساختاری عملی نیست مگر اینکه شورای عالی راه و شهرسازی بخواهد در متراژ آپارتمان ها تجدید نظر کند.

یکی از اعضای هیات مدیره کانون سراسری انبوه‌سازان مسکن اظهار کرد: “یکی از چالش‌هایی که در مورد این آپارتمان‌های 25 متری وجود دارد، آن است که آیا این مسکن را مردم می‌پسندند یا خیر؟ به نظر من، شرایط فرهنگی و اجتماعی موجود در کشور، مردم را وادار نمی‌کند که برای زندگی از این نوع مسکن استفاده کنند.”

همچنین، او توضیح داد: “حتی اگر مردم به شرایط ضروری نیاز داشته باشند، باز هم باور نمی‌کنم که آنها به آپارتمان‌های 25 متری علاقمند باشند. بهتر است در چنین شرایطی، از سوئیت‌های موقت برای مدت کوتاهی استفاده شود.”

ساخت خانه های 25 متری به صرفه نیست

همانطور که گفته شد یکی از اصلی ترین موضوعاتی که شبهه هایی را در مورد ساخت این خانه های 25 متری ایجاد کرده، موضوع اخذ مجوز ساخت از شهرداری است. باقرپور پیش از این در برنامه تهران بساط توضیح داده بود که شهرداری برای این متراژ مجوز نمی دهد و ابتکار ما این بود که از مجوز هتل آپارتمان برای ساخت این خانه ها استفاده کنیم.

پورحاجت در این خصوص علاوه بر صرفه اقتصادی ساخت این واحدها گفت: ساختمانی که به عنوان هتل آپارتمان 25 متری ساخته می شود باید دارای امکانات یک واحد 55 متری باشد؛ بنابراین به نظر می رسد چنین نیست. توجیه اقتصادی دارد.»

درباره ادعای باقرپور در مورد ساخت خانه‌های 25 متری با بودجه کمتر از یک میلیارد تومان، او چنین توضیح داد: “زمانی که ابعاد واحدها کوچک شوند و قدرالسهم هر فرد از ساخت آن‌ها کاهش پیدا کند، طبیعتا هزینه‌های ساخت نیز کاهش خواهد یافت. با این حال، مهم است ببینیم که آیا این واحدها شامل پارکینگ هستند یا خیر، چرا که ابعاد پارکینگ‌ها به طور مستقل نیز باید در نظر گرفته شود و باید قوانین ساخت و ساز آن‌ها مورد بررسی قرار گیرد. همه این سوالات هنوز پاسخ داده نشده‌اند، مگر اینکه آن را به عنوان یک هتل در نظر بگیریم که بحث آن مجزاست.”

به عقیده کارشناسان، علاوه بر تمام انتقاداتی که در خصوص ساخت خانه‌های 25 متری مطرح شده، هنوز شبهاتی وجود دارد که متولی این طرح باید به آن‌ها پاسخ دهد. از جمله اصلی‌ترین شبهات، هزینه ساخت این واحدهاست که بر اساس طرح تعاونی، باید از متقاضیان دریافت شود و باید بررسی شود که با توجه به تورم و چشم‌انداز تورمی در جامعه، آیا می‌توان از ثبات بودجه یک میلیارد تومانی برای ساخت این واحدها اطمینان حاصل کرد یا خیر.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *