ویتامین K؛ کلید تقویت استخوان ها در دوران یائسگی

ویتامین K برای بهبود زخم و استحکام استخوان ضروری است. اگرچه بدن ما مقداری از آن را خودش تولید می کند، اما اکثریت آن را از طریق غذا دریافت می کنیم. با افزایش سن، استخوان‌های قوی و پوست انعطاف‌پذیر، که با ویتامین K تقویت می‌شوند، ضعیف‌تر می‌شوند. بنابراین، تامین مواد مغذی حیاتی برای حفظ سلامتی در میانسالی و بعد از آن بسیار مهم است.

به گزارش ایندیپندنت، شواهد رو به رشدی وجود دارد که نشان می دهد دوز روزانه ویتامین K سلامت استخوان را بهبود می بخشد و خطر شکستگی را کاهش می دهد. به خصوص برای افرادی که بعد از یائسگی مستعد پوکی استخوان هستند.

مطالعات روی ورزشکاران مرد و زن نشان داده است که ویتامین K به حفظ سلامت استخوان کمک می کند. بنابراین، بسیاری از افراد آن را به عنوان مکمل برای بلند کردن وزنه های سنگین در باشگاه مصرف می کنند.

در دوران یائسگی، سطح هورمون کاهش می یابد که می تواند منجر به خشکی، افزایش حساسیت و افزایش حساسیت پوست به کبودی شود. یائسگی همچنین می تواند باعث ضعیف شدن استخوان ها شود و با افزایش سن، خطر شکستگی، شکستگی و پوکی استخوان در شما افزایش می یابد. بنابراین، کارشناسان به شدت تمرینات قدرتی در میانسالی را توصیه می کنند. ممکن است منطقی باشد که به رژیم غذایی خود توجه کنید و در صورت لزوم از مکمل های غذایی استفاده کنید.

ویتامین K چیست؟

دو نوع ویتامین K وجود دارد. ویتامین K1 و ویتامین K2. ویتامین K1، معروف به فیلوکینون، در سبزیجات برگ سبز و برخی روغن های گیاهی یافت می شود. ویتامین K2 که مناکینون نیز نامیده می شود توسط باکتری های روده تولید می شود و در غذاهای تخمیر شده، محصولات لبنی و محصولات حیوانی یافت می شود.

کمبود ویتامین K بسیار نادر است و شما می توانید مقدار توصیه شده روزانه ویتامین K – 90 میکروگرم برای خانم ها و 120 میکروگرم برای آقایان – را با خوردن غذاهای مختلف مانند سبزیجات برگ سبز، گوشت، پنیر، تخم مرغ، کره بادام هندی و غیره دریافت کنید. آجیل کاج و میوه هایی مانند زغال اخته و انجیر مصرف کنید. غذاهای غنی از ویتامین K شامل برخی از روغن های گیاهی، روغن آووکادو و روغن زیتون مورد استفاده در پخت و پز هستند.

افراد مبتلا به بیماری های روده ای خاص، مانند کولیت اولسراتیو و سندرم روده کوتاه، ممکن است متوجه شوند که توانایی آنها در جذب موثر ویتامین K علیرغم رژیم غذایی غنی از این غذاها مختل شده است. در صورت ابتلا به فیبروز کیستیک یا بیماری سلیاک نیز ممکن است این اتفاق بیفتد. در این موارد مصرف مکمل ها در صورت نیاز می تواند بسیار مهم باشد.

اگر احساس می کنید ویتامین K کافی از رژیم غذایی خود دریافت نمی کنید و نگران سلامت استخوان خود هستید، می توانید مکمل ویتامین K مصرف کنید.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما