هزینه‌های صندوق بیماران صعب‌العلاج باید درست مصرف شود

مدیرکل دفتر خدمات تخصصی و فوق‌تخصصی سازمان بیمه سلامت ایران، بر هدایت هزینه‌های صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج تاکید کرد.

به گزارش بازتاب آنلاین، محمد اسماعیل کاملی، در بازدید از بیمارستان‌های تبریز و بررسی سیستم‌های اطلاعات بیمارستانی این مراکز ضمن تأکید بر لزوم اجرایی شدن مزایای بیمه‌ای صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج گفت: ایجاد صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج از همان ابتدا به منظور حمایت مضاعف از بیمارانی صورت گرفت که به بیماری‌های تعریف شده در این دسته‌بندی مبتلا هستند و راه‌اندازی سیستم اطلاعات این بیماران در تمام مراکز به ویژه مراکز درمانی دولتی دانشگاهی یک ضرورت محسوب می‌شود.

وی افزود: هر گاه در وزارت بهداشت و معاونت درمان در سیاست‌گذاری و آمار و فناوری اطلاعات طرح جدید ارائه شده، دانشگاه علوم پزشکی تبریز یکی از ارگان‌هایی بوده که پیشقدم اجرای طرح شده و بار اصلی این تغییر و تحولات را معاونت درمان دانشگاه همواره با صبوری بر دوش کشیده است.

کاملی تأکید کرد: راه‌اندازی و به کارگیری سیستم اطلاعات بیمارستانی بیماران خاص در چند بیمارستان تبریز اعمال شده است، اما به نظر می‌رسد که در این حوزه مشکلات فنی عدیده‌ای وجود دارد که به امید خدا با هماهنگی‌های لازم مرتفع خواهند شد.

وی با اشاره به تفاوت تعریف بیمه در دنیا و ایران گفت: در ایران دولت از طریق بیمه سلامت ۳۳ میلیون نفر از جمعیت کشور را که هیچ پوشش بیمه‌ای ندارند به طور رایگان بیمه می‌کند و منابع لازم برای این کار را بیمه تأمین می‌کند که با هیچ جای دنیا تطابق ندارد و علاوه بر آن صندوق‌های حمایتی مضاعفی مثل صندوق بیماران خاص را راه‌اندازی می‌کند فقط با این هدف که مردم بتوانند از مزایای بیمه بهره‌مند شوند و پرداخت از جیب کمتری داشته باشند.

کاملی گفت: طبق این دیدگاه باید کاری کنیم که مردم بیمه‌ها به ویژه بیمه سلامت را نه در مقابل خود بلکه کنار خود احساس کنند و با توجه به این که ارتقای سلامت همگانی یکی از اصلی‌ترین اهداف بیمه سلامت است، دلیلی ندارد عملکردی داشته باشیم که بیمه‌شدگان احساس کنند بیمه به دنبال بهانه‌ای برای پرداخت نکردن هزینه‌های درمانی است.

مدیرکل دفتر خدمات تخصصی و فوق تخصصی سازمان بیمه سلامت ایران ایران تأکید کرد: اگر قرار است طبق قانون از هزینه‌ای پیشگیری کنیم به اصطلاح می‌گوییم که این هزینه فیک است و باید در جای درست دیگری صرف شود و در واقع مناسب سازی هزینه‌کرد به حساب می‌آید و ضرورت دارد برای بیماری که به واقع به آن نیاز دارد هزینه شود.

وی با اشاره به مشکلات فنی و اجرایی HIS بیمارستان‌ها در آذربایجان شرقی خاطر نشان کرد: ما در حال سپری کردن دوران گذار ثبت اطلاعات از شکل سنتی به شکل جدید آن در بستر دیجیتال و رسیدگی‌های برخط بوده و به تدریج در حال توسعه این حوزه هستیم، بنابراین لازمه این توسعه این است که اجزای این فرایند به طور کامل با یکدیگر هماهنگ باشند و ما نیز تمام تلاشمان را در راه این هماهنگی انجام می‌دهیم.

کاملی گفت: حل هر چه سریع‌تر این نواقص بسیار ضروری است چرا که معتقدیم مردم باید لذت خدمات و قوانین و قواعد اعمال شده را بچشند.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما