بهترین: روزنامه ایران که ارگان رسانه ای دولت نیز هست، دو روز متوالی گزارش هایی مبنی بر «نخریدن» و صرفه جویی در «خرید جهیزیه» منتشر کرده است. روزنامه ایران در اولین مطلبی که مربوط به دیروز بود نوشت بسیاری از خریدهایی که مردم انجام می دهند «خریدهای عصبی» است! بنابراین بسیاری از خریدها لزوماً غیر ضروری هستند.

ایران در دومین گزارشی که امروز منتشر کرد نوشت که جهیزیه های این روزها اقلام غیر ضروری زیادی مانند هواپیما دارد! شاید موضع روزنامه دولت بی ربط نباشد و مثلا هواپاز غیرضروری باشد اما جالب اینجاست که این روزنامه به جای پرداختن به تورم بی سابقه به چنین موضوعاتی می پردازد. کاش از دلار بنویسند، از افت شدید زندگی، از وضعیت مسکن، حتی از کیفیت خدمات پزشکی. در هر صورت همیشه گزارش دیروز را می خوانید: کلمه کلیدی «خرید عصبی» است.

بخش هایی از این گزارش: «تقریباً به هیچ چیز نیاز ندارد. خانه و یخچالش پر از غذا است. همین هفته پیش او در یک مرکز خرید بزرگ برای خودش لباس خرید. اما وقتی از سر کار برمی گردد، همیشه یک چیز در ذهنش است، خرید کردن. به نظر می رسد دست خالی به خانه برگردد، باید چیزی بخرد.» نویسنده این گزارش در واقع تمایل به خرید روزانه را یک امر روانی دانسته است!

نویسنده در ادامه به «پرواز قیمت ها» اشاره کرده اما دلیل این پرواز را گذاشته است: «این روزها قیمت ها بالا می رود اما دلیل این خریدهای تصادفی چیست؟ آیا در شرایط سخت اقتصادی امروز این خریدها توجیه دارد. چه راهکاری برای مقابله با این خریدهای اتفاقی یا تفریحی وجود دارد؟

دستور جدید دولت به ملت: هواپیما نخرید، نخرید، عصبی نباشید.

در این قسمت از متن، کار تقریباً به حد فحاشی، بی نظمی اقتصادی می رسد! گاهی اوقات خریدهای اینچنینی برای سرگرمی یا به قول امروزی ها به دلیل بی نظمی اقتصادی و یاد نگرفتن پس انداز است و گاهی به دلیل اضطراب یا استرس شدید، خرید عصبی است.

یک «رضا» را هم پیدا کرده اند که از رفتارش پشیمان است!: «این عادت سال هاست که به من چسبیده است، اما این روزها به دلیل تورم و گرانی، به شدت به من آسیب زده و دیگر نمی توانم مثل قبل خرید کنم. اگر این کار را انجام دهم، آخر ماه چیزی در حساب من باقی نمی ماند.

خانمی به نام پروانه بیگی به عنوان روانشناس توصیه می کند: خریدهای غیرضروری یا عصبی یک اختلال روانی است که باید درمان شود، خرید بیش از حد گروهی از اختلالات اضطرابی محسوب می شود و ممکن است یک اختلال جداگانه باشد یا با چندین اختلال دیگر همپوشانی داشته باشد، حالا اگر عادت به خرید عصبی دارید یا خرید به طور ناگهانی و در این روزهای گرانی که از این موضوع آسیب دیده اید، باید به فکر خداحافظی با این سبک از خریدهای تفریحی باشید.

متن زیر مربوط به گزارش امروز ایران است که در مورد مهریه است: اسپرسوساز، سرخ کن بدون روغن و بدون روغن، وافل ساز، تخم مرغ پز برقی، میوه خشک کن برقی، سالاد ساز و… تنها تعدادی از وسایل بی مصرف آشپزخانه او هستند. وسایل لوکس که هیچ ویژگی خاصی ندارند. برای او و تنها تعداد کمی از کابینت های او را اشغال می کند.

دستور جدید دولت به ملت: هواپیما نخرید، نخرید، عصبی نباشید.

نویسنده در ادامه از ساندویچ ساز پنبه ای و حتی زودپز یاد می کند، اما از جارو برقی بسیار گله مند است: «سندویچ ساز یا زودپز یا گوشت کوب برقی، سبزی خردکن، بخارشوی یا خمیر. سازنده و خلاصه این چیزهایی که برای ما یا نقش تزیینی دارند یا فضای زیادی را اشغال می کنند آشپزخانه ما را اشغال کرده اند این روزها ایر سافت مد شده است و کمتر کسی را در اطراف خود می بینیم که به آن فکر نکنیم. airsoft! “یا همه یک کولر دارند یا در نهایت به فکر خرید یک کولر هستند، وسیله ای که به پختن غذای سالم کمک می کند.”

اینجا هم مثل گزارش دیروز یک «یوسف» پیدا کرده اند که متاسف است:

یوسف و همسرش چندین مورد از این وسایل لوکس بی مصرف را در آشپزخانه خود دارند، یوسف می گوید: “اولین آن سرخ کن برقی بود، می گویم چون همین چند روز پیش برای همیشه از شر آن خلاص شدیم، آن را برای فروش گذاشتیم و فروختیم. بعد از سالها بی مصرف بودن گوشت کوب برقی و زودپز برقی از آن دسته وسایل برقی هستند که هرگز استفاده نکردیم همسرم می ترسد از زودپز استفاده کند و می گوید خطرناک است مخلوط کن برقی از آن چیزهایی است که خیلی سخت است استفاده کنید.البته رنده برقی هم هست که همسرم معتقد است ارزش این کار کثیف را ندارد و خودش سریع همه چیز را رنده می کند.

و این بار یک محقق اجتماعی به نام سونیا غفوری که ماجرا را فاش نمی کند:

“اگر کسی توجه کند، می بیند که می تواند تمام کارهای آشپزی را در آشپزخانه خود با چند ابزار محدود انجام دهد. همه ما در حال حاضر چند کاسه و بشقاب استفاده نشده در کابینت خود داریم؟ چند لیوان اضافی داریم که می توانیم هرگز استفاده نکنید، همه اینها مصرف گرایی است، علاوه بر اینکه به اقتصاد خانواده لطمه می زند، رقابت را افزایش می دهد و نوعی فرهنگ رقابتی ایجاد می کند، به طور کلی در دراز مدت برای محیط زیست مضر است.

منبع:برترینه

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *