ایسنا: جفری هینتون، معروف به پدرخوانده هوش مصنوعی، به دلیل نگرانی از اینکه هوش مصنوعی مشاغل را از مردم سلب کند و اطلاعات نادرست منتشر کند، از گوگل استعفا داد.
به گفته انگجت، یکی از پیشگامان در زمینه هوش مصنوعی، جفری هینتون، معروف به پدرخوانده هوش مصنوعی، به نیویورک تایمز گفت که در ماه آوریل از سمت معاون رئیس جمهور و مدیر ارشد مهندسی گوگل استعفا داد تا آزادانه در مورد خطرات مرتبط با این فناوری هشدار دهد.
این محقق نگران است که گوگل در تلاش برای رقابت با ربات های هوش مصنوعی مانند ChatGPT، Bing Chat و مدل های مشابه، محدودیت ها و اقدامات احتیاطی قبلی خود را برای توسعه هوش مصنوعی کنار بگذارد و راه را برای مسائل اخلاقی متعدد باز کند.
هینتون نگران است که هوش مصنوعی مولد می تواند در کوتاه مدت موجی از اطلاعات نادرست ایجاد کند. می گوید: شاید دیگر نتوانی بدانی چه چیزی درست است. او همچنین نگران است که فناوری نه تنها برخی از مشاغل را حذف کند، بلکه آنها را به طور کامل جایگزین کند.
علاوه بر این، این دانشمند همچنین نگران امکان توسعه سلاح های کاملاً مستقل و تمایل مدل های هوش مصنوعی به یادگیری رفتارهای عجیب از داده های آموزشی است. در حالی که برخی از این مسائل تئوری هستند، هینتون از تشدید تنش بدون مقررات یا توسعه اقدامات کنترلی مؤثر بیم دارد.
جفری هینتون می گوید که سال گذشته زمانی که گوگل، OpenAI و دیگران شروع به ساخت سیستم های هوش مصنوعی کردند، موقعیت او تغییر کرد. به گفته پدرخوانده این رشته، هوش مصنوعی در پنج سال اخیر آنقدر سریع رشد کرده است که “ترسناک” است که در پنج سال آینده چه اتفاقی خواهد افتاد.
جف دین، دانشمند ارشد گوگل، در بیانیه ای به Engget گفت که گوگل همچنان به رویکردی مسئولانه و توجه به خطرات نوظهور متعهد است. این غول جستجو به تازگی نسخه ای از چت بات Bard خود را در ماه مارس راه اندازی کرده است، پس از ماه ها شایعاتی مبنی بر اینکه این شرکت نگران تهدید رقابتی هوش مصنوعی مولد است.
پیش از این، گوگل از انتشار عمومی مدلهای هوش مصنوعی مانند هوش مصنوعی تصویر خود به دلیل احتمال وجود محتوای سمی و نقض حق چاپ خودداری کرده بود.
هینتون زندگی خود را وقف مطالعه شبکه های عصبی کرده است، که اغلب کلید هوش مصنوعی هستند، اما او بیشتر به دلیل توسعه یک سیستم تشخیص اشیا در سال 2012 شناخته شده است. شبکه عصبی موفق او می تواند از تصاویر آموزشی برای کمک به تشخیص اشیاء رایج استفاده کند.
گوگل در سال 2013 استارتاپ DNNresearch هینتون را خریداری کرد و مفهوم پشت اختراع او به موجی از توسعه که منجر به فناوری مولد هوش مصنوعی امروزی شد، کمک کرد.
شایان ذکر است که هینتون در این مورد تنها نیست. چندین چهره برجسته دانشگاهی و فناوری از جمله ایلان ماسک و استیو وزنیاک نیز اخیرا نامه ای سرگشاده را امضا و منتشر کرده اند که در آن خواستار تعلیق شش ماهه توسعه هوش مصنوعی برای رفع نگرانی های اخلاقی و امنیتی آنها شده اند. با این حال، سخنان هینتون به عنوان یکی از برجسته ترین چهره های صنعت، اهمیت قابل توجهی دارد.