سرطان کولورکتال در افراد زیر ۵۰ سال به شدت افزایش پیدا کرده که دلایل مختلفی دارد.

سرطان بیشتر در افراد مسن رخ می دهد. با این حال، در طول چندین دهه گذشته، بزرگسالان جوان با تشخیص‌های مکرر و اغلب تهاجمی‌تر سرطان کولورکتال، سرطان پانکراس و سایر انواع سرطان‌ها مواجه بوده‌اند که معمولاً تا اواخر زندگی رخ نمی‌دهند. تشخیص سرطان می تواند چرخه زندگی این گروه سنی را در اساسی ترین سال ها مانند شکل گیری شخصیت، تحصیل و شغل مختل کند.

به گزارش بازتاب آنلاین به نقل از موسسه ملی سرطان آمریکا، سرطان های مرحله اولیه بین سال های 1999 تا 2019؛ تقریباً 15 درصد افزایش در تشخیص در افراد زیر 50 سال وجود داشت. این در حالی است که میزان ابتلا به سرطان در سالمندان کاهش یافته است.

دکتر انکولوژیست موسسه سرطان دانا فاربر کیمی نگ توضیح می دهد: «ما واقعاً با یک «نسل ساندویچی» روبرو هستیم. بسیاری از این افراد والدینی هستند که از والدین سالخورده خود نیز مراقبت می کنند. ”

بر اساس مطالعه ای که توسط مجله انجمن پزشکی آمریکا (JAMA) بین سال های 2010 و 2019 منتشر شد، زنان و افراد بالای 30 سال با شیوع نامتناسب بالایی از سرطان مواجه بودند.

دکتر. نگ می افزاید: “جوانی دوران بسیار پرمشغله ای از زندگی است و تشخیص قطعی سرطان در این زمان می تواند بسیار چالش برانگیز باشد. بسیاری در تلاش برای تشکیل خانواده هستند، در حالی که برخی دیگر هنوز فرزندان خود را به دنیا نیاورده اند، بنابراین دکتر باروری و این یکی از دغدغه های اصلی مردم است. بیشتر این بیماران در سنین پایین با چنین تشخیصی دچار مشکلات مالی و بسیاری از اختلالات روانی اجتماعی می شوند.

گروه 30 ساله با بالاترین نرخ رشد سالانه در موارد سرطان مواجه است

از سال 2010 تا 2019، درصد تغییر سالانه در بروز سرطان دستخوش تغییرات چشمگیر و فزاینده ای بوده است.

مطالعه JAMA نشان داد که بیشترین تشخیص سرطان در افراد زیر 50 سال مربوط به سرطان سینه، تیروئید و کولون یا رکتوم است.

سریعترین سرطانهای در حال رشد در میان بزرگسالان جوان آپاندیس و سرطان مجرای صفراوی داخل کبدی هستند. لوله های نازکی که کبد، کیسه صفرا و روده کوچک را به هم متصل می کند. سرطان های دستگاه گوارش مانند موارد ذکر شده در طول دوره 10 ساله این مطالعه 15 درصد افزایش یافته است.

محققین قبلی یکی این مطالعه نشان داد که سرطان کولورکتال در افراد زیر 50 سال از اواسط دهه 1990 حدود 2 درصد در سال افزایش یافته است. برای مثال، افرادی که در سال 1990 متولد شده اند، چهار برابر بیشتر از متولدین سال 1950 در معرض ابتلا به سرطان روده بزرگ در یک سن خاص هستند.

عوامل خطر ابتلا به سرطان زودرس

دیدگاه های محققان مختلف تا حد زیادی ثابت است که تغییر سبک زندگی یکی از عوامل اصلی افزایش خطر ابتلا به سرطان در کشوری مانند ایالات متحده است. به نظر می رسد غذاهای بیش از حد فرآوری شده و مصرف بیش از حد گوشت قرمز، نوشیدنی های شیرین، ورزش نکردن و خواب ناکافی از جمله عوامل اصلی مستعد ابتلا به سرطان هستند.

از سوی دیگر، همچنین مشاهده شد که روند افزایشی در سرطان اولیه به شدت با افزایش نرخ چاقی مرتبط است. مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۹ توسط مجله پزشکی معتبر The Lancet انجام شد، نشان داد که نیمی از سرطان‌های مرتبط با چاقی در بزرگسالان جوان بیشتر از گذشته دیده می‌شود، در مقایسه با ۱ در ۹ سرطان غیر مرتبط با چاقی. بنابراین، می توان گفت که دانشمندان تازه شروع به درک این موضوع کرده اند که چرا برخی از این عوامل در افزایش خطر سرطان نقش دارند.

وقتی اطلاعات زیادی در مورد عوامل خطر نداریم، ایجاد استراتژی های پیشگیری موثر دشوار است. به گفته محققان، مطالعات بیشتری برای بررسی طیف کامل عوامل خطر در طول زندگی مورد نیاز است. طبیعی است که نتایج به دست آمده می تواند روش های پیشگیری و تشخیص زودهنگام انواع سرطان را به روز کند.

البته آمریکا تنها کشوری نیست که با این بحران مواجه است. در سال 2019، سرطان چهارمین علت مرگ و میر در بین افراد 15 تا 39 ساله بود و کشورهایی که بیشترین توسعه اجتماعی و اقتصادی را داشتند، بیشترین افزایش را در تشخیص زودهنگام سرطان نشان دادند.

Ng می‌گوید سرطان در افراد جوان اغلب دیرتر از افراد مسن تشخیص داده می‌شود و احتمال زنده ماندن آن‌ها را کاهش می‌دهد. او می افزاید همچنین ممکن است عامل بیولوژیکی تومورها در برخی از جوانان تغییر کند و آنها را تهاجمی تر کند و در نتیجه منجر به افزایش مرگ و میر شود.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *