فارس: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: هنوز نظرسنجی کامل و دقیقی درباره کتابخوانی نداریم، اما بر اساس آخرین بررسی ها نشان می دهد که سرانه 33 دقیقه مطالعه غیردرسی و مذهبی است.

محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح امروز در مراسم افتتاحیه کتابخانه عمومی سردار سپهبد شهید قاسم سلیمانی در شهر جدید سهند (بزرگترین کتابخانه استاندارد آذربایجان شرقی) گفت: از ابتدای شروع به کار ، مجموعه ها و کتابخانه های جدیدی را با رویکردهای متفاوت افتتاح می کنیم، به همین دلیل است که برخی از این کتابخانه ها ده ها خدمات فرهنگی غیر از مطالعه دارند.

حوزه کودک و نوجوان یکی از اولویت های وزارت فرهنگ و ارشاد است

وی با تاکید بر اینکه کتابداری کار مقدسی است و کارمندان عادی نیستند، گفت: نگاه ما با نیازهای جامعه تطبیق می یابد، بنابراین بخش کودک و نوجوان در اولویت است و بیشتر مجموعه های نوساز برای پاسخگویی به این نیاز است.

مقام معظم رهبری در نمایشگاه کتاب رفتار فرهنگی را به مسئولان آموزش دادند

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به بازدید مقام معظم رهبری از نمایشگاه کتاب اشاره کرد و گفت: ایشان بیش از سه ساعت در این نمایشگاه وقت گذاشتند و سوالات زیادی را مطرح کردند و رفتار فرهنگی را به ما مسئولان فرهنگی آموزش دادند.

و اضافه کرد: بزرگوارانی که به مقوله فرهنگی اهمیت می دهند بر تمرکز بر کودکان و نوجوانان تاکید داشتند.

اسماعیلی گفت: در نهاد کتابخانه به دنبال توسعه خدمات و هدف قرار دادن مخاطبان کودک و نوجوان و تسهیل دسترسی هستیم.

وی ادامه داد: در دولت سیزدهم تعداد اعضای کتابخانه ها دو برابر شده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه 10 میلیون عضو و مشترک کتابخانه وجود دارد که از این تعداد سه میلیون عضو فعال هستند. 40 درصد از مشترکین ما کودکان و نوجوانان هستند.

اسماعیلی با بیان اینکه با مساعدت وزارت نفت 100 میلیارد تومان پروژه کتابخانه ای در استان ها داریم، گفت: مهم این است که تمام این پروژه ها تا پایان دولت به اتمام برسد.

مصرف فرهنگی در بین کودکان و نوجوانان مطلوب نیست / سرانه مطالعه ایرانیان فقط 33 دقیقه

وی به هدف دیگری در موضوع کتاب اشاره کرد و گفت: مصرف فرهنگی در بین کودکان و نوجوانان مطلوب نیست. برنامه ریزی دولت ترویج کتابخوانی است و این سیاست جدی ماست.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: هنوز بررسی کامل و دقیقی از مطالعه کتاب نداریم، اما بر اساس آخرین بررسی ها نشان می دهد که سرانه 33 دقیقه مطالعه غیردرسی و مذهبی است.

وی بیان کرد: باید رفتارهای فرهنگی را توسعه دهیم که در این میان حوزه کتاب و کتابخوانی بهترین ابزار است.

وعده وزیر فرهنگ و ارشاد به مردم آذربایجان

اسماعیلی خاطرنشان کرد: استان آذربایجان شرقی یک استان فرهنگی است و باید حرکت فرهنگی بزرگی در این استان صورت گیرد. از همین تریبون به مردم استان قول می دهم که تا پایان دولت سیزدهم تمامی پروژه های فرهنگی و کتابخانه ای آذربایجان شرقی را به حد مطلوب برسانیم.

وی گفت: نگاه دولت به گسترش عدالت فرهنگی است و حضرت آقا هم به ما فرمودند که محور کلیدی ایمان و امید است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: امید زیادی به نسل جدید داریم و قطعا با توجه به مسائل فرهنگی از جمله کتابخوانی می توانیم به این هدف دست یابیم.

وی یادآور شد: سه میلیون جلد کتاب امسال در نمایشگاه کتاب تهران به فروش رسید. ما یک میلیون کتاب را از طریق پست به مردم در تمام نقاط کشور حتی در دورافتاده ترین شهرها تحویل داده ایم.

گزارش فارس حاکی از آن است که در سال 1393 ساخت بزرگترین کتابخانه استاندارد و دومین کتابخانه بزرگ استان آذربایجان شرقی (پس از کتابخانه مرکزی تبریز) در این شهر شکسته شد. مساحت سایت این کتابخانه 3400 متر مربع و زیربنای آن بیش از 3000 متر مربع در سه طبقه با اسکلت فلزی ساخته شده توسط شرکت عمران نوین شهری سهند و مجهز به تجهیزات کتابخانه ای به روز شده توسط اداره کل کتابخانه های عمومی کشور می باشد. استان آذربایجان شرقی

اعلامیه کتابخانه های عمومی ایفلا-یونسکو در سال 1994، کتابخانه عمومی را به عنوان دریچه محلی برای ورود به عرصه دانش و شرط اصلی و اولیه برای رشد فرهنگی دائمی افراد و گروه های اجتماعی تعریف می کند. از سوی دیگر، در حال حاضر سیاست نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، تبدیل کتابخانه‌های عمومی به پایگاه‌های فرهنگی و اجتماعی برای اقشار مختلف مردم است که نیازمند ایجاد کتابخانه‌های پویا برای پاسخگویی به نیازهای مختلف همگان است. اقشار. یک منطقه

بر اساس این سیاست، کتابخانه عمومی فاز 2 شهر جدید سهند به نام مبارک سردار رشید اسلام شهید حاج قاسم سلیمانی دارای بخش های متعددی از جمله انبار اصلی با ظرفیت 60000 جلد کتاب، مخزن کتاب مرجع، اتاق مطالعه بانوان و آقایان است. دارای ظرفیت 100 نفر، بخش کودک به مساحت 140 متر مربع، اتاق بازی، اتاق مادر و کودک، خانه بازی، اتاق علم، بخش نشریات، کلاس آموزشی. ، بخش خدمات وب، کلاس آموزشی مبتنی بر کامپیوتر، اتاق جلسه، اتاق آمفی تئاتر و غیره.

در حال حاضر شهر جدید سهند دارای یک کتابخانه عمومی به نام پیامبر اعظم (ص) به مساحت 1000 متر مربع است و با آغاز به کار کتابخانه شهید سپهبد قاسم سلیمانی، سرانه کتابخانه ها افزایش می یابد. در این شهر از 0.6 متر مربع به حدود 2.42 متر مربع رسیده است و معتقد است 400 درصد رشد خواهد کرد.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *