از آنجایی که بدن انسان ویتامین B12 تولید نمی کند، کارشناسان بهداشت بر مصرف این ویتامین از طریق رژیم غذایی سالم تاکید دارند. یکی یکی از نگرانی های اصلی این است که گیاهخواران اغلب کمبود ویتامین B12 دارند، زیرا شناخته شده ترین منابع غذایی حاوی این ماده مغذی تخم مرغ، مرغ و گوشت هستند.
به گزارش ایرنا، کارشناسان تغذیه می گویند گیاهخواران برای جلوگیری از کمبود ویتامین B12 باید به رژیم غذایی خود توجه کنند و غذاهای غنی شده با ویتامین را در برنامه غذایی روزانه خود بگنجانند.
با توجه به اهمیت این ویتامین، در این مقاله فهرستی از برخی از غذاهای گیاهی سرشار از ویتامین B12 که میتوانند بخشی از رژیم غذایی روزانه باشند را گردآوری کردهایم:
اسفناج: اسفناج منبعی از مواد مغذی است که از رشد و سلامت کلی بدن حمایت می کند.
چغندر: چغندر علاوه بر اینکه سرشار از آهن است، منبع ویتامین B12 نیز می باشد، به همین دلیل کارشناسان، چغندر را بخشی از یک رژیم غذایی سالم و سالم می دانند.
نخود فرنگی: برای افرادی که مرغ نمی خورند، نخود بهترین جایگزین است. این غذا علاوه بر ویتامین B12 سرشار از فیبر، پروتئین و چندین ماده مغذی ضروری دیگر است.
ماست: ماست به دلیل داشتن پروبیوتیک برای سلامت روده شناخته شده است. ماست کم چرب سرشار از ویتامین B12 است. علاوه بر ماست، مقدار کافی از این ویتامین در شیر/پنیر کم چرب نیز وجود دارد. گیاهخواران می توانند پنیر را با پنیر سویا و شیر را با شیر سویا جایگزین کنند.
آب پنیر: آیا آب پنیر را دور می اندازید؟ اگر پاسخ شما مثبت است، پس باید دوباره فکر کنید، زیرا این مایع مفید سرشار از پروتئین، ویتامین و مواد معدنی است.