فوتبال روزانه اینستاگرام

به گزارش بازتاب آنلاین خبرگزاری بازتاب آنلاین؛ به بهانه آغاز عملیات فضایی وهب در این مقاله به بررسی تاریخچه ماهواره های پرتاب شده توسط ایران به فضا می پردازیم. ایران نهمین کشور موفقی است که توانسته به طور مستقل ماهواره به فضا پرتاب کند. کشورهای قبل از ایران به ترتیب عبارتند از شوروی در سال 1957، ایالات متحده آمریکا در سال 1958، فرانسه در سال 1965، ژاپن در سال 1970، چین در سال 1970، انگلیس در سال 1971، هند در سال 1980 و اسرائیل در سال 1988. انواع ماهواره ها. به فضا

در سال 2005 بود که ایران توانست اولین ماهواره خود را به فضا بفرستد و به باشگاه کشورهای فضاپیما بپیوندد. این ماهواره سینا 1 بود این ماهواره با کمک روسیه به آسمان فرستاده شد. ماهواره سینا 1 اولین ماهواره اکتشاف فضایی ایران بود. پنجشنبه ششم آبان این ماهواره در سال 2004 با موشک ویژه ماهواره روسی کاسموس-3 به فضا پرتاب شد و با موفقیت در مدار انحصاری ایران قرار گرفت.
محل پرتاب این موشک پایگاه فضایی پلستسک در روسیه بود. البته سینا 1 به سفارش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در شرکت پالیوت در شهر روسیه طراحی و ساخته شده است. سال 2008 بود که محمود احمدی نژاد رئیس جمهور سابق ایران و کشورهای شریک ساخت و پرتاب این ماهواره اعلام کردند که بعد از پرتاب متوجه نشدیم چه اتفاقی افتاد و این ماهواره را از دست دادیم!

پایگاه های فضایی ایران گسترش یافت و امروز کشورمان دارای چهار پایگاه بزرگ فضایی در جهان است.
این پایگاه های فضایی عبارتند از
قرارگاه امام خمینی در جاده سمنان
پایگاه فضایی قم
مرکز فضایی البرز
پایگاه فضایی چابهار

البته پایگاه فضایی سمنان بزرگترین و شناخته شده ترین پایانه فضایی کشور است.
علاوه بر توسعه پایگاه های فضایی ایران، ماهواره برها نیز پیشرفت زیادی داشته اند.
توسعه پایگاه های فضایی در کنار پیشرفت ماهواره برها، ایران را مجبور به طراحی و تولید ماهواره های بومی کرده است. یکی یکی از موفق ترین گزینه ها باشد.

به عنوان مثال، ماهواره بر سفیر در سال 1387 طراحی و ساخته شد و ماهواره «سیمرغ-2» در سال 1395 طراحی و ساخته شد و پس از آن ماهواره‌برهای «سریر» و «سروش» برای حمل ماهواره‌ها عرضه شدند.

اگر به این نوع مطالب علاقه دارید، مطلب یاسمین مقبلی را در بازتاب آنلاین بخوانید.

موتور وهب یکی از موتورهایی است که برای پیام رسان و قائم نیروی هوافضای سپاه در مرحله سوم ماهواره به فضا پرتاب شد. نیروی هوافضای سپاه از سال 2019 تاکنون موفق شده 5 ماهواره را با موفقیت به جو تزریق کند.

از جمله ماهواره هایی که تزریق موفقی داشته اند می توان به موارد زیر اشاره کرد.
دیگران 1
2 نفر دیگر
3 نفر دیگر
ثریا
جماران 1

بد نیست بدانید که مدار پرتاب این موتورها بین 430 تا 750 کیلومتر بود.

نوع سوخت این موتور سوخت جامد کروی است. همچنین مجهز به محرک های کوچک و بسیار دقیق است که برای تنظیم زاویه تزریق ماهواره به مدار مورد نظر استفاده می شود.

24 ام شهریور ماهواره 1403 چمران 1 توسط ماهواره بر قائم 100 نیروی هوافضای سپاه با موفقیت پرتاب و در مدار قرار گرفت.

هر آنچه باید در مورد ماموریت فضایی وهب بدانید

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما