وکلا یکی از ارکان اصلی حاکمیت قانون در کشور هستند

در مراسم افتتاحیه دبیرخانه دائمی جشنواره قلم وکیل خاطرنشان شد؛

دبیرخانه دائمی جشنواره قلم وکیل پنجشنبه 15 دی در ماه 1403 با حضور تنی چند از مدیران موسسه حقوقی، خبرنگاران برجسته کشور و وکلای دادگستری با حمایت کانون وکلای دادگستری استان بوشهر در سایت این مرکز افتتاح شد.

گزارش کردن عصر ایران به گزارش روابط عمومی اشکودا، اولین جشنواره کلام وکیل سال گذشته به همت روابط عمومی اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران (اسکودا) برگزار شد و اختتامیه این جشنواره 30 آذرماه برگزار شد. دی در ماه 1402 در محل این انجمن برگزار شد و از پنج اثر برگزیده جشنواره با اهدای تندیس و لوح یادبود تجلیل شد.

پس از برگزاری این جشنواره، بنا به تصمیم هیات مدیره اشکودا، مقرر شد دبیرخانه دائمی جشنواره قلم وکیل در سایت کانون وکلای دادگستری استان بوشهر تشکیل شود. بر این اساس روز پنجشنبه 6 دی این دبیرخانه در سال 1403 به صورت تشریفاتی افتتاح شد.

در ابتدای این مراسم دکتر سیروش شهریاری رئیس کانون وکلای دادگستری استان بوشهر ضمن خیر مقدم به مهمانان حاضر در مراسم نحوه راه اندازی دبیرخانه دائمی جشنواره قلم وکیل.

محمدهادی جعفرپور دبیر جشنواره با تاکید بر احیای جایگاه اجتماعی نهاد حقوقی به تشریح عملکرد این دبیرخانه پرداخت.

در پی این امر، دکتر. علی مندنی پور رئیس سابق اسکودا در خصوص جایگاه مقدس وکالت و انتقاد از نقش ضعیف وکلا در حوزه رسانه.

از دیگر سخنرانان این مراسم عباس عبدی روزنامه نگار بود که در سخنان خود نقش وکلا را در توسعه عدالت اجتماعی برجسته کرد و گفت: وکلا یکی از ارکان اصلی حاکمیت قانون در کشور هستند. وی همچنین با اشاره به تعداد وکلا در کشور، خواستار حضور بیشتر آنان در صحن علنی و رسانه ای شد و تاکید کرد: می توان از ادبیات حقوقی برای ورود به بسیاری از مسائل و بحث های جامعه استفاده کرد.

در ادامه این مراسم دکتر مرتضی شهبازی نیا رئیس اسبق اسکودا در مورد ضعف حاکمیت قانون در کشور از دوران مشروطه و همچنین مولفه های حاکمیت قانون و نقش دستگاه قضایی و قاضی مستقل و بی طرف به عنوان همچنین یک وکیل مستقل و با تجربه در دستیابی به حاکمیت قانون. وی تصریح کرد: وکالت باید مطالبه استقلال قضایی باشد و این مهم ترین وظیفه کانون وکلا است.

دکتر محمد مهاجری، روزنامه‌نگار، به توانایی جامعه بزرگ حقوقی برای تبدیل شدن به نهاد مرجع در کشور اشاره کرد و گفت: وکلا نباید اجازه دهند حرفه وکالت به نهادی پست تبدیل شود، بنابراین لازم است در همه زمینه‌ها در مشکلات آن فعال باشیم. با نگاه حقوقی و استفاده از ظرفیت های رسانه ای متفاوت است.

سخنران دیگر این مراسم دکتر بهنام حبیب زاده مومن رئیس کانون وکلای مرکز که در سخنان خود حق دسترسی به وکیل را یکی از اصول اساسی دادرسی عادلانه برشمرد و به نقش وکلا در شکل گیری نظام قضایی کشور اشاره کرد. وکلا نقش اجتماعی داشتند. خودشان را خوب می فهمند، هر چند ممکن است تلاششان خوب دیده نشود، اما در این راه ثابت قدم می مانند.

ابراهیم کیانی هارچگانی، معاون اول اشکودا نیز خواستار تشکیل «کمیسیون قلم» در تمامی کانون های وکلا به عنوان بستری برای گردهمایی وکلا برای تأثیرگذاری بر جامعه شد و گفت: نقش وکیل در تحولات اجتماعی باید باشد. یکی یکی از مهمترین محورهای این جشنواره است.

در ادامه این مراسم دکتر طهمورت بشیریه وکیل دادگستری و مدیر عامل کانون فقاهت با بیان اینکه وکیل باید بدون ترس، اما با ادبیات حقوقی در دو حوزه نقد مسائل عمومی و تفسیر قوانین و مقررات وارد عرصه عمومی شود.

دکتر رضا یزدی، دبیر کمیسیون بین الملل کانون وکلای دادگستری مرکز نیز در خصوص رسالت وکلا در عرصه بین الملل و تاثیر تغییرات تکنولوژیک بر کارایی وکلا صحبت کرد.

دکتر بهادر زارع، استاد دانشگاه درباره نقش وکلا در توسعه ایران گفت: هر چه جامعه دارای نظام حقوقی و قضایی خوب و مستقل باشد، به یک نظام دموکراتیک نزدیکتر می شود.

سخنران دیگر این مراسم دکتر محمود حبیبی معاون دوم اسکودا نیز در سخنانی با موضوع قلم در آموزه های دینی و قرآنی گفت: شفاعت و تشخیص دو وظیفه الهی است که باید به مردم سپرده شود. قلم نشانه ای است و مردم را از تاریکی به سوی نور هدایت می کند. در عین حال پر مقدسی است که باری از دوش مردم برمی دارد و در راستای استبداد ستیزی و رضای خداست.

وکیل دادگستری عبدالصمد خرمشاهی نیز به نقش وکیل در حمایت از حقوق بشر اشاره و بر لزوم ایفای نقش وکلا در حوزه های مورد علاقه مردم تاکید کرد.

دکتر هما داودی، حقوقدان دیگر نیز به بررسی موضوع توسعه شاخص های انسانی و ارتقای شاخص های بانوان و همچنین نقش جشنواره قلم وکیل در الگوسازی در خصوص این موضوعات پرداخت.

وکیل دیگری که در این مراسم حضور داشت دکتر بود. مینو خالقی که در سخنان خود به الزامات حاکمیت قانون و نقش وکلا در گفتمان سازی برای ایجاد کمپین های اجتماعی برای تغییر قوانین و مقررات اشاره کرد.

در ادامه این مراسم دکتر بهرام فرهمند صابر، رئیس سابق کانون وکلای دادگستری استان بوشهر با اشاره به اینکه سامانه آموزش وکلا به گونه ای طراحی شده که به صورت یک طرفه وکلا را تربیت کرده و آنها را از محیط اجتماعی خود دور می کند، گفت: بیایید آنها را آماده کنیم. ورود به جامعه آموزش قانون به مردم و آشنایی مردم با حقوقشان.

همچنین دکتر عبدالصمد الدوله رئیس سابق کانون وکلای دادگستری استان بوشهر با اشاره به اهمیت اندیشه و قلم در فضای عمومی جامعه تاکید کرد: وکلا همیشه در بین مردم بوده و در استیفای حقوق خود پیشتاز بوده اند.

کامبیز نوروزی، وکیل دادگستری با تاکید بر اینکه وکلا در صحن علنی وکالت ندارند، گفت: برای انجام مسئولیت های اجتماعی باید یک سری محدودیت ها و سختی ها را درک کرد و پذیرفت. تنها تعداد کمی در رسانه ها و مردم حضور دارند. وی همچنین دو پیشنهاد به دبیرخانه جشنواره قلم وکیل ارائه کرد: اول معرفی کارآموزان حقوقی به یادداشت نویسی با فرض مخاطب عام و ساده نویسی حقوقی و دوم برگزاری کارگاه های آموزشی در حوزه حقوق عمومی.

در ادامه این مراسم دکتر محمد جلیلیان وکیل دادگستری و مشاور رئیس شورای اطلاع رسانی دولت با موضوع «قلم وکیل و مطبوعات».

دکتر محمدمهدی مقدادی از اعضای هیات علمی دانشگاه مفید با انتقاد از نقش معاضدت حقوقی در ساختار حقوقی کشور گفت: معاضدت حقوقی موجب ارتقای آموزش و خودتعیین حقوقی مردم شده است حداقل سطح مورد نیاز

محمد صبونوچی ذوالفقاری بازرس اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری به نمایندگی از رئیس و هیئت مدیره این کانون ضمن تشکر از میهمانان حاضر در مراسم گفت: بگذارید سقف آزادی در حرفه وکالت بالا بماند و این امر تنها با رهبری مدیران کانون های وکلا امکان پذیر نخواهد بود.

شرکت کنندگان در این مراسم در پایان با حضور کانون وکلای دادگستری استان بوشهر دبیرخانه دائمی جشنواره کلام وکیل مستقر در محل این کانون را افتتاح کردند.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما