بعضی از گیاهان آپارتمانی که ظاهر زیبا دارند توجه بچه ها را به خود جلب می کنند و باعث میشه کودک به آن نزدیک شود. در ادامه دو گیاه که کودک را مسموم می کند معرفی می کنیم.

کارشناس گروه تجویز و مصرف منطقی و اطلاع رسانی فرآورده های بهداشتی سازمان غذا و دارو به افزایش مسمومیت های تصادفی در یک سال و نیم اخیر اشاره و بر لزوم مراقبت از کودکان در برابر برخی گیاهان سرپوشیده از جمله دیفن باخیا و خرزهره تاکید کرد.

راضیه کشاورز گفت: برخی از گیاهان آپارتمانی که ظاهر زیبایی دارند توجه کودکان را به خود جلب می کنند و اگر کودک بخشی از آن گیاه را بخورد باعث مسمومیت و حتی مرگ می شود.

وی بیان کرد: گیاه دیفن باخیا یکی از گیاهانی است که از تمام قسمت های گیاه اعم از برگ، ساقه و ریشه آب می گیرد که حاوی ترکیب اگزالات کلسیم است که باعث سوزش پوست یا تورم در دهان، زبان و گلو می شود. باعث لال شدن و حتی خفگی می شود.

هشدار! این دو گیاه آپارتمانی کودک شما را مسموم می کند!

کشاورز خاطرنشان کرد: افرادی که این گیاه را به قصد تکثیر و قطع کردن آن نگهداری می کنند باید از دستکش استفاده کنند زیرا تماس پوستی با شیره این گیاه باعث تحریکات پوستی یا حساسیت های مختلف می شود.

به گفته وی، گیاه کالادیوم نیز گیاهی است که معمولاً توسط آن مسموم می شود و تمام قسمت های آن حاوی مواد سمی است. اگر بلعیده شود باعث علائم گوارشی، سوزش و تورم زبان و لب ها می شود.

هشدار! این دو گیاه آپارتمانی کودک شما را مسموم می کند!

مسمومیت با خرزهره بر سلامت قلب تاثیر می گذارد

کشاورز در ادامه با بیان اینکه گیاه خرزهره یکی از گیاهانی است که در تمام قسمت های خود از جمله ریشه، ساقه، برگ و گل حاوی گلیگوزیت‌‎ها است، گفت: این گلیکوزیدها بسیار سمی بوده و مسمومیت های شدید ایجاد می کنند، قلب را تحت تاثیر قرار می دهند و می توانند باعث ایست قلبی شوند.

و افزود: استنشاق دود خرزهره هنگام سوختن نیز باعث مسمومیت قلب می شود. زمانی که افراد می خواهند گیاهی تهیه کنند باید اطلاعات لازم در مورد آن گیاه و نام صحیح آن را بدانند.

 

این کارشناس سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه مسمومیت های تصادفی نیز افزایش یافته است، افزود: این مسمومیت ها حدود 40 درصد از مسمومیت های سال های قبل از 1401 را شامل می شد. اما در سال 1401 و نیمه اول سال 1402 تعداد این مسمومیت ها رو به افزایش بوده است. تقریبا 50 درصد از مسمومیت های فعلی مسمومیت های تصادفی هستند.

هشدار! این دو گیاه آپارتمانی کودک شما را مسموم می کند!

وی بیان کرد: با توجه به روند رو به افزایش مسمومیت های تصادفی، محل های مصرف دارو، صنایع شیمیایی مانند شوینده های خانگی و … مورد توجه قرار گیرد. برای اطلاع بیشتر در مورد نحوه پیشگیری از این مسمومیت ها.

القای استفراغ برای نجات جان افراد مسموم درست است؟

این کارشناس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه در صورت مسمومیت نیازی به استفراغ یا نوشیدن آب نیست، افزود: در صورت مسمومیت با مواد شوینده خانگی القای استفراغ گاهی باعث بدتر یا بدتر شدن حال فرد می شود. به همین دلیل رسیدگی به آن و اتخاذ تدابیر لازم جهت اخذ مشاوره صحیح ضروری است. بسیاری از مردم پس از دریافت این مشاوره ها از خطر خارج شده اند و حتی نیازی به مراجعه به بیمارستان نداشته اند.

هشدار! این دو گیاه آپارتمانی کودک شما را مسموم می کند!

وی بیان کرد: در صورت نیاز به پیگیری و ادامه درمان، همکاران ما در مراکز DPIC اقدامات حیاتی و اساسی را توصیه می کنند و سپس افراد برای ادامه درمان به این مراکز معرفی می شوند.

کشاورز در ادامه به خطر مسمومیت افراد در منازل اشاره کرد و اظهار داشت: بیش از 90 درصد مسمومیت ها در منازل و حدود 10 درصد مسمومیت ها در کارگاه های صنعتی و کارخانجات رخ می دهد، به همین دلیل دانستن نکات اولیه برای پیشگیری از مسمومیت می تواند موجب نجات افراد شود. زندگی می کند. افراد مورد نیاز هستند.

 

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *