ودیعه باید با فوت ضامن منقضی شود
تعهد ضامن اساساً یک تعهد غیر مالی است; با این حال، نقض می تواند عواقب مالی در صورت تحقق شرایط خاص داشته باشد. بنابراین اصولاً این تکلیف پس از فوت به ورثه منتقل نمی شود و از این نظر تفاوتی بین مرحله تحقیق و مرحله اجرای حکم نیست.

اداره کل حقوقی قوه قضاییه توضیح داد: تعهد ضامن در درجه اول یک تعهد غیرمالی است; با این حال، نقض می تواند عواقب مالی در صورت تحقق شرایط خاص داشته باشد. بنابراین این تکلیف با فوت به ورثه نمی رسد.

به گزارش ایسنا، متن سوال مطرح شده در این خصوص و پاسخ آن به شرح زیر است:

دو دانگ معمولی از یک پلاک گروگان گرفته شد و با وجود گذشت 54 سال از توقیف آن اقدامی در این خصوص صورت نگرفت و ظاهرا مالک و رهن نیز در سال 72 فوت کردند و وراث از علت آن اطلاعی ندارند. شما هیچ امنیتی برای ملک ندارید. با این توصیف و با عنایت به اینکه وراث اوراق مذکور حاضر به واریز مبلغ وثیقه به منظور رفع اثر از ملک هستند، این مرجع را مطالعه فرمایید.

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه:

تعهد ضامن اساساً یک تعهد غیر مالی است; با این حال، نقض می تواند عواقب مالی در صورت تحقق شرایط خاص داشته باشد. بنابراین اصولاً این تکلیف پس از فوت به ورثه منتقل نمی شود و از این نظر تفاوتی بین مرحله تحقیق و مرحله اجرای حکم نیست. ماده 234 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 که می گوید با فوت وثیقه، قرار قبولی کفالت باطل می شود، در حقوق ایران مقررات قانونی جدید یا تعیین جدیدی ندارد. بنابراین با فرض اینکه فوت مرتهن بدون توجه به قانون تنظیم کننده زمان فوت یکی از علل زوال تعهد مرتهن خواهد بود; صرف نظر از اینکه مربوط به محاکمه یا اجرای حکم باشد. بنابراین هیچ دلیل قانونی برای توقیف اموالی که نیاز به ودیعه دارد وجود ندارد.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما