پروژه معماری «ویلای میانطحی» در زمینی به مساحت 1000 مترمربع با زیربنای 540 مترمربع در شهرستان کوهسار استان البرز موفق شد به فینالیست های بیست و چهارمین دوره جایزه معمار راه یابد. 1403 در رده “مسکن مجردی”.
به گزارش فرادید؛ طراحی این ویلا نه تنها برای دور شدن از هیاهوی تهران و پناه بردن به محیطی آرام طراحی شده است، بلکه برای لذت بردن از تعطیلات و گذراندن اوقات خوش طراحی شده است. بنابراین این ویلا با داشتن فضاهایی که حس کنجکاوی، سرگردانی و کشف را در ساکنان خود ایجاد می کند، فضایی پویا و جذاب ایجاد می کند.
در طراحی این ویلا از بازی با حجم های پر و خالی، مسیرها و پله های مختلف استفاده شده است که با تقویت حس سیالیت و نفوذپذیری فضا، فضایی را فراهم می کند که ساکنان بتوانند آزادانه حرکت کنند و از زیبایی لذت ببرند. این ویلا به صورت منظم، سرزنده، پیچیده و پویا طراحی شده است.
حیاط ویلا نیز به گونه ای طراحی شده است که نیاز به نور و هوای تازه را برطرف کند. حیاط شمالی به دلیل باز بودن و مساحت زیاد، ورودی ویلا را به نمایش گذاشته و ظاهری شفاف و ظاهری به ساختمان بخشیده است. در حیاط جنوبی کوچکتر، نور طبیعی به زیبایی به فضاهای داخلی نفوذ می کند و محیط های دنج را ایجاد می کند.
علاوه بر این، در مرکز ویلا یک حیاط وجود دارد که از سه طبقه ویلا می گذرد و نور طبیعی را به عمق ساختمان هدایت می کند. این حیاط به عنوان محور اصلی ویلا عمل می کند و فضاهای اطراف آن را می چرخاند. در عمیق ترین قسمت این حیاط درختی نسبتاً قدیمی وجود دارد که نمادی از ثبات و زندگی ساکنین است و رشد آن به فضای داخلی ویلا جان می بخشد.
چیدمان پروژه در این سایت به گونه ای است که با ایجاد فاصله از زمین، احساس شناور بودن و آویزان بودن را ایجاد می کند. فضاهای باز و مسیرهای مختلف در ویلا به ساکنین این امکان را می دهد که به راحتی در داخل و خارج حرکت کنند و از مناظر طبیعی اطراف لذت ببرند. طراحی بخشهای مختلف از جمله تفرجگاه زیرزمین، نشیمن روزانه طبقه همکف و محل خواب طبقه اول، نشان میدهد که فضاها به دقت برنامهریزی شدهاند تا نیازهای مختلف زندگی ساکنان را برآورده کنند.
در نهایت با استفاده از ترکیب رنگ سفید برای فضاهای پر و آجر اکسپوز برای فضاهای خالی، این ویلا حالت تعادل و دوگانگی را بین فضاها با احساسات و حالات متفاوت ایجاد می کند.