همزمان با نخستین روز محرم در عربستان پرده کعبه عوض شد.
به گزارش بازتاب آنلاین، همزمان با نخستین روز محرم در عربستان و آغاز سال ۱۴۴۶ هجری قمری، پرده کعبه عوض شد.
به گزارش ایسنا، آنطور که رسانههای عربستان توضیح دادهاند پرده جدید دارای ۵۳ قطعه طلادوزی شامل ۱۶ قطعه برای قسمت کمربند، هفت قطعه برای زیر کمربند، چهار قطعه گوشه، ۱۷ عدد فانوس، پنج قطعه برای پرده در کعبه، یک قطعه برای «رکن یمانی» و دو قطعه برای طرح کلی سنگ سیاه، همراه با ناودان است.
این پرده توسط ۱۵۹ صنعتگر ماهر تولید شده است که برای قسمت طلادوزی آن بین ۶۰ تا ۱۲۰ روز زمان برده شده است.
در تولید این پرده در مجموع ۱۲۰ کیلوگرم طلا، ۱۰۰ کیلوگرم نقره و ۱۰۰۰ کیلوگرم ابریشم استفاده میشود. به گفته مسئول مجموعه تولید پرده کعبه، این پرده به عنوان یک تکه، ۱۳۵۰ کیلوگرم وزن و ۱۴ متر ارتفاع دارد و از چهار طرف مجزا و یک پردۀ در تشکیل شده است.
این پوشش از بیرون با کتیبههای بافتهشده با نخهای سیاه تزئین شده است.
هنگام نصب پرده، یک تیم تخصصی، آموزش دیده و دارای صلاحیت علمی و عملی، برای کار برچیدن و مراحل اولیه تعویض پوشش کعبه که برداشتن پوشش قدیمی، برداشتن طلاکاری و پایین آوردن پوشش جدید است، نظارت میکنند.
برای نصب پرده، چهار طرف باید به طور جداگانه به بالای کعبه بلند شوند تا فرایند پیچیده انجام شود. بعد از اینکه همه اضلاع درست شد، گوشهها را از روی روکش به پایین دوخته میشود و بعد از انجام آن پرده قرار میگیرد، که در کشیدن آن نیاز به زمان و مهارت دارد و در پارچه مشکی یک دهانه ایجاد میشود.
حدود سه هفته قبل از زیارت حج، قسمت پایین کیسوا برافراشته شد. این روش هر سال تکرار میشود تا از کثیف شدن و آسیب دیدن پرده در هنگام طواف زائران کعبه محافظت شود.
پرده کعبه، در گذشته در موسم حج، به ویژه صبح روز ۹ ذی الحجه، پس از رفتن زائران به کوه عرفات، تعویض میشد تا برای پذیرایی از نمازگزاران صبح روز بعد، مصادف با عید قربان، آماده شود.
سال گذشته، ریاست کل حرمین شریفین عربستان سعودی از تغییر این سنت خبر داد تا این مراسم سالانه در آستانه اول محرم، اولین روز از تقویم هجری قمری برگزار شود.