سقوط قیمت دلار تا کانال 50 هزار تومان

در پنجمین روز از هفته بازار طلا و ارز با نوسانات محدود آغاز شد و پس از آن قیمت دلار در مرز کریدور هشتم قرار گرفت تا معامله گران منتظر تحولات سیاسی و اقتصادی باشند.

بازارهای طلا، سکه و ارز روز چهارشنبه تحت تاثیر تحولات اقتصادی و سیاسی و همچنین نوسانات محدود دلار و طلا جهانی قرار گرفتند. قیمت دلار در ادامه با نوسان در محدوده کریدور هشتم شرایط بازار را ارزیابی کرد و همزمان قیمت طلا و سکه نیز کاهش یافت. با این حال، برخی از قطعات افزایش جزئی را ثبت کردند.

نوسان قیمت دلار در یک محدوده مشخص

اما قیمت دلار تهران در نیمه اول کریدور هشتم بدون تغییر از روز سه شنبه معاملات را از سر گرفت و در ابتدا با نوسان منفی 100 تومانی کاهش یافت، اما در نیمه اول معاملات در همین محدوده قرار گرفت و در نهایت به قیمت اول بازگشت. راهرو پاییز

قیمت دلار هرات نیز در انتهای کریدور هشتم با شکاف مثبت 250 تومانی نسبت به معاملات دیشب از سر گرفته شد و با نوسان منفی به کریدور هفتم بازگشت و در میانه کانال نهم این کانال عقب نشینی کرد. راهرو دلار هرات در نیمه دوم معاملات با نوسان مثبت به کریدور هشتم بازگشت و به رتبه دوم صعود کرد.

برخی تحلیلگران فنی بر این باورند که هدف بعدی نرخ دلار در میانه کریدور هشتم است و حرکت محدود و کم دلار متاثر از عرضه کلان ارزی سیاستگذار است، اما افزایش تقاضا در حال حاضر مانع از کاهش بیشتر دلار شده است. نرخ دلار

قیمت درهم امارات نیز روز چهارشنبه با شکاف منفی 80 تومانی به قیمت 22 هزار و 120 تومان باز شد و در ابتدا با 22 هزار و 160 تومان افزایش معامله شد اما با تغییر روند و فاز نزولی به 22 هزار و 80 تومان کاهش یافت. . قیمت درهم امارات در نیمه دوم معاملات به 22 هزار و 260 تومان رسید و در حال افزایش است. به گزارش تحلیل اختاز نیوز، حباب درهم امارات نیز 576 تومان ارزش گذاری شد.

تحلیلگران فنی بر این باورند که درهم امارات در منطقه حمایتی 21 هزار و 950 تومان تثبیت شده و در صورت شکسته شدن این سطح، قیمت تا محدوده 21 هزار و 500 تومان کاهش می یابد. از سوی دیگر عبور از مقاومت 22350 تومانی ممکن است درهم را وارد محدوده 23000 تومانی کند. نوسانات بازار ارز و تقاضای حواله می تواند روند آینده قیمت درهم را تعیین کند.

از سوی دیگر بازار رسمی ارز نیز امروز افزایش قیمت دلار و یورو را نسبت به روز گذشته ثبت کرد. بر اساس اعلام مرکز مبادلات طلا و ارز ایران، دلار در مرکز مبادلات ایران افزایش یافت و دوباره وارد کانال 68 هزار تومان شد و 68 هزار و 387 تومان قیمت داشت. نرخ ارجاع نیز با گپ مثبت به 66524 تومان رسید. یورو نیز با افزایش 70 هزار و 897 تومانی معامله شد و ارزش درهم امارات در بازار رسمی افزایش یافت و به 18 هزار و 621 تومان رسید.

معامله گران معتقدند اخبار مثبت مربوط به FATF انتظارات بازار را بهبود بخشید و نقش مهمی در تعدیل جو روانی داشت. همچنین شروع فروش خودروهای وارداتی از روز شنبه منجر به انسداد بخشی از نقدینگی می شود که تاثیر کاهنده ای بر تقاضای ارز خواهد داشت.

بر اساس ارزیابی های صورت گرفته از نوسانات قیمت دلار، این فاکتور در هفته سوم تهیه می شود دی این ماه در محدوده مرزی کریدور هفتم و هشتم نوسان داشت، اما با توجه به تحولات سیاسی پیش رو در بازار، تجار محتاط تر عمل کردند. از یک سو موضوع استیضاح عبدالناصر همتی وزیر اقتصاد و از سوی دیگر مراسم تحلیف دونالد ترامپ. بهمن از سوی دیگر عواملی وجود داشت که خریداران ارز را عقب نگه می داشت.

علاوه بر این، خطرات سیاسی و انتظارات تورمی شدید، فاصله بین قیمت دلار و ارزش واقعی آن را افزایش داده است و با نزدیک شدن به مراسم تحلیف ترامپ، یک سناریوی احتمالی در حال ظهور است. اگر ترامپ تصمیم به افزایش فشار بر ایران و محدود کردن فروش نفت بگیرد، قیمت فعلی دلار منطقی خواهد بود و حتی ممکن است دلار توجه سرمایه گذاران کانال دوم کریدور هشتم را به خود جلب کند. اما در صورت عدم تحقق این سناریو، احتمال کاهش قیمت افزایش می یابد.

بر اساس این تحلیل، ارزش دلار می تواند تا پایان سال 1403 در کانال دوم کریدور هفتم باقی بماند و به انتهای این کریدور نزدیک شود. البته بازگشت کامل به ارزش واقعی دلار مستلزم حل همه مشکلات ساختاری اقتصادی و ناامید شدن کامل انتظارات تورمی است.

فعالان بازار یکی یکی از دلایل بازگشت دلار به بالای کریدور هشتم را واکنش به کاهش قیمت دانسته است. به گفته این گروه، هر بار که دلار کاهش می یابد، تقاضای سفته بازی و اصلاحی افزایش می یابد زیرا فعالان بازار این کاهش را فرصتی برای خرید ارزان تر می دانند. این در حالی است که بانک مرکزی با مداخلات هدفمند و افزایش عرضه ارز در تلاش است تا نرخ دلار را به زیر کریدور هشتم برساند. اما برای موفقیت در این مسیر باید مشکلات ساختاری اقتصادی مانند کسری بودجه، نقدینگی بالا و محدودیت منابع ارزی که تثبیت نرخ دلار را با مشکل مواجه می‌کند، برطرف کرد.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما