مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی گفت: با فرآیند انتقال سهام از متوفی به وراث (به جز سهام) به صورت الکترونیکی، فرآیندها روان شده و در هزینه ها و زمان صرفه جویی می شود.
به گزارش مانیبان، با اعلام شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه بهادر، محمد باغستانی مدیرعامل این شرکت در گفت وگویی گفت: یکی یکی از خدماتی که شرکت سپرده گذاری مرکزی به کلیه فعالان بازار سرمایه ارائه می کند، واگذاری سهام متوفیان است که می توانند به دلیل کمبود، کلیه پرتفوی خود غیر از سهام را به وراث خود در باجه و با ارسال مدارک واگذار کنند. جمع آوری اسناد یا برقراری ارتباط با مشتریان و ارسال آنها به شرکت سپرده گذاری مرکزی زمان زیادی می برد. در بازار سرمایه معامله و به صورت کاملا الکترونیکی (به جز سهام) به وراث منتقل می شود.
مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی گفت: بر این اساس وراثی که سجامی هستند به درگاه ذینفع یکپارچه بازار سرمایه مراجعه و کلیه مدارک را درب منزل بارگذاری می کنند و مابقی مراحل به صورت الکترونیکی انجام می شود. یکی یکی از مزایای این طرح ارتباط مستقیم با شرکت سپرده گذاری مرکزی است. برآوردی که با روش قدیم انجام شد حدود 20 روز برای واگذاری سهام به طول انجامید و امیدوارم با این اتفاق الکترونیکی در کمتر از 2 روز این واگذاری را انجام دهیم.
همچنین فرمود: 15 آبان این سامانه به صورت رسمی رونمایی شد و تمامی مشمولانی که نیاز به دریافت و توزیع سهم الارث خود دارند می توانند مدارک را در درگاه یکپارچه ذینفع بارگذاری کنند و سپس فرآیند به صورت کاملا الکترونیکی انجام شده و این فرآیند تا کنون به صورت رایگان ارائه می شود.
امکان انتقال 24 ساعته سهام متوفی به وراث و سایر مزایا
در ادامه محمود حسنلو معاون توسعه فناوری و نوآوری شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه گفت: از 15 آبان ماه انتقال الکترونیکی سهام متوفی به وراث (به استثنای سهام) بود. مهمترین مزیت ارائه این سرویس آنلاین بودن آن است، بنابراین کاربران می توانند درخواست انتقال خود را به صورت 24 ساعته ارسال کنند. یک هفته در هر کجا که هستند، دسترسی به سامانه DDN و ثبت اسناد و ارسال برای ما، فرآیندی که قبلاً با مراجعه به دفاتر منتخب ویترین دولت انجام می شد.
این مسئول ادامه می دهد: مهم ترین ویژگی این سرویس پس از آنلاین شدن، کاهش هزینه های مالی و صرفه جویی در وقت کاربران است که ابعاد مختلفی دارد، یکی دیگر از ویژگی های مهم این سرویس، الکترونیک است.
وی گفت: نکته بعدی این است که همه وراث می توانند از طریق سامانه ddn به صورت آنی وضعیت پرونده خود را پیگیری کنند که قبلاً این امکان وجود نداشت. نبود و مدارک با پیک به سپرده مرکزی ارسال می شود و خوب ارتباط مستقیم نداشت. وجود یک محیط تعاملی با کارشناسان مربوطه برای رفع ایرادات به عنوان مثال کمبود اسناد، از دیگر مزایای الکترونیک در این فرآیند است، فرآیندی که در گذشته بسیار زمان بر بود.
این مقام مسئول می گوید: اکنون با فرآیند انتقال الکترونیکی سهام از متوفی به وراث (به استثنای سهام)، به دلیل اینکه درخواست ها به سپرده گذاری مرکزی می رسد، فرآیندها روان می شود، به عنوان مثال در روش قبلی، طول می کشد. حدود 20 روز برای واگذاری سهام باقی مانده و در کمتر از 2 روز انتقال الکترونیکی می شود.
لازم به ذکر است که انتقال الکترونیکی سهام از متوفی به وراث (به جز سهام) علاوه بر کاهش هزینه و صرفه جویی در زمان، سرعت رسیدگی را نیز افزایش می دهد، روندی که به گفته مسئولان تا کنون رایگان خواهد بود.
از سوی دیگر دبیرکل کانون نهادهای سرمایهگذاری ایران نیز اعلام کرد: واگذاری الکترونیکی سهام متوفیان به وراث (به استثنای سهام) تحولی مهم در فرآیند واگذاری مالکیت سهام ارث است. بازار سرمایه .
رسول سعدی، دبیرکل کانون موسسات سرمایهگذاری ایران، انتقال الکترونیکی سهام متوفیان به بازماندگان (به استثنای سهام عدالت)، پیشرفت مهمی در فرآیندهای انتقال مالکیت سهام ارث است. به دلیل سهولت و سرعت بیشتر مزایای زیادی برای افراد به همراه دارد بیان کرد: این روش انتقال به بازماندگان این امکان را می دهد تا بخشی از ارث خود را که به صورت دارایی مالی است بدون نیاز به مراجعه حضوری متعدد و پیچیده و زمان بر به صورت الکترونیکی دریافت کنند. رویه های بوروکراتیک رویه ها
وی تصریح کرد: حذف بروکراسی های موجود و کاهش خطاهای انسانی نیز به ایجاد اعتماد بیشتر به این فرآیند و افزایش شفافیت کمک کرد تا این انتقال سریع، دقیق و در عین حال قابل پیگیری باشد.
اهمیت تقویت زیرساخت های الکترونیکی
سعدی در ادامه گفت: به طور کلی تقویت زیرساخت های الکترونیک در بازار سرمایه به افزایش کارایی و پویایی این بازار کمک می کند. دسترسی سریعتر و شفافتر به اطلاعات به سرمایهگذاران اجازه میدهد تا تصمیمات دقیقتری بگیرند و در نتیجه، ریسکهای سرمایهگذاری مربوط به عدم شفافیت یا نبود داده های به موقع به میزان قابل توجهی کاهش می یابد. این امر به ویژه در بازار سرمایه ایران می تواند عاملی برای جلب اعتماد عمومی و جذب سرمایه گذاران بیشتر به بازار باشد.
تأثیر انتقال الکترونیکی سهام از متوفی به وراث بر بازار سرمایه
دبیرکل کانون موسسات سرمایهگذاری ایران در پایان درباره تأثیر واگذاری الکترونیکی سهام متوفیان به وراث (به استثنای سهام) بر بازار سرمایه گفت: کاهش هزینههای عملیاتی، تسریع فرآیندها و رفع موارد غیرضروری. واسطه ها نیز نقش مهمی در افزایش نقدینگی بازار سرمایه دارند زیرا فرآیندها به صورت دیجیتالی و بدون تاخیر انجام می شود. همه این عوامل دست به دست هم داده و باعث می شود منابع مالی بیشتری به سمت فعالیت های اقتصادی مولد هدایت شود که در نهایت به رشد و توسعه اقتصادی کشور کمک کرده و زیرساخت های مالی کشور را قوی تر و پایدارتر می کند.