به گزارش خبرگزاری بازتاب آنلاین، روزنامه جوان نوشت:

پس از انتشار خبر 9 عضو خانواده به مدت 29 ماه گروگان گرفته شدند اگرچه قوه قضائیه طی دو روز گذشته با صدور دو بیانیه این حادثه را تایید کرده است، اما موضوعات زیادی پیرامون این حادثه در شبکه های اجتماعی دست به دست شده است.

تعداد زیادی فایل در مورد موضوع گروگان بسته به انگیزه ارائه شده در پرونده مورد نظر، یک پرونده ایجاد می شود و به آن رسیدگی می شود. اما این اولین موردی است که اعضای یک خانواده حدود دو سال و نیم در خانه خود به گروگان گرفته می شوند و در حین اسارت فردی مشکوک به ناپدید شدن آنها می شود و عجیبتر اینکه همه به راحتی از کنار آن عبور می کنند.

همانطور که در گزارش های منتشر شده آمده است مرتضی علم خواه یکی از وکلای شهر رشت است او با همسر و سه فرزندش 7.5، 14.5 و 19 ساله و همچنین پدرشوهر، مادرشوهر، خواهر شوهر و برادر شوهرش هر ماه گروگان گرفته می شوند . حالا و با انتشار این خبر، همه کسانی که ماجرا را می شنوند در این فکر هستند که آیا چنین اتفاقی می افتد؟!

اینکه یک وکیل به طور ناگهانی آب می شود و به زمین می نشیند و هیچ یک از دوستان و اقوام او جویای احوال او نمی شوند و در مورد ناپدید شدنش ابرویی نمی کنند، یکی از موضوعاتی است که درباره علت این اتفاق بحث می شود. این موضوع در مورد دیگر اعضای خانواده آقای وکیل نیز مطرح می شود که چگونه چنین حادثه ای در شهری با بافت بومی رخ داده است.

همانطور که در این پرونده اشاره شد، دو نفر از آدم ربایان پیش از این حادثه دستگیر و به هشت سال زندان محکوم شده بودند، اما با تودیع وثیقه آزاد شدند و دومین گروگانگیری بود. افکار عمومی و گروگان های نجات یافته حق دارند از قوه قضائیه بپرسند که چرا قانون در این مدت با جنایتکارانی که با قرار وثیقه آزاد شده اند برخورد نکرده است؟

بنابراین اولین اشتباه این است که جنایتکاران خطرناک جامعه را با قرار وثیقه آزاد می کند و برخلاف آنچه ادعا می شود بر رفتار آنها نظارت نمی کند. واضح است که قانون انتظار ندارد پس از آزادی یک مجرم به قید وثیقه، نگهبانی برای او وجود داشته باشد، اما انتظار این است که هزینه آزادسازی افراد آنقدر بالا باشد که در صورت آزادی فرد، امکان ادامه آزادی از بین برود. جنایت

انگیزه ای که از گروگان گیری داده شده، تصرف اموال وکیل است. گفته می شود آدم ربایان گروگان های خود را به اداره ثبت احوال تحویل می دهند و سه خودرو، یک آپارتمان و موسسه حقوقی را به نام آنها می نامند و سپس می فروشند. در حالی که این انتقال می تواند ظرف چند روز انجام شود، اما سوال اینجاست که چرا دو سال و نیم طول کشید؟

ماجرای رفتار آدم ربایان با گروگان هایشان، داستان هولناکی از رفتار غیرانسانی است که گفته می شود آنها را به مدت 29 ماه تحت شکنجه های جسمی و روحی قرار داده است. واضح است که عاملان خشونت نسبت به قربانیان خود بسیار استفاده کردند یکی به خاطر او جان خود را از دست داد. اگرچه علت مرگ در حال حاضر در دست بررسی است، اما ممکن است به این حادثه مرتبط باشد.

اینکه قانون بخواهد در چارچوب پرونده قبلی با مجرمان برخورد کند و با وثیقه دیگری به جامعه بازگرداند، برای سازمان بهزیستی قابل قبول نیست. بنابراین، بهتر است محققان اجتماعی و رفتاری به جای تمرکز بر تنبیه مجرمان، بررسی کنند که چرا این متهمان چنین رفتار پرخطری انجام می دهند تا اینکه پس از پایان مجازات، آنها را دوباره به جامعه بازگردانند. قابل توجه است که ساختار قانونی به جای توجه به عواملی که منجر به ظهور و گسترش خشونت می شود، بر مجازات تمرکز دارد. اگر توجه به مجازات در پیشگیری از جرم مؤثر بود، زندان ها عاری از مجرمان می شدند.

۲۷۳۰۲

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما