بدون شک پراید پرتیراژترین و پرفروشترین خودرو داخلی ایران، است. یک خودروی غیر ملی که امتیاز تولید کردن آن از آمریکا به کره و سپس از کره به ایران رسید. سایپا طی سالهای ۷۵ تا ۹۹ بیشتر از ۳ میلیون و ۶۱۵ هزار نسخه از این خودرو را ساخته است و به فروش رساند.
به گزارش خبرگزاری بازتاب آنلاین، در آمریکا بر اساس آخرین گزارش های منتشر شده، پیکاپ برقی فورد این جایگاه را به خود اختصاص داده است.
این نسخه پسوند Lightning (به معنای رعد و برق) دارد و از موتور دو موتوره استفاده می کند. این موتور در تریم های پایین 426 اسب بخار قدرت و 1050 نیوتن متر گشتاور تولید می کند، در حالی که در تریم های بالا گشتاور ثابت می ماند، اما قدرت خروجی به 536 اسب بخار افزایش یافته است.
پیکاپ برقی فورد بسیار مقرون به صرفه است و مدل پایه XL با ۳۹,۹۷۴ دلار قیمت دارد. البته این عدد شامل مشوق 7500 دلاری برای مدل های برقی نمی شود و با کسر آن قیمت نهایی مدل پایه به 32500 دلار کاهش می یابد. تریم سطح متوسط XLT 52,974 دلار قیمت دارد؛ برای بالاترین و جامع ترین تریم، باید حدود 90,000 دلار بودجه داشته باشید. هر دو رقم مشوق های دولتی را شامل نمی شود و مشتریان برای داشتن مدل های ذکر شده هزینه کمتری می پردازند.
علاقه مندان می توانند F-150 Lightning را به قیمت 100 دلار از طریق وب سایت فورد پیش خرید کنند. قدرتمندترین نسخه فورد F-150 لایتنینگ می تواند شتاب 0 تا 60 مایل (96 کیلومتر) را در حدود 4.5 ثانیه و حداکثر سرعت 105 مایل (168 کیلومتر) در ساعت را طی کند. هیچ اطلاعاتی در مورد باتری استفاده شده در F-150 وجود ندارد، اما فورد می گوید که تریم های با موتور 426 اسب بخاری تا 230 مایل (370 کیلومتر) دوام خواهند داشت و تریم های با موتور 536 اسب بخار تا 300 مایل (480 کیلومتر) دوام خواهند داشت و می تواند کیلومترها راه را طی کند و نیازی به شارژ ندارد. این اعداد بر اساس استانداردهای EPA هستند و احتمالاً در دنیای واقعی به دست می آیند.
شارژر مورد استفاده در مدل استاندارد Lightning F-150 دارای ظرفیت 11.3 کیلووات ساعت است، اما در سطوح تریم مجهز به باتری قدرتمندتر، قدرت شارژ در حالت استاندارد به 19.2 کیلووات ساعت می رسد. پیکاپ برقی فورد از فناوری شارژ سریع 150 کیلوواتی نیز پشتیبانی می کند و با اتصال به چنین درگاهی، باتری آن از 15 تا 80 درصد در 41 دقیقه شارژ می شود. شارژ باتری این وانت از طریق سوکت های خانگی نیز 8 یا 10 ساعت طول می کشد.
جالب است بدانید که پیکاپ برقی فورد با نرم افزار پیشرفته ای به نام Intelligent Range عرضه می شود. همانطور که می توانید تصور کنید این نرم افزار با استفاده از حسگرهای ویژه پارامترهایی مانند وزن بار و تریلر متصل را تخمین می زند و مسافت قابل پیمودن با بار موجود را به راننده اطلاع می دهد.
Lightning اولین پیکاپ سری F است که از سیستم تعلیق مستقل در محور عقب استفاده می کند. این به طور قابل توجهی وزن توده فنر نشده را کاهش می دهد و همچنین هندلینگ و راحتی سواری را بهبود می بخشد. در قدرتمندترین نسخه، این پیکاپ برقی می تواند حدود 900 کیلوگرم بار و 4.5 تن تریلر را حمل کند.
فوردF-۱۵۰ Lightning را به لطف سیستم هوشمند پشتیبان گیری برق می توان به عنوان یک پاوربانک بزرگ مورد استفاده قرار داد. این شرکت آمریکایی ادعا می کند که این پیکاپ می تواند انرژی مورد نیاز خانه را تا سه روز تامین کند. برای سهولت استفاده از انرژی ذخیره شده در باتری F-150 Lightning، یازده سوکت مختلف در کابین، در کف بار و در صندوق عقب تعبیه شده است. این سوکت ها برای اتصال وسایل دیجیتال و ابزارهایی مانند تلویزیون، بلندگو، دوچرخه برقی، اره برقی و کپسول آتش نشانی مناسب هستند.
فورد میگوید بستههای باتری F-150 Lightning بهطور خاص طراحی شدهاند و سیستم خنککننده آنها در نوع خود منحصربهفرد است تا با شرایط مختلف و سناریوهای رانندگی سازگار شود – از جمله خارج از جاده یا یدککش کردن تریلرهای سنگین. این شرکت تاکید می کند که باتری های مورد استفاده بسیار بادوام هستند و می توانند تا پایان عمر مفید خودرو کار کنند.
همانطور که در تصاویر پیوست مشاهده می شود، F-150 Lightning به سختی با F-150 معمولی تفاوت بصری دارد و فقط در جزئیاتی مانند چراغ ها، جلوپنجره رادیاتور و گاهی اوقات نیز سپرها متفاوت است. بد نیست اشاره کنیم که مدل برقی دور تا دور آن چراغ های LED دارد و جلوپنجره در واقع یک پنل تزئینی است. این عناصر بسته به تجهیزات خودرو کمی متفاوت هستند.
آقای Jasen Turnbull مدیر بازریابی Lightning در رابطه با سبک طراحی این پیکاپ برقی گفت که مشتریان فورد یک مدل مدرن و پیشرفته می خواهند و دوست ندارند مدل نهایی شبیه نگهدارنده درب یا سفینه فضایی باشد! البته این قسمت از صحبت های آقای Turnbull با هدف قرار دادن تسلا و پیکاپ سایبرتراک است! وی افزود که فورد هر کاری که می توانست با F-150 Lightning انجام داد دی ان ای باید حاوی یک پیکاپ واقعی باشد.
شاید بدانید که در خودروهای برقی فضای زیر کاپوت جلو خالی می ماند و می توان از آن برای حمل لوازم مختلف استفاده کرد. در پیکاپ فورد F-۱۵۰ Lightning مهندسان از این فضا به بهترین شکل ممکن استفاده کردند و بزرگترین صندوق جلوی (Frunk) موجود در بازار را ایجاد کردند.
این صندوق حجمی تقریباً 400 لیتری دارد و می تواند اقلامی تا وزن 180 کیلوگرم را در خود جای دهد. ناگفته نماند که درب این صندوق برقی بوده و فضای داخلی کاملا هوشمند طراحی شده است. همچنین همانطور که در بالا ذکر شد، این صندوق مجهز به دو پورت USB است و به لطف دریچه تخلیه، مالک می تواند در صورت نیاز آن را به طور کامل تمیز کند.
پیکاپ سبز رنگ فورد به نسخه SYNC4A سیستم اینفوتینمنت انحصاری این شرکت مجهز شده است. این سیستم که از به روز رسانی های نرم افزاری و دستورات صوتی از راه دور پشتیبانی می کند، از طریق یک صفحه نمایش لمسی عمودی 15.5 اینچی مدیریت می شود. ناوبری متصل به ابر و پشتیبانی از اپل کارپلی و اندروید اتوی بی سیم از ویژگیهای اضافی سیستم سیستم اینفوتینمنت SYNC۴A هستند.
مانند ماستنگ Mach-E، یک دکمه فیزیکی بزرگ برای کنترل نمایشگر وجود دارد. ذکر این نکته ضروری است که F-150 Lightning با گزینه BlueCruise در دسترس خواهد بود. این گزینه قابلیت رانندگی خودکار سطح 2 را بدون دخالت دستی در بیش از 100000 مایل (160000 کیلومتر) بزرگراه های آمریکا و کانادا فراهم می کند. اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، فورد F-۱۵۰ Lightning از بهار آینده وارد بازار خواهد شد. این پیکاپ برقی در چهار نسخه مختلف به فروش می رسد. در حال حاضر علاقه مندان می توانند این پیکاپ را با قیمت 100 دلار از طریق سایت رسمی این شرکت سفارش دهند.