مدیرعامل موسسه خیریه حامی بیماران کلیوی ایران به مناسبت روز جهانی کلیه شعار امسال را کلیه های سالم برای همه نام برد و گفت: تلاش برای دسترسی عادلانه به مراقبت و درمان مناسب در این راستا تعریف شده است. “
به گزارش ایلنا، عبدالحمید کشاورز در جمع خبرنگاران گفت: موسسه خیریه حمایت از بیماران کلیوی با هدف آموزش، پیشگیری، آگاهی بخشی، درمان و حمایت های اجتماعی و مالی تاسیس شد.
گفت که کلیه یکی یکی از اعضای اصلی بدن انسان است که وظیفه آن دفع مواد زائد و مایعات اضافی از بدن است.
به گفته مدیرعامل انجمن خیریه بیماران کلیوی فارس، کلیه ها درگیر دیابت و فشار خون هستند و برخی از بیماری های کلیوی ارثی است.
کشاورز تصریح کرد: اکثر بیمارانی که به انجمن مراجعه می کنند، اگر به موضوع پیشگیری، حداقل چک آپ سالیانه و یا کنترل قند و فشار خون توجه نمی کردند، به این بیماری مبتلا نمی شدند. با آنها خودسرانه رفتار کنید.
وی افزود: متاسفانه تنها راه درمان بیماران دیالیزی پیوند کلیه است. اگر به آموزش و آگاهی در جامعه توجه بیشتری می شد، مردم می توانستند بهتر از اعضای بدن خود مراقبت کنند یا کمتر تحت تأثیر این مشکلات قرار بگیرند.
مدیرعامل انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی فارس از مصرف بی رویه نمک به عنوان قاتل خاموش اختلالات فشار خون یاد کرد و اصل پیشگیری را بر درمان ترجیح داد.
همچنین عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: یکی یکی از اهداف انجمن خیریه بیماران کلیوی جلوگیری از شروع و پیشرفت بیماری کلیوی و در نتیجه کاهش هزینه های درمان است.
سید احمد تارا تصریح کرد: علیرغم اطلاع رسانی گسترده رسانه ها و انجمن حمایت از بیماران کلیوی، توجه مردم به موضوع پیشگیری از بیماری های صعب العلاج به ویژه بیماری های کلیوی همچنان ضعیف است و در نتیجه مصرف بی رویه قند، نمک و چربی خاموش شده است. قاتل انجام داد
تارا ادامه داد: در سال های اخیر بیشتر شعارها بر موضوع عدالت سلامت متمرکز شده است و شعار امسال «سلامت کلیه برای همه، برابری برای دسترسی» است.
وی با اشاره به گستردگی ایران و مراکز درمانی آن افزود: بر اساس مطالعات اخیر، هزینه گزاف درمان دیالیز و همچنین دوری و دسترسی بیماران به مراکز درمانی از بزرگترین چالش هاست.
این متخصص با بیان اینکه استان فارس در جنوب کشور به عنوان مرکز درمانی به بیماران خدمات ارائه می کند، گفت: از 9 استان همجوار کشور برای درمان به کلانشهر شیراز که این شهر نیز دچار بحران است مراجعه می کنند. تعداد زیادی ارجاع به خدمات محلی.
وی گفت: با مراجعه به مراکز درمانی شهرستان متوجه می شویم و بدیهی است که بیماران به پزشک و متخصص دسترسی ندارند و این باعث آسیب شده است.
تارا درباره مزایای بیماران کلیوی نیز گفت: سال گذشته صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج و طرح دادیار تصویب شد، بنابراین متولیان باید تلاش کنند در این زمینه بهره وری بالایی داشته باشند.
وی افزود: در بحث سیاستگذاری انجمن بیماران کلیوی باید تشکل های حمایتی وارد شود و دولت باید از حامیان در حوزه مالیاتی و غیره حمایت کند چرا که بعد از آن دیگر عدالت در دسترسی جدی گرفته نشده است. سیستم شبکه ضعیف شده بود.”
یکی از اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه سالانه حدود 5 هزار نفر به بیماران کلیوی می پیوندند، گفت: در ایران حدود 60 هزار بیمار دیالیزی و 30 هزار بیمار پیوند کلیه در نوبت داریم.