به نظر می رسد با توجه به ماهیت اقتصاد دولتی، پرداخت هزینه تصمیمات مسئولان از جیب مردم امری عادی شده است و آنها هر زمان که بخواهند بدون توجه به شرایط، برنامه های خود را پیش می برند.

گزارش کردن آخرین ماشیناظهارات اخیر میرسلیم موج جدیدی از نگرانی را برای مردم ایجاد کرده است. زیرا این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام معتقد است که قیمت بنزین باید به 26 هزار تومان افزایش یابد.

وی روز گذشته در حاشیه سیزدهمین کنفرانس بین المللی موتورهای احتراق داخلی و نفت گفت: بدون شک اگر بخواهیم بنزینی با کیفیت و استاندارد بالاتر تولید کنیم باید از افزودنی های دیگر و همچنین فرآیند پالایش پیچیده تر استفاده کنیم. که باعث افزایش هزینه تولید بنزین با کیفیت بالاتر می شود و در همه جای دنیا اینگونه است و با بالا رفتن استاندارد و کیفیت بنزین متعاقباً هزینه آن نیز افزایش می یابد.

میرسلیم اضافه کرد: بحث مهم جلوگیری از کاهش قیمت سوخت است، امروز قیمت همه چیز افزایش یافته اما قیمت سوخت را نگه داشته ایم. با این حال یکی یکی از مهمترین تلاش های ما این است که با استفاده از فناوری لازم در موتور خودروها و بهبود آنها، مصرف این موتورها را بهینه کنیم تا بخشی از مصرف سوخت در کشور کاهش یابد.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: مصرف روزانه بنزین در کشور حدود 130 میلیون لیتر است اما حجم تولید روزانه بنزین در کشور تنها 109 میلیون لیتر است. بنابراین برای جلوگیری از قاچاق و همچنین اصلاح الگوی مصرف بنزین باید میزان آن به حدود 90 درصد فوب خلیج فارس برسد که در حال حاضر تفاوت فاحشی با فوب خلیج فارس دارد.

به گفته وی، بنزین باید با قیمت فوب 90 درصد یعنی حدود 26 هزار تومان عرضه شود تا مردم تقاضا کنند و خودروهای کم مصرف را انتخاب کنند.

هر چند این نوع اظهار نظرهای او تازگی ندارد و هر از چند گاهی با حرف های بی ادبانه اش ترند خبرها می شود. اما از زاویه ای دیگر نمی توان به راحتی از کنار چنین کلماتی گذشت. بیان چنین نظراتی با توجه به اظهار کننده می تواند نشان دهنده وجود چنین دیدگاهی در هیئت حاکمه باشد.

البته با توجه به شرایط اقتصادی کشور و تاکید دولت بعید است قیمت بنزین تغییر کند. اما این موضوع از آن دسته مسائلی است که در نهایت مردم باید برای آن هزینه کنند.

به عبارت دیگر آیا بین ثابت ماندن قیمت بنزین و قیمت گذاری اجباری خودرو تفاوتی وجود دارد؟ در هر دو صورت در نهایت این مردم هستند که باید هزینه تصمیمات غیراقتصادی و غیرمنطقی متولیان را بپردازند؟

آیا زیان انباشته 174 هزار میلیارد تومانی از جیب مردم و به نفع نظام کارگزاری پرداخت نشده است؟ آیا این افراد بوده اند که با تصمیمات و راهکارهای خود مانع واقعی شدن قیمت بنزین شده اند؟ بنابراین قبل از اینکه بخواهند تصمیم یا راه حلی بگیرند و ضربات جبران ناپذیری به اقتصاد کشور وارد کنند، باید همه جوانب ماجرا را ببینند و بررسی کنند. مردم تاوان اشتباهات مسئولان را ندهند.

منبع:آخرخودرو

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *