جواد عزتی امسال برای اولین بار مدیر جشنواره فجر است. «تمساح خونین» کمدی خوش ساختی است که اولین تجربه کارگردانی جواد عزتی را رقم می زند. بسیاری از کمدین ها در اولین تجربه خود به عنوان کارگردان شروع به ساخت کمدی کرده اند و از تجربیاتی که در این سال ها به دست آورده اند استفاده کرده اند. جواد عزتی با توجه به تجربیات فراوانی که در کمدی دارد، تصمیم گرفته است از همان نقطه شروع کارگردانی، مخاطب خود را با کمدی راضی کند. به بهانه نمایش فیلم کمدی «تمساح خونین» در چهل و دومین جشنواره فیلم فجر، در اجرای کمدین هایی حضور داشته ایم که در اولین تجربه کارگردانی خود کمدی ساخته اند.
به گزارش بازتاب آنلاین، جواد عزتی برای اولین فیلمش به سراغ بازیگرانی رفت که سال ها با آن ها همکاری داشت و مراسم بزرگی را برگزار کرد. «تمساح خونین» با بازی جواد عزتی و عباس جمشیدی فر در کنار الناز حبیبی، سعید آقاخانی، بهزاد خلج و… یکی یکی از آثار موفق جشنواره امسال است.
دعا کن عطاران دارم خوابم میبره 1390
رضا عطاران قبل از اینکه به عنوان کارگردان سینما و تلویزیون شناخته شود، بازیگر معروف کمدی بود. از سال 1351 در اولین سریال مهران مدیری به نام «پرواز 57» بازی کرد و بلافاصله پس از آن در «ساعت خوش» به عنوان کمدین خود را نشان داد. در سال ۱۳۷۶ به عنوان اولین تجربه کارگردانی خود در تلویزیون، «سیب خنده» را برای کودک و نوجوان ساخت و پای تلویزیون را به روی چند بازیگر طنز مانند جواد عزتی، یوسف تیموری، مجید صالحی و… باز کرد. «مجید دلبندم» برای این گروه سنی ساخته شده است. او بعدها با کارگردانی سریالهای موفقی چون «خانه بهدوش»، «متهم فرار کرد»، «ترش و شیرین» و «بزنگاه» شکل جدیدی از سریالهای کمدی را به مخاطبانش معرفی کرد. زمانی که تصمیم گرفت اولین فیلم بلند خود را بسازد، هم به عنوان بازیگر و هم کارگردان سریال های تلویزیونی مورد تقاضای زیادی قرار گرفت. او در سال 2010 “خوابم می بینم” را ساخت و نشان داد که ژانر کمدی اش در فیلم و سریال کاملا متفاوت است. او در «خواب می بینم» به زندگی طبقه متوسط دست زد، اما لحظات کمدی و خنده دار فیلم نتوانست ماهیت تلخ آن را بپوشاند. به همین دلیل «خواب میبینم» تبدیل به فیلمی تلخ با موقعیتهای طنز شد و بخش مهمی از مخاطبان آثار عطاران آن را دوست نداشتند. اما باعث شد عطاران در بدو ورود به سینما سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی نق نو را از آن خود کند. عطاران در دهه 90 دو فیلم دیگر ساخت. اگرچه «رد کارپت» و «دراکولا» آثار قابل قبولی بودند، اما هرگز نتوانستند موفقیت چشمگیری برای عطاران به ارمغان بیاورند.
مهران مدیری پنج بعدازظهر ۱۳۹۴
مهران مدیری خیلی دیر به فکر ساخت فیلم افتاد. او در اوایل دهه 1970 به عنوان یک بازیگر شناخته شد و از آن زمان به عنوان یک کمدین توجه زیادی را به خود جلب کرد. ژانر کمدی مهران مدیری به عنوان یک کمدین در آن دوران، آنقدر تماشاگران را به وجد آورد که خیلی زود از او چهره ای شاخص در این عرصه ساخت. بلافاصله پس از بازی در «نوروز 72» تصمیم گرفت اولین سریال کمدی خود به نام «پرواز 57» را کارگردانی کند. اثری که با استقبال زیادی روبرو شد. مدیری از آن زمان تاکنون به عنوان کارگردان تلویزیون حضور خود را حفظ کرده است. سمت کارگردانی تلویزیون: مدری در بین سال های 1972 تا 1995 موقعیت های متفاوتی را به عنوان کارگردان تجربه کرد. او پس از انجام چندین سریال کمدی مختلف در تلویزیون و شبکه خانگی، در سال 1394 اعلام کرد که از سریال سازی خسته شده و ترجیح می دهد فیلمسازی را تجربه کند. کمدی «پنج بعدازظهر» با وجود پتانسیل بالایی که داشت نتوانست توجهی را که باید به خود جلب کند و فروش چندانی نداشت. مشکل اصلی فیلم تغییرات و دگرگونی هایی بود که در فیلمنامه ایجاد کرد. فیلم کانون تمرکز قوی نداشت و با بازی سیامک انصاری، امیر جعفری و خود مهران مدیری به اثری متوسط تبدیل شد و نتوانست برگ برنده ای در کارنامه کارگردانی مدیری باشد. مدیری امسال دومین فیلم خود را به نام «لاس 6 صبح» ساخت که به جشنواره راه پیدا نکرد.
محسن تنابنده گینس | 2013
محسن تنابنده را سال هاست که به عنوان بازیگر می شناسیم. او هم در کارهای کمدی و هم در کارهای جدی سعی می کند تمام تلاش خود را بکند و امضای خود را روی آثار می گذارد. تنابنده زمانی وارد عرصه کارگردانی شد که برای بازی در فیلمهای «استحدی برای خدا»، «سنگ اول»، «هفت دقیقه مانده به پاییز» و «نداره» در دهه 80 دو سیمرغ بلورین و دیپلم افتخار دریافت کرد. در آثار او کمدی هایی چون «سن پترزبورگ»، «پیام دیار باقی»، «عامل بدرق»، «شاهگوش» و… رواج داشت. مهم ترین نکته این است که او به عنوان نویسنده و بازیگر سریال «پایتخت» در جایگاه ویژه ای قرار داشت. با این پیشینه او اولین فیلم خود “گینس” را در سال 1392 کارگردانی کرد. “گینس” با بازی محسن تنابنده و رضا عطاران درباره سه برادری بود که در یک مزرعه شترمرغ کار می کردند و قصد داشتند نام ببرند. یکی آنها شترمرغ های خود را در کتاب گینس ثبت می کنند. تنابنده نوع دیگری از کمدی را کنار گذاشته بود که عموم مردم آن را دوست نداشتند. او برای دومین فیلمش «قاسم» از کمدی فاصله گرفت و روی یک موضوع اجتماعی با محوریت مراسمی به نام قسامه شروع به کار کرد.
Sorush Sahet The world with me رقص 2017
سروش صحت برای اولین بار در سال ۱۳۵۶ به جمع بازیگران مهران مدیری پیوست و در «جونگ ۷۷» ظاهر شد. بعدها در آثار مختلفی چون «خودت را ببخش»، «داستان یک شهر»، «کاکتوس»، «مرد هزار چهره»، «شمس العماره» و… و در فیلم های سینمایی بازی کرد. در چند فیلم از جمله «نان و عشق و موتور» 1000، «گاوخونی» و… کمک کرد و در تمام این مدت به کار نویسندگی نیز پرداخت و مدتی نیز فیلمنامه چند سریال را نوشت. یکی او یکی از نویسندگان آثار مهران مدیری بود. با این حال هرگز در بازیگری به اندازه نویسندگی و کارگردانی مورد توجه قرار نگرفت. در سال 1385 برای اولین بار وارد عرصه کارگردانی شد و سریال «چارخونه» را ساخت. سریالی که در زمان خودش مورد توجه قرار گرفت و مورد توجه قرار گرفت. اوج موفقیت صحت در سریال «ساختمان پزشکان» رخ داد. او این سریال را با برادران قاسمخانی انجام داد و توانست در مرکز توجه قرار بگیرد. او این موفقیت را در سریال های «پژمان»، «شمعدونی» و «لیسانسه ها» تکرار کرد. صحت زمانی اولین فیلم خود را کارگردانی کرد، به عنوان بازیگر و کارگردان شناخته شد و به عنوان مجری برنامه «کتاباز» توانست نظر بسیاری را به خود جلب کند. «رقص با دنیا» را باید موفقیت بزرگی در کارنامه سروش صحت دانست. یک فیلم کمدی اجتماعی که علاوه بر خنداندن مخاطب، مفهوم و مفهوم عمیقی داشت و او را به فکر فرو می برد. موقعیت های کمیک با دقت جمع شده بودند و یک کل منسجم و معنادار را تشکیل می دادند. این فیلم اولین بار در جشنواره جهانی فجر به نمایش درآمد و سیمرغ سیمین بهترین کارگردانی را از آن خود کرد.
جواد رضویان زهرمار ۱۳۹۶
جواد رضاویان از جمله بازیگرانی بود که با سریال «سیب خنده» به کارگردانی رضا عطاران به مخاطبان معرفی شد. او مانند مجید صالحی کار خود را با «مجید دلبندم» ادامه داد و در نهایت با بازی در نقش داود برره در سریال «پاورچین» به کارگردانی مهران مدیری توانست توجهات زیادی را به خود جلب کند. این کاغذ یکی او به یکی از بزرگ ترین برندگان دوران بازیگری رضویان تبدیل شد، اما بعدها با وجود ایفای چند نقش، این موفقیت را آنطور که باید حفظ نکرد و با بازی ذهتاب در فیلم «بر لبه» مهران، مدیری دوباره احیا شد. رازویان خیلی زود وارد عرصه کارگردانی شد.اولین سریال «میراث بابام» را در 21 سالگی ساخت و در سال 1384 دومین سریال خود را با نام «سکونتگاه» کارگردانی کرد. سه سریال تلویزیونی ساخت و تهیه کنندگی در «روح پدرم» به عنوان اولین کمدی تصویری شبکه نمایش خانگی و خودش هم در برنامه هفت از کمدی «زیر شانه تخم مرغ» نام برد و این روند را ادامه داد.وقتی اعلام کردند رازویان قرار است فیلم بسازد. همه فکر می کردند که من دوباره او را می بینم. یکی آنها همان فیلم های کمدی سطحی نمایش خانگی هستند. «زهرمار» به عنوان اولین فیلم رضویان چند پله بالاتر از سایر آثار ویدیویی او قرار داشت. رضویان دغدغه های بزرگ تری برای اولین فیلمش داشت و در واقع سعی کرده بود علاوه بر سرگرمی، به نقد وضعیت کنونی جامعه نیز بپردازد، اما البته رویکردی گیرا به کار داشت و ارتباطی با طنز فیلم پیدا نکرد. همانطور که باید انجام می دادم
مجید صالحی زیر نظر | 2017
مجید صالحی نیز مانند جواد رضویان در دهه 70 با مجموعه «سیب خنده» خود را به مردم معرفی کرد. او مدت ها به خاطر صداگذاری شخصیت عروسکی «مجید دلبندم» مورد توجه بود. صالحی در دهه 80 در فیلم ها و سریال های کمدی زیادی بازی کرد و به عنوان کمدین به شهرت رسید. در سال 2007 او اولین مجموعه تلویزیونی خود را با نام “Tres en Cuatro” کارگردانی کرد. سریالی با بازی محمد کاسبی، مهران رجبی، شهره لرستانی، علی صادقی و… که بارها از تلویزیون پخش شد. این سریال یک اثر متوسط بود و در آن زمان با استقبال نسبتا خوبی از سوی مردم مواجه شد. او در سال 2008 اولین فیلم ویدیویی خود به نام «میش» را کارگردانی کرد. در آن زمان سعید آقاخانی، مهران غفوریان، ریما رامین فر، امیر جعفری، علی صادقی و… یک سال بعد سریال موج و صخارا را برای شبکه نوروزی ساخت که نه مخاطب زیادی داشت و نه چندان. در میان سریال های نوروزی آن سال به موفقیت های زیادی دست یافت. او در شرایطی اولین فیلم کمدی خود «زیرنظر» را ساخت که نه به عنوان بازیگر و نه به عنوان کارگردان در جایگاه خاصی قرار نداشت. «زیر نظر» بر اساس فیلمنامه عبدالرضا کاهانی ساخته شد و به لطف حضور رضا عطاران و امیر جعفری با استقبال خوبی روبرو شد. با این حال، فیلم پر از موقعیت های غیرمنطقی بود که بدون ارتباط با طرح اصلی کنار هم قرار گرفتند. داستان فیلم خط روایی روشنی نداشت. عملکرد شخصیت ها و اتفاقاتی که در طول داستان دیدیم چندان منطقی نبود و در نهایت به نقطه قابل قبولی نرسید. درست است که نسبت به کارهای قبلی مجید صالحی چند قدم جلوتر به حساب می آمد و در فروش هم موفق بود. نبود.
جواد عزتی تمساح خونی ۱۴۰۲
سابقه فعالیت جواد عزتی در عرصه طنز به اوایل دهه 80 برمی گردد که او در مجموعه های تلویزیونی «کمربندها ببند»، «باغ مظفر» و «مرد هزار چهره» بازی کرد. بعد از این بود که عزتی در سریال کهوه ترخ در نقش باباتی ظاهر شد و بعدها در سریال دردسرهای عظیم به کارگردانی برزو نیک نژاد به شهرت رسید. عزتی در سینما با کمدی های «زاپاس»، «اکسیدان»، «آینه باغ»، «هزارپا»، «چهارانگشت» و… توانست توجه مردم را به خود جلب کند البته شهرت عزتی فقط در حد محدود است. بازی در نمایشنامه های کمدی نبود. او در چندین فیلم و سریال در نقش های جدی ظاهر شد و توانایی خود را به اثبات رساند. با این حال هنوز خیلی ها جواد عزتی کمدین را بیشتر دوست دارند. در سال 1402، زمانی که تصمیم گرفت اولین فیلم خود را کارگردانی کند، یک کمدی را آغاز کرد. مهم این است که او سعی کرد در میان انواع کمدی اثری را بیابد که بارها در سینما آن را تجربه کرده است. عزتی در «تمساح خونین» از تجربیاتی که در این سال ها در فیلم های کمدی به دست آورده استفاده کرد و تمام تلاش خود را کرد تا ضعف ها و اشتباهاتی که در برخی از این آثار وجود داشت در این فیلم تکرار نشود. «تمساح خونین» حاصل تلاش و تجربه چندین ساله جواد عزتی در ایفای نقش های طنز است. فیلمی مفرح و سرگرم کننده که از منطق فراتر نمی رود و با هوش مخاطبش بازی نمی کند.