کی یف در گزارشی به متحدان غربی خود گفت قطعات شرکت های مستقر در کشورهای اروپایی در پهپادهای روسی استفاده شده است.

روزنامه گاردین در گزارشی با استناد به سند محرمانه ای که کی یف برای متحدان غربی خود ارسال کرده است، نوشت: پهپادهای مورد استفاده در حملات اخیر روسیه به شهرهای اوکراین به قطعات اروپایی مجهز بودند.

به گزارش ایسنا، این روزنامه در ادامه نوشت: در سند 47 صفحه ای که اوکراین در ماه اوت برای دولت های گروه هفت (آلمان، فرانسه، انگلیس، ایتالیا، کانادا، ژاپن و آمریکا) ارسال کرد، آمده است: بیش از 600 پهپاد. حملات به شهرهای اوکراین گزارش شده است که فناوری غربی در پهپادهای مورد استفاده در این حملات طی سه ماه گذشته کشف شده است.

عکس پهپاد انتحاری شهید در گزارش گاردین

بر اساس این سند که توسط گاردین به دست آمده، در پهپاد شهید-131 52 قطعه الکتریکی از شرکت های غربی و همچنین در مدل شهید-136 با برد 2000 کیلومتر و سرعت 180 کیلومتر در هر واحد، 57 قطعه کشف شده است. ساعت

در عین حال، کی‌یف مدعی شده است که با رد ادعای آمریکا و متحدانش مبنی بر اینکه ایران این پهپادها را برای استفاده در جنگ اوکراین در اختیار روسیه قرار داده است، همکاری نظامی ایران و روسیه بر اساس روابط دفاعی دو کشور را بررسی می‌کند. و نه در ارتباط با جنگ اوکراین.

ایران در عین حال با تاکید بر اینکه جنگ را راه حل مناسبی برای درگیری کی یف و مسکو نمی داند، اعلام کرد که برخلاف مداخله غرب، از هیچ یک از طرفین این جنگ حمایت نمی کند و آماده است. میانجیگری برای دستیابی به راه حل دیپلماتیک . مشکل همینه

کشورهای ذکر شده در سند

در این سند از پنج شرکت اروپایی از جمله شعبه لهستانی یک شرکت بین المللی بریتانیایی به عنوان تولیدکنندگان اصلی قطعات شناسایی شده نام برده شده است.

بر اساس این سند، «تولیدکنندگان شامل شرکت‌های مستقر در کشورهای ائتلاف تحریم‌ها یعنی آمریکا، سوئیس، هلند، آلمان، کانادا، ژاپن و لهستان هستند.»

گاردین در ادامه نوشت که پیشنهاداتش به متحدان غربی برای اقدام در این زمینه که احتمالاً آنها را رد خواهند کرد، شامل «حمله موشکی به تأسیسات تولید این پهپادها در ایران، سوریه و تأسیسات بالقوه تولید پهپادها» است. این پهپادها در روسیه پیشنهاد شدند. »

کی‌یف گفت: «اگر شرکا ابزار لازم برای تخریب را فراهم کنند، این کارها می‌تواند توسط نیروهای دفاعی اوکراین انجام شود».

در این سند هیچ اشاره‌ای به اشتباهات شرکت‌های غربی که گفته می‌شود قطعات آنها در این پهپادها شناسایی شده است، نشده است و به سادگی می‌گوید: «تولید پهپاد ایران بر اساس قطعات تجاری موجود است و عمدتاً از قطعات موجود استفاده می‌کند که کنترل عرضه آنها (برای ایران) یا ضعیف است یا .» به هیچ وجه انجام نشده است.

مشخصات پهپاد انتحاری شهید 136

مشخصات پهپاد انتحاری شهید 136

اطلاعات گمرک اوکراین که در این گزارش ذکر شده نشان می دهد که «تقریباً تمام واردات به ایران از ترکیه، هند، قزاقستان، ازبکستان، ویتنام و کاستاریکا صورت گرفته است».

سرویس های مخفی اتحادیه اروپا مطلع شدند؟

اما بارت گروتئوس، یکی از اعضای کمیته فرعی دفاع و امنیت پارلمان اروپا، می گوید که هماهنگی بین آژانس های اطلاعاتی اتحادیه اروپا برای مبارزه با سوء استفاده از قطعات ساخت غرب کافی نبوده است. او گفت: «من فکر می‌کنم بسیاری از سازمان‌های اطلاعاتی اروپایی حتی به تحریم‌ها فکر نمی‌کنند.

شرکت انگلیسی ذکر شده، TI Flood Systems، به درخواست شفاف سازی پاسخ نداد. تجهیزات آنها به صورت رایگان از توزیع کنندگان در اروپا در دسترس است و آن شرکت قبلاً اعلام کرده بود که به ایران نمی فروشد.

سخنگوی شرکت سوئیسی STMicroelectronics که در این سند ادعا کرده است که KYF بازدارنده مورد استفاده در رگولاتور ولتاژ پایین مورد استفاده در پهپاد شهید-136 ساخت این شرکت است، گفت: ما با بیش از 200000 مشتری و هزاران مشتری کار می کنیم. مشتریان با هم.» شرکای ما در سرتاسر جهان کار می کنیم. ما اجازه استفاده نامناسب از محصولات خود را نمی دهیم و آن را نادیده نمی گیریم.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *