شهاب حسینی ستاره نادر سینمای ایران در سال 14 بهمن وی در سال 1352 در تهران متولد شد و اصالتاً اهل تنکابن است. شهاب حسینی به دلیل اینکه پس از دو سال کار پاره وقت می خواست به کانادا مهاجرت کند، رشته روانشناسی خود را در دانشگاه تهران رها کرد. شهاب حسینی فرزند اول یک خانواده شش نفره است و یک برادر و دو خواهر دارد. سید فخرالدین حسینی، پدر شهاب حسینی، دبیر آموزشی ترجمه و کتاب نویسی بود و چندین رمان و کتاب با ترجمه از وی منتشر شد. پدر شهاب حسینی بهمن وی در ماه 93 درگذشت.
بیوگرافی شهاب حسینی
سید شهاب الدین حسینی تنکبانی در سال 1352 در تهران به دنیا آمد. شهاب حسینی اولین فرزند خانواده است و یک برادر و دو خواهر دارد. وی تحصیلات دانشگاهی خود را در رشته روانشناسی در دانشگاه تهران به پایان رساند که به دلیل مهاجرت به کانادا آن را به پایان نرساند.
عروسی شهاب حسینی و همسرش
22 ساله بودم که با بچه های تئاتر دانشگاه تهران کار می کردم. به عنوان یک مرد جوان گیج و متوسط که تا زمانی که همسرم را ملاقات نکردم به سرگرمی های مجلل دسترسی نداشتم، تا زمانی که زمان ما را به هم نزدیک کرد، قصد ازدواج نداشتم. به او پیشنهاد آشنایی دادم، اما همسرم به این گونه دوستی ها و آشنایی ها اعتقادی نداشت و گفت: اگر کسی واقعاً عاشق است و آرزوی قلبی برای رسیدن به دختری که دوست دارد، باید در این راه صادقانه گام بردارد و به این ترتیب خودش. مشکل را حل کند با خانواده ام در میان گذاشتم و تصمیم گرفتم ازدواج کنم. من قبلاً قسمت دوم زندگی ام را پیدا کرده بودم.
در ادامه شهاب حسینی گفت: بعد از اولین صحبت ها و آداب و رسومی که در این قسمت انجام شد، بعد از سه تا چهار ماه نامزدی با هم ازدواج کردیم اما شرایط برگزاری جشن عروسی را نداشتم، از طرفی می خواستم. استقلال در زندگی توسط من اجازه دهید جشن به تنهایی آغاز شود. به همین دلیل سه سال طول کشید تا به جشن عروسی برسیم. عاقبت شهاب حسینی در سال 1374 با پریچر قنبری ازدواج کرد، اولین فرزند آنها به نام محمد امین در زمستان 1382 و دومین فرزندشان به نام امیرعلی در تابستان 1390 به دنیا آمد.
شهاب حسینی در سخنانی نسبت به مشکلاتی که به دلیل فعالیت مستمر سینمایی بر زندگی خانوادگی وی سایه افکنده است، ابراز تردید کرد.
شهاب حسینی در سال ۱۳۸۷ سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد را از جشنواره فیلم فجر برای بازی در فیلم سوپر استار دریافت کرد. شهاب حسینی در جشنواره کن ۲۰۱۶ برای بازی در فیلم «فروشنده» به کارگردانی اصغر فرهادی برنده جایزه بهترین بازیگر مرد جشنواره کن شد. وی همچنین به همراه بازیگران فیلم «جدایی نادر از سیمین» برنده خرس نقره ای بهترین بازیگر مرد از جشنواره بین المللی فیلم برلین 2011 شد.
فعالیت های شهاب حسینی
شهاب حسینی کار خود را از تئاتر دانشجویی و سپس به عنوان گوینده رادیو آغاز کرد. او سپس در یک برنامه تلویزیونی به نام اکسیژن ظاهر شد. او در چند برنامه دیگر از جمله برپا برپا، بار رنگ صبح، سایه روشن و … به عنوان مجری حضور داشت و بعد از باران بازی در سریال خانوادگی را آغاز کرد.
شهاب حسینی در سال های بعد هم به عنوان بازیگر و هم به عنوان مجری فعالیت کرد. او بیشتر با بازی در فیلمهای واکنش پنجم، شامعی در باد و محیا شناخته میشود. وی همچنین موفق به دریافت دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش اول مرد از جشنواره جهانی فیلم فجر برای فیلم مهیا در سال های 1386 و 1387 شد. همین جشنواره برای سوپراستار سیمرغ بلورین جایزه بهترین بازیگر مرد را دریافت کرد. شهاب حسینی همچنین برای فیلمهای پرسه در مه به کارگردانی بهرام توکلی و درباره الی به کارگردانی اصغر فرهادی به عنوان بازیگر برگزیده چهاردهمین جشنواره سینمای ایران انتخاب شد.
شهاب حسینی به همراه چند تن از دوستانش و برادرش سید مهدی حسینی گروه موسیقی هفت را تأسیس کرد. تاکنون چهار مجموعه از ترانههای این گروه منتشر شده است که شهاب حسینی در آلبومهای یک و دو خوانندگی و در آلبومهای سه و چهار خوانده است. هفت سین (همخوانی با هم)، وقت رفتن، پرواز، خدا و خداحافظ (انفرادی) نام ترانه هایی هستند که شهاب حسینی در آلبوم هفت 3 خوانده است. وی همچنین ترانه های «پریچر»، «آشنای غریب» و «بادرود» را به صورت تک نوازی (تک آواز) و تک آهنگ «شهزاده رویا» را در آلبوم هفت 4 خوانده است.
اعتراف تلخ شهاب حسینی
شهاب حسینی درباره خوشبختی همسرش در زندگی خصوصی در کنار او گفت: همسرم هیچ وقت رضایتی از زندگی با من پیدا نکرده است.
اغلب بازیگران به دلیل شغل پر استرس و قراردادهایی که برای بازی در لوکیشن های انتخابی کارگردان در شهرها و لوکیشن های مختلف دارند، گاهی چندین ماه از خانواده دور هستند.
من پدرم را از دست دادم، هرچند در سال های اخیر نتوانستم او را آنطور که باید ببینم. تقصیر سینماست
واقعا تقصیر سینماست اما من بابت آن چه گرفتم؟ شهاب حسینی از سینمای عاشورا می گوید
شهاب حسینی با ابراز خرسندی از حضور در فیلم کربلای جغرافیای یک تاریخ، گفت: اگر در هر ملت و ملتی شخصیت بزرگی چون امام حسین (ع) وجود داشت صدها اثر ارزشمند ساخته می شد. ایشان، ولی متأسفانه هنوز در مورد این امام بزرگوار کار بزرگی انجام نداده ایم.
در پنجمین شب مراسم عاشورایی بنیاد سینمایی فارابی با عنوان «سینماتاکیه» 21 مردادماه، علی بهادری جهرمی – سخنگوی و دبیر هیات دولت -، شهاب حسینی و داریوش یاری در اکران این فیلم حضور داشتند. جغرافیای کربلای یک قصه» و تجلیل از بازیگران تقدیم شد.
شهاب حسینی که علاوه بر فیلم «کربلا، جغرافیای یک داستان» در کارنامه هنری خود تجربه بازی در دو فیلم عاشورایی دیگر «مرد و زبا» و «دل شکسته» را نیز دارد، سخنان خود را اینگونه آغاز کرد. خیلی خلاصه میخواهم بگویم که در کلام خدا اغلب به این جمله خداوند برمیخوریم که خدا هر که را بخواهد هدایت میکند.» این عبارت همیشه مرا به فکر فرو برده است و احساس میکنم که انسان بودن تمام هزینهاش را میکند. زندگی در عبادت است، اما مشیت خدا در هدایت او نیست.
وی ادامه داد: اندیشه حضرت امام حسین (ع) همواره در دل من نور امید را روشن کرده است که این امام بزرگوار راه هدایت است. مستقر. خیلی دوست دارم در جغرافیای کربلای یک تاریخ نقشی داشته باشم، اگر فقط با صدای خودم باشد. همیشه به این جمله فکر می کنم: پروردگارا، به من بیاموز که زندگی کنم، من خودم مردن را یاد خواهم گرفت. اما رویکرد امام حسین این دیدگاه را در نظر من معکوس کرد، زیرا امام حسین به ما آموخت که اگر خدا به من یاد بدهد چگونه بمیرم، خودم زندگی کردن را یاد خواهم گرفت.
حسینی با تاکید بر اینکه امیدوارم بتوانیم اندیشه شخصیت بزرگی چون امام حسین (ع) را به جهانیان منتقل کنیم، گفت: اگر چنین شخصیت بزرگی در هر کشور و هر ملتی وجود داشته باشد، می توانید. مطمئن باشید.» که تاکنون صدها اثر ارزشمند در مورد چنین شخصیت بزرگواری ساخته شده است، اما متأسفانه در مورد این امام بزرگوار کار بزرگی انجام نداده ایم. امیدوارم با یاری آقا امام حسین (ع) در این مورد وصیت شود.