اولین کنگره بین المللی انجمن علمی تغذیه ایران از 25 تا 27 با همکاری انجمن علمی تغذیه ایران و دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بهمن در سال 1402 با شعار “امنیت تغذیه ای پایدار در مبارزه با سوء تغذیه و بیماری های غیرواگیر” در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار شد.

به گزارش ایسنا، در نشست خبری این کنگره که امروز ۲۷ بهمن در سال 1402 در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار شد. احمد اسماعیل زاده، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و رئیس اداره توسعه تغذیه جامعه وزارت بهداشت، پیام اصلی این کنگره را جلب کرد. وی بیان کرد: از یک سو با مشکلات کمبود تغذیه ای در جامعه مواجه هستیم و از سوی دیگر به دلیل دریافت بی رویه غذا و کالری با مشکلاتی مانند چاقی و بیماری های غیرواگیر مواجه هستیم.

با بیان اینکه بیش از 2000 نفر در مدت 3 روز در این کنگره بین المللی حضور داشتند، بسیاری از موضوعات علمی در این کنگره مطرح شد و مدیران و کارشناسان وزارت بهداشت نقش مهمی را ایفا کردند. اسماعیل زاده در خصوص تعداد متخصصان تغذیه در کشور گفت: کارشناسان تغذیه ما در حوزه سلامت تقریباً 2200 نفر هستند. البته در رشته پزشکی هم کارشناسانی هستند که آماری از آنها ندارم، متخصصان تغذیه زیادی در دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی مشغول به کار هستند.

مدیر دفتر توسعه تغذیه عمومی وزارت بهداشت در خصوص استاندارد جهانی آماری متخصصان تغذیه یادآور شد: برای اینکه متخصصان تغذیه اقدامات موثری در جهت پیشگیری انجام دهند باید استاندارد جهانی برای تعداد متخصصان تغذیه تعیین شود. به ازای هر 12 هزار نفر یک نفر وجود دارد.

وی ادامه داد: در کشور ما به ازای هر 40 هزار نفر یک متخصص تغذیه در سطح مرکزی وجود دارد و در حال حاضر به ازای هر 20 هزار نفر یک متخصص در حوزه سلامت خانواده با فعالیت های دولتی وجود دارد. در این راستا انتظار می رود در سال های آینده به سمت استاندارد 1 متخصص تغذیه به ازای هر 12000 نفر در مقیاس جهانی حرکت کنیم.

در این جلسه حسین فرشیدی معاون بهداشتی وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه اقدامات بسیار مهمی در خصوص سلامت انسان در دو سال اخیر توسط وزارت بهداشت انجام شده است، یادآور شد: مهمترین این اقدامات؛ اینها مرگ و میر ناشی از بیماری های غیرواگیر است که جهان را مبتلا کرده است. 70 تا 80 درصد مرگ و میر ناشی از بیماری های غیرواگیر است. در این زمینه باید توجه داشت که می‌توان برخی از عوامل ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر را کنترل کرد.

وی ادامه داد: وظیفه دولت است که این اقدامات را انجام دهد و اگر روی عوامل خطر موثر عمل کنیم دو نتیجه حاصل می شود. در این میان، تعداد مرگ و میرها رو به کاهش و هزینه های درمان رو به کاهش است.

فرشیدی بیشتر عوامل خطر را به طور مستقیم با تغذیه افراد مرتبط دانست و ادامه داد: اینکه چه چیزی و به چه میزان باید بخوریم یکی از موضوعاتی است که اساتید تغذیه ما در دانشگاه ها برای رفع نیاز مردم در مورد آن متخصص تربیت می کنند.

وی با بیان اینکه ایجاد ارتباط بین کارشناسان، مسئولان عالی رتبه با مردم از وظایف این کنگره است، گفت: تسهیل در حضور متخصصان تغذیه در مراکز جامع سلامت و برخی از این وظایف بر عهده وزارت بهداشت است. ” همچنین نیاز است تا سازمان بیمه و سازمان برنامه و بودجه در این زمینه کمک کند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت یادآور شد: برخی از مشکلات مربوط به تغذیه است; تغذیه بر همه انواع سرطان تاثیر می گذارد و باعث ناباروری می شود. متاسفانه فرزندان ما به دلیل رژیم غذایی متفاوتشان نسبت به هنجارهای اجتماعی دچار اضافه وزن می شوند.

وی در خصوص گواهی تغذیه در کشور گفت: گواهی تغذیه در کشور وجود دارد که به ایمنی در تولید و همچنین ایمنی در مصرف اهمیت می دهد. 19 تا 20 درصد این سند به وزارت بهداشت می رسد. علاوه بر این، وزارت کشاورزی، وزارت صنعت، معدن، تجارت و سایر وزارتخانه ها نیز در این موضوع نقش دارند تا میزان تولید، نیاز کشور را تامین کند.

فرشیدی با بیان اینکه این سند هم اکنون در حال اجراست، گفت: در واقع همه وزارتخانه ها باید کنار هم باشند. این سند دارای یک دبیرخانه است و بحث های مربوط به سلامت و ایمنی مواد غذایی را دنبال می کند. موضوع تغذیه و ایمنی مواد غذایی زیر نظر مستقیم رئیس جمهور است و منشی وی وزیر بهداشت است.

فرشید عابدی، معاون پیشگیری و خدمات بیمه سلامت اولیه نیز گفت: زمانی که خدماتی تحت پوشش بیمه های اولیه سلامت درخواست می شود، همه سازمان ها باید مشارکت داشته باشند و بسیاری از وزارتخانه ها باید با سازمان ها هماهنگ شوند. ما 4 وزارتخانه داریم که در شورای عالی بیمه هستند، باید هماهنگی با سازمان برنامه و مدیریت انجام شود. این بدان معنی است که این برنامه از آنچه که هست سنگین تر است.

معاون پیشگیری و خدمات بیمه پایه سلامت ادامه داد: خوشبختانه با هماهنگی خوبی که بین سازمان بیمه سلامت ایران و معاونت بهداشتی صورت گرفته، امیدواریم به سمت بیمه هدفمند حرکت کنیم. در کسب و کار بیمه هدفمند باید به نتیجه رسید و برای این امر بسته خدماتی تحت عنوان «خرید استراتژیک» نوشته و تدوین می شود. از این به بعد فرآیندی وجود دارد که شرکت های بیمه باید از این روند دفاع کنند تا بتوانیم نتیجه بگیریم. به جز ماده 73 برنامه هفتم توسعه که امیدواریم به تصویب شورای حمایت برسد، 55 درصد هزینه وام سازمان های بیمه گر پایه سلامت باید در حوزه پیشگیری باشد که شامل خودمراقبتی، افزایش فعالیت بدنی می شود. فعالیت ها، تغذیه سالم، سلامت روان و کنترل دخانیات باید شامل شود. با تصویب این ماده اعتبار قابل قبولی برای انجام اقدامات لازم در خصوص عوامل کنترل خطر که مهمترین عامل در شیوع بیماری های غیرواگیر محسوب می شود، خواهیم داشت.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *