ما مردم ایران در این زمینه تجربه زیادی داریم یکی این به همسایه شرقی ما افغانستان مربوط می شود.
از آغاز حکومت طالبان بر افغانستان در اواخر دهه 1970 و قتل وحشیانه دیپلمات های ایرانی در کنسولگری مزارشریف و خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی در آن شهر، مرزهای مشترک کشورمان با افغانستان نیز بوده است. در معرض ناامنی قرار گرفته است. حاکمیت تقریباً 5 ساله طالبان در آن زمان بر افغانستان به ابهاماتی برای ایران منجر شد که منجر به خطرات عمده در اقدامات مقامات نشد. در سال 1380 انفجار برج های دوقلوی نیویورک و مقصر دانستن طالبان در این اقدام باعث حمله و اشغال افغانستان توسط آمریکا شد.
در طول 20 سال اشغال افغانستان توسط ایالات متحده، ناامنی در افغانستان ادامه یافت و طالبان با اخراج از حکومت و توسل به اقدامات چریکی و تروریستی، جنایات متعددی را علیه شهروندان افغانستان مرتکب شدند. انفجار مدارس و مساجد، حملات تروریستی به تجمعات و کشتار مردم در بازارها، خانه ها و محل کار از جمله اقدامات طالبان برای ناامن کردن افغانستان بود. این تحرکات تروریستی طالبان در این 20 سال علاوه بر جمعیت افغانستان، مشکلاتی را برای کشورهای همسایه از جمله ایران به همراه داشت، در حالی که هدف اصلی جنایات تروریستی طالبان در آن زمان، شیعیان فارسی زبان و علاقمندان به ایران در افغانستان بود.
با تبانی آمریکا و طالبان در سال 1400 بر اساس توافقنامه 400 صفحه ای در دوحه قطر در 24 دسامبر. مرداد در همان سال، آمریکا حق حاکمیت افغانستان را از اشرف غنی سلب کرد و به طالبان سپرد. در آن توافقنامه که تنها چند صفحه از آن علنی شده است، طالبان متعهد شدند که از حمایت پنهان و آشکار ایالات متحده و استفاده از سلاحهای باقیمانده آمریکایی در افغانستان برای تبدیل آن کشور به مرکز ایجاد تروریستهای تکفیری افغانستان استفاده کنند. گروه ها و دستیابی به اهداف آمریکا در منطقه. . طالبان با ظاهری ضد آمریکایی به قدرت بازگشتند اما سرکردگان این گروه با هواپیماهای آمریکایی به افغانستان منتقل شدند! با گذشت زمان و موشکافی که رهبران طالبان در وفاداری خود به ایالات متحده نشان دادهاند، اکنون ایالات متحده بخشهایی از واقعیتهای پشت پرده فعالیت طالبان در افغانستان یا کمکهای مالی که آنها به نور ارائه میکنند را آشکار کرده است. حذف این گروه از لیست تروریستی و ایجاد راهی برای عادی سازی روابط با آن.
این در حالی است که جمهوری اسلامی ایران که با خوش بینی کامل به طالبان اعتماد داشت و حتی سفارت افغانستان در تهران را نیز به این گروه واگذار کرد، نه تنها به هیچ یک از خواسته های خود از طالبان عمل نکرد، بلکه دچار ناامنی و آثار منفی دیگر شد. از این گروه خلاص شدن از شر آنها آسان نیست. علاوه بر باندهای سرقت، تجاوز ناموسی، قتل و انواع زورگویی ها در شهرها، خانه ها و پارک ها، عوامل آموزش دیده گروه های تروریستی تکفیری نیز به مناطق مختلف کشور نفوذ می کنند. یکی این یک تهدید بزرگ است که هیچ توجیهی برای آن وجود ندارد.
با چه استدلالی می توان نفوذ عادل پنجشیری، تروریست کهنه کار و کارآموز مشترک طالبان و داعش به قلب تهران را توجیه کرد؟ قربانی شدن نزدیک به 100 کودک و زن و مرد در انفجارهای کرمان و مجروح شدن صدها نفر را چگونه می توان توجیه کرد؟ جنایت مکرر در صحن مطهر رضوی و شاهچراغ را به اینها اضافه کنید.
با محکوم کردن این جنایات و سردادن شعار انتقام، همزمان از هیچ جا با گرگ تیز دندانی که در همسایگی خود را به شکل روباه درآورده، مقابله خواهیم کرد. چرا تلفنی برای گوش دادن به توصیه های خیرخواهان وجود ندارد؟ آیا منتظر تکرار تجربه محمود افغان هستید؟ چه زمانی این زنگ هشدار را می شنوید؟
23302