به گزارش خبرگزاری مگتو به نقل از سازمان بورس، مجید عشقی در نشستی با حضور فعالان نهادهای مالی، تحلیلگران و رسانه های بازار سرمایه اظهار داشت: بحث های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی انتظاراتی را برای بورس ایجاد کرده است.

وی ادامه داد: بی اعتمادی حاکم بر سهامداران تحت تاثیر عوامل مختلف، شرایط سختی را در بازار ایجاد کرده است و اکنون نیازمند همدلی در مواجهه با چنین مشکلی و عبور از این شرایط هستیم.

عشقی گفت: تجربه تا به امروز نیز حاکی از آن است که شرایط فعلی بازار در بلندمدت قابل تداوم نیست.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار خاطرنشان کرد: البته در مواقعی که شرایط بازار سرمایه چندان مساعد نیست، بخش‌های خصوصی تمایل چندانی به عرضه شرکت‌های زیرمجموعه خود در بورس ندارند و معتقدند که وجود ندارد. بزرگ به شرکت های این بازار ارزش می دهد.

وی با تاکید بر عادلانه بودن معاملات بورس گفت: سازمان بورس هیچ نقش و تأثیری در کاهش یا افزایش ارزش سهام شرکت های بورسی یا شاخص کل ندارد و معاملات این بازار بر اساس آن انجام می شود. از واقعیت های اقتصادی».

عشقی با بیان اینکه اگر نقش بورس در تولید چشمگیر نباشد دیگر نمی توانیم به این بازار در اقتصاد کشور ارزش قائل شویم، افزود: گاهی برخی اقدامات فراتر از مسائل بازار سرمایه آسیب جدی به وضعیت تولید در کشور وارد می کند. .

رئیس سازمان بورس با بیان اینکه هیچ یک از فضاهای مسلط بر اقتصاد کشور مانند بازار سرمایه از حمایت مردمی برخوردار نیستند، گفت: بازار سرمایه دارای پشتوانه های متعددی از جمله نهادها و ناشران عمومی، فعالان بازار، مردم است. و سهامداران، اما تاکنون از این ظرفیت استفاده نشده است.»

گفت: حالا یکی یکی از موضوعاتی که ما روی آن تمرکز می کنیم بحث رسانه است و قطعا باید از فضای رسانه حداکثر استفاده را ببریم.

عشقی تصریح کرد: سازمان بورس به تنهایی نمی تواند در مورد مسائل اساسی بازار تصمیم گیری کند. یکی یکی از مسائلی که در حال حاضر با آن درگیر هستیم وجود برخی ابهامات پیرامون مسائل کلیدی بازار است.

بازار سهام به سطح خاصی از ثبات نیاز دارد

وی با بیان اینکه در حال حاضر نیازمند انسجام بیشتر در بازار هستیم، بر اثربخشی نقش روابط عمومی و رسانه در انتقال نظرات تاکید کرد: اگر نتوانیم اقدامات مهم و مطلوب را به طور دقیق و کافی اجرا کنیم، دیگر نمی‌توان منتظر تحقق این امر بود. شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» بود.

عشقی تاکید کرد: اکنون شاهد وجود قوانینی در کشور هستیم که 10 سال است اجرا می‌شود اما ناگهان بدون اطلاع قبلی و با در نظر گرفتن تاثیر آن بر بازارهای موازی یا سایر بخش‌ها دستخوش تغییرات جدی می‌شود.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: با توجه به شرایط سیاسی حاکم بر کشور باید تصمیمات کوتاه مدتی اتخاذ کرد و متناسب با شرایط بازار و پیشنهادهای ارائه شده در مورد ساختارهای خرد تصمیم گیری کرد.

عشقی با بیان اینکه مشکل حاکم بر بازار نمی تواند مربوط به مشکل مدیریت بازار یا الگوریتم باشد، افزود: در این زمینه ابهاماتی وجود داشت که می خواستیم آن ها را برطرف کنیم. اکنون می‌توانیم ادعا کنیم که تمام تراکنش‌های الگوریتم در سیستم را به‌صورت بلادرنگ رصد می‌کنیم و همه سفارش‌ها شناسایی می‌شوند.

واریز کلان وجوه سازمان بورس به صندوق تثبیت بازار سرمایه

رئیس سازمان بورس با بیان اینکه بیشتر وجوه این سازمان در صندوق تثبیت است و ما وجوه زیادی را در بانک ها نگهداری نمی کنیم، گفت: بخش زیادی از وجوه صندوق توسعه و تثبیت بازار سرمایه یک صندوق است. بخش کوچکی از سرمایه گذاری در صندوق های بازنشستگی و حساب های سپرده های بانکی به این دلیل است که این موضوع برای مدیریت ریسک بازار ضروری است.

وی ادامه داد: اکنون به دنبال این هستیم که مجوز سرمایه گذاری اختیاری از طریق صندوق توسعه بازار به عناصر بازار اعطا شود تا بتوانند منابع مازاد را هزینه کرده و در صورت نیاز بدون محدودیت های ذکر شده در صندوق تفاهم نامه لغو کنند.

عشقی در خصوص فعالیت صندوق توسعه و تثبیت بازار سرمایه گفت: ما به دنبال گسترش بیش از حد این صندوق ها نیستیم، بلکه این صندوق ها تنها در مواقع لزوم باید از بازار حمایت کنند.

رئیس سازمان بورس با بیان اینکه اگر اصلاحی در سودآوری شرکت ها صورت گیرد ارزش واقعی بازار بسیار بیشتر از الان می شود، تصریح کرد: اگر دولت کاری برای توجیه سرمایه گذاری در بورس انجام دهد. بازار قطعا وارد چرخه رشد خواهد شد و دولت می تواند با استفاده از این بازار کسری مالی را برطرف کند.

وی تصریح کرد: در حال حاضر جایگاه بازار سرمایه تحت تاثیر عوامل بسیاری ضعیف شده است و باید به این مشکل رسیدگی شود. وی افزود: دولت باید بداند که 50 میلیون سهامدار در این بازار وجود دارد و باید برای این بازار برای حفظ حقوق سهامداران برنامه ریزی شود.

عشقی اعلام کرد در صورت نیاز در مورد حجم پایه و رتبه اعتباری کارگزاران در هیات مدیره سازمان بورس تصمیم گیری می کنیم تا سرمایه گذاران بیش از حد معینی متضرر نشوند.

بررسی گزینه های حمایتی بازار در دستور کار هیات مدیره سازمان بورس

همچنین رضا ایازلو، معاون تنظیم بازار سهام و سردبیر سازمان بورس با اشاره به اینکه سال 1402 سال خوبی برای بازار سرمایه نبود، اظهار داشت: در این مقطع تصمیماتی اتخاذ می‌شود و بخشنامه‌ها یا مصوبات سیاست‌گذاری اقتصادی انجام می‌شود. تاثیر منفی بر امنیت سرمایه گذاری در بازار سرمایه خواهد داشت.

وی افزود: اکنون با فضایی مواجه هستیم که در آن مواردی مطرح می شود که شاید در ظاهر حرف های مثبتی به نظر برسد، اما نتایج آن تاثیرات مخربی بر تولید دارد و متاسفانه فضای ایجاد شده بر تصمیمات همه سیاست گذاران تاثیرگذار است. ، مانند به عنوان مثال ب. سیاست های مالی و مالی تأثیر سیاست گذاران پولی بر تولید و سرمایه گذاری آشکار شده است.

ایازلو تاکید کرد: در ماه‌های پایانی سال گذشته انتظار می‌رفت که بازار سرمایه به ثبات نسبی دست پیدا کند، اما به یکباره با تصمیم به صدور گواهی سپرده 30 درصدی مواجه شدیم که این موضوع شوکی به معاملات بازار سرمایه وارد کرد اگرچه این سوال در بین کارشناسان مطرح است، اما مکانیسم تاثیر این سیاست بر تورم در معرض ابهام زیادی قرار دارد.

معاون صرافی ها و سردبیر سازمان بورس تصریح کرد: بعد از تعطیلات عید نوروز با اتفاقات منطقه ای مواجه شدیم و اتفاقات اخیر منجر به تشکیل جلساتی در سازمان بورس برای بررسی گزینه های پیشنهادی در خصوص پایداری بورس شد. «بازار سرمایه

وی اعلام کرد: در خصوص زیرساخت های بازار نیز جلساتی با مدیران بورس، فرابورس و اعضای هیات مدیره برگزار شد، گزینه های حمایتی بازار مورد بحث و بررسی قرار گرفت و در نهایت با جمع بندی نظرات فعالان بازار موارد مطرح شده اجرایی شد.

وی در پایان توضیح داد که جلسات حمایتی سازمان بورس در مواقع بحرانی برگزار می شود و این جلسات با توجه به شرایط ادامه خواهد داشت.

مقایسه معاملات بورس در 2 بازه زمانی مختلف

در ادامه این مراسم «قدیر معصومی خانقاه» مدیرعامل سازمان بورس به تشریح جریان معاملات بورسی در جریان حمله رژیم غاصب صهیونیستی به نوار غزه پرداخت. مهر در ماه 1402 با حمله به کنسولگری ایران در دمشق در میانه فروردین وی به مقایسه اتفاقات ماه امسال پرداخت و گفت: 15 مورد در 7 روز کاری مهر از ماه منتهی به 3 اردیبهشت ماه ماه، شاخص کل بورس، فرابورس و شاخص ارزش وزنی تقریباً یکسان و همسو با روند حرکتی هستند. فروردین ماه امسال بود.

وی تصریح کرد: در این برهه شاخص کل به طور مداوم در حال کاهش بود، اما وضعیت بورس در هفته گذشته تحت تاثیر نرخ ارز و با نوسانات همراه بود.

معصومی خانقاه در ادامه توضیح داد: شاخص کل بورس تقریباً 2.5 درصد و شاخص غیر بورس 4.5 درصد کاهش یافت.

مدیر نظارت بر بورس سازمان بورس افزود: صندوق مدیریت بازار در مهر در ماه 1402 حدود دو خرید کوچک انجام داده بودند که این مقدار خرید بود فروردین امسال تلاش شد.

وی تاکید کرد: صندوق حمایت (توسعه و تثبیت) نیز وجود دارد مهر در ماه 1402 حدود 1.5 همات و دار فروردین امسال حدود 3.5 خرید کوچک از بازار انجام داده اند.

به گفته معصومی خانقاه، گذار از مالکیت واقعی به حقوق به نام خروج پول از بازار در این مرحله است. مهر 1402 رقم در تقریباً 3.8 همات و فروردین امسال 4.2 تلاش انجام شد.

مدیر نظارت بر بورس سازمان بورس ادامه داد: وضعیت کنونی بورس به دلیل ساختار، ریزساختارها و کثرت و تنوع موسسات مالی و همچنین با دوران شهادت سردار سلیمانی قابل مقایسه نیست. نحوه کار گردانندگان بازار نحوه کار صندوق های توسعه و منابع آنها با تغییرات چشمگیری همراه بوده است.

223223

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *