به گزارش خبرگزاری پی ام آپ، محققان دانشگاه ویسکانسین مدیسون آمریکا برای اولین بار بافت مغز انسان را با پرینت سه بعدی تولید کردند. این موفقیت می تواند به یافتن درمان هایی برای اختلالات عصبی مانند آلزایمر و پارکینسون کمک کند. علاوه بر این، این روش جدید تولید بافت مغز به تجهیزات چاپ زیستی خاصی نیاز ندارد. علاوه بر این، این بافت به راحتی دست نخورده نگه داشته می شود و با میکروسکوپ و تجهیزات دیگر قابل بررسی است.

بر اساس گزارشی که دیجیاتو بر اساس مقاله منتشر شده در Cell Stem Cell تهیه کرده است، محققان موفق به ایجاد بافت عصبی مغز با روشی جدید با استفاده از تجهیزات چاپ زیستی سنتی شدند. در این بافت، نورون ها می توانند رشد کنند و مانند یک مغز واقعی به یکدیگر متصل شوند. در واقع، مزیت اصلی دستاورد جدید محققان این است که آنها می توانند تقریباً هر نوع نورون را در هر زمان معین تولید کنند و سپس آنها را تقریباً به هر شکلی که می خواهند جمع کنند.

تولید بافت مغز با پرینت سه بعدی

پرینت زیستی سه بعدی پتانسیل زیادی برای ایجاد بافت های مختلف بدن انسان دارد. در برخی موارد، اینها حتی می توانند در بدن کاشته شوند. دستاورد جدید محققان می تواند به عنوان مثال برای بررسی نحوه ارتباط نورون های بافت های متاثر از آلزایمر با یکدیگر مورد استفاده قرار گیرد. از این بافت می توان برای ارزیابی داروهای جدید نیز استفاده کرد.

در مطالعات عصب شناسی معمولا وقتی محققین می خواهند مغز را بررسی کنند، فقط به بخشی از آن نگاه می کنند، اما مغز به این صورت عمل نمی کند زیرا ساختاری پیوسته دارد و نمی توان یک قسمت را از قسمت دیگر جدا کرد. اکنون می توان با استفاده از چنین بافت های مصنوعی به طور جامع تری اعصاب و عملکرد مغز را در موقعیت های مختلف بررسی کرد.

بافت مغز انسان که قبلا چاپ شده بود، فاقد اتصالات مناسب بین سلول ها بود. محققان در این مطالعه توانستند با استفاده از ژل “جوهر زیستی” بافت نرمی تولید کنند تا نورون ها بهتر بتوانند به یکدیگر متصل شده و رشد کنند. علاوه بر این، نرمی این بافت نه آنقدر است که تجزیه شود و نه آنقدر سخت است که اجازه رشد نورون ها را ندهد.

227227

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *