به گزارش بازتاب آنلاین آنلاین، کلمه رغائب به اضافه راغیبه به معنای مطلوب و همچنین به معنای بخشش و بخشش بسیار است و معنای اول لیلة الرغائب به معنای شبی است که در آن شب زیاد است. توجّه به عبادت و بندگی است و انسان میل فراوانی دارد که در این شب به خانه خدا رفته و با خالق خود ارتباط برقرار کند.

تاریخ دقیق لیله الراغیب یا شب آرزوها در تقویم قمری، الخمیس، اول رجب (ماه حرام) 1446، 07/01/1346 می باشد.

معنای دوم «لله الرغائب» به معنای شبی است که بخشش و بخشش خداوند فراوان می شود و مردم به سوی درگاه کامل روی می آورند. مهر خداوند و خاکساری ها در برابر عظمت حق، مستحق فضل و بخشش بی حد و حصر حضرت حق هستند و بر اساس روایاتی که در فضیلت و برکات این شب ذکر شده است، هر دو معنا صحیح و صحیح دانسته شده است.

در واقع لیله الراغیب جشنی است برای آرزوی بهترین ها و فضل سخاوتمندترین آنها هرگز متوقف نشده و نخواهد بود.

لیلا

فضایل شب آرزوها و شب آرزوها

در این شب فرشتگان از آسمان به زمین فرود می آیند و در زمین زندگی می کنند و پیام آور نیت پاک بندگان خدا هستند. بنابراین، این شب ضمن تأکید بر اعمال مربوط به چنین شبی، فرصت تحقق آرزوهای واقعی و آرزوهای دست یافتنی را از دست نمی دهد، این شب اهمیت و عظمت شب جمعه و ماه رجب را در هم آمیخته است.

پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) نیز در بیان عظمت و اهمیت ماه رجب می فرماید: «خداوند متعال فرشته ای به نام داعی را در آسمان هفتم هنگام فرا رسیدن ماه رجب قرار داده است. این فرشته اشاره‌گر هر شب تا صبح می‌گوید: خوشا به حال کسانی که به ذکر خدا مشغول می‌شوند، خوشا به حال کسانی که با کمال اشتیاق به درگاه خدا روی می‌آورند و خداوند می‌فرماید: منم همنشین کسی که با من است و از او اطاعت می کند. من اطاعت کننده فرمانم هستم و هر کس از من استغفار کند می بخشم. این ماه رجب ماه من است، بنده من نیز بنده من است و رحمت از آن من است. هر کس مرا در این ماه بخواند اجابت می کنم و هر که از من بخواهد عطا می کنم و هر که از من راهنمایی بخواهد او را هدایت می کنم و این ماه را وسیله ای برای ارتباط بین خود و بنده قرار داده ام. پس هر که آن را بگیرد نزد من می آید.

رسول خدا (ص) در روایتی دیگر درباره فضیلت و برکات ماه رجب فرمود:

اما از اولین شب جمعه در آن غافل نشوید. [منه ‌]شبی است که ملائکه آن را شب آرزوها می نامند، زیرا وقتی ثلث شب می گذرد فرشته ای در شب نمی ماند. آسمانها و زمین در کعبه و اطراف آن گرد نمی آیند و خداوند با علم کامل به آنها نظر می کند (اقبال الاعمال (اول – قدیم)، قسمت دوم، باب آن را از اعمال اول ذکر می کنیم. جمعه ماه رجب، ص 632)

از غروب اول جمعه ماه رجب غافل نشوید. زیرا شبی است که فرشتگان آن را لیلة الرغیب می نامند. این نامگذاری به این دلیل است که پس از مدتی از شب، هیچ فرشته ای در آسمان و زمین باقی نمی ماند مگر اینکه در کعبه و اطراف آن جمع شوند.

در احادیث آمده است:

به فرموده رسول خدا صلی الله علیه و آله – با ذکر فضیلت ماه رجب -: از اولین شب جمعه آن غافل نشوید که آن شبی است که ملائکه بر آن تسلط دارند. . شب آرزوها و آن وقتى است كه ثلث شب بگذرد و فرشته اى در آسمانها و زمين باقى نماند مگر اينكه در كعبه و اطراف آن جمع شوند… و به آنها مى فرمايد: اى فرشته های من، هر چه می خواهی از من بپرس. می گویند: پروردگارا، ما به تو نیاز داریم که روزه داران رجب را ببخشی، سپس خداوند تبارک و تعالی می فرماید: «این کار را کردم».

از شب اول جمعه ماه رجب غافل نشوید، زیرا این شبی است که فرشتگان آن را لیلة الرغائب می نامند، زیرا وقتی ثلث شب بگذرد، دیگر فرشته ای در آسمان ها و زمین نیست. جز اینکه کعبه و اطراف آن را جمع می کنند و سپس خداوند متعال به فرشتگان می فرماید: «یا ملائکه من هر چه می خواهید از من بخواهید» فرشتگان می گویند: «باید از روزه داران رجب بپرسیم. تا داخل شوم.» خدای متعال می گوید من این کار را کردم.

اعمال لیله الراغیب و شب آرزوها

از مهم ترین اعمالی که برای شب لیلة الرغائب می توان به آن اشاره کرد، خواندن دوازده رکعت نماز، روزه گرفتن در روز پنجشنبه اول ماه رجب، یعنی لیلة الرغائب، و دخول در عصر جمعه، دوازده رکعت است. رکعت بین نماز مغرب و عشا.

دعای مخصوص لیله الراغیب

یک نماز دوازده کاتی را با صدای هر دو رکعت با سلام می خوانی و در هر رکعت یک بار حمد و سه مرتبه سوره قدر و دوازده مرتبه سوره توحید می خوانی و بعد از تمام شدن نماز هفتاد مرتبه می خوانی. :

خداوند او را رحمت کند و درود فرستد [وَ آلِ مُحَمَّدٍ].

خدایا! درود بر محمد پیامبر و آل او

سپس سجده می کنی و هفتاد مرتبه می گویی:

منزه است آن قدوس، پروردگار فرشتگان و روح.

پروردگار فرشتگان و ارواح پاک و منزه است

سپس سر از سجده بر می داری و هفتاد مرتبه می گویی:

پروردگارا، ببخش و رحم کن و از آنچه می دانی برتری بخش. تو اعلی، بزرگترین.

آقا! مرا ببخش و به من رحم کن و به آنچه از من می دانی ببخش که تو بهترین و بزرگترین خدایی.

دوباره سجده می کنی و هفتاد مرتبه می گویی:

منزه است آن قدوس، پروردگار فرشتگان و روح.

پروردگار فرشتگان و ارواح پاک و منزه است

سپس در مورد نیاز و تمایل خود بپرسید تا این کار را طبق خواست خدا انجام دهید. (ابن طاووس، الاقبال الاعمال الحسنه، 1376، ج 3، ص 186)

در روایت وارد شده، از فرشتگان خواسته شده است که همه حاجات و دعاهای خود را به پیشگاه خداوند بیان کنند: «یا ملائکه من اتاق پذیرایی من; ای فرشتگان من، هر چه می خواهید از من بخواهید.»

بهترین دعاها برای شب آرزوها چیست؟

صلوات برای سلامتی و آرامش امام زمان (عج) که جهان را پر از عدل و داد کند.

از خداوند هدایت و صراط مستقیم را بخواهیم: ما را به راه راست هدایت کن، راه صحیح و قرآنی که ریشه در سیره اهل بیت پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) دارد.

قبولی توبه و عبادت در راه خدا را بخواهید: «پروردگارا! ما را تحت فرمان خود قرار ده! و از دودمان ما قومی تسلیم فرمان خود بیافرین! و راه عبادت ما را به ما نشان ده و توبه ما را بپذیر تا توبه و مهربانی را بپذیری!»

دنیا نیکو و آخرت نیکو بخواهیم: تعالیم دینی مخالف دستیابی به دنیای خوب و سالم نیست، لذا در دعاهای قرآنی علاوه بر آخرت نیکو، دنیا نیکو را نیز می طلبند: «و بعضی گویند: پروردگارا! (خیر) را در دنیا به ما عطا کن! و در آخرت رحم کن! و ما را از عذاب آتش حفظ کن!»

از خداوند آمرزش و رهایی از آتش جهنم بخواهید: «الذین قالُوا رَبِّهُمْ» ما ایمان آوردیم. پس گناهان ما را ببخش و ما را از عذاب آتش نجات ده!»

عاقبت به خیر: دعاهای قرآنی به این صورت استفاده می شود یکی یکی از بهترین دعاها، درخواست عاقبت به خیری است، با این تفاوت که آیات قرآن چنین می فرماید: «تو حافظ و حافظ من در دنیا و آخرت هستی». و به صالحان بپیوند!




اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما