رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی تهران، در پیشنهادی از افزایش قیمت گوشت گوسفندی به ۲۵ هزار تومان در هفته گذشته، اشاره کرد که این افزایش مستقیماً به کمبود گوشت در بازار بر میگردد.
قیمت گوشت قرمز پس از دو ماه روند کاهشی دوباره افزایش یافت.
مشاهدات میدانی حاکی از آن است که قیمت گوشت بره تفکیک شده به ویژه مواد پرتقاضا مانند ران و ران از مرز 600 هزار تومان در هر کیلو عبور کرده است، گوشت بدون استخوان مانند کباب و خورش به کیلویی 900 هزار تومان افزایش یافته است. نان بره نیز در اکثر قصابی های پایتخت افزایش یافته و به کیلویی 500 هزار تومان رسیده است، بنابراین این بار تیتر “گوشت نیم میلیون تومان” جای انکار ندارد.
در برخی از بسترهای فروش اینترنتی، گوشت بسته بندی شده با قیمت های بالای یک میلیون تومان عرضه می شود.
این در حالی است که اخیراً قیمت گوشت قرمز افزایش یافته است شهریور با تسریع روند واردات گوشت گرم، کم و بیش ثابت بود و در مهرماه شاهد کاهش قیمت بودیم. بر اساس اعلام وزارت جهاد کشاورزی این واردات همچنان ادامه دارد و قرار است ادامه یابد. تا پایان سال. پس دلیل گرانی اخیر گوشت چیست؟
روز گذشته رئیس اتحادیه گوشت گوسفند تهران افزایش 25 هزار تومانی قیمت گوشت گوسفند در هفته جاری را دلیل این افزایش عنوان کرد و دلیل این افزایش را کمبود گوشت در بازار عنوان کرد و افزایش واردات را تنها راه حل دانست. . جلوگیری از افزایش قیمت گوشت علی اصغر ملکی گفت: در هفته اول آذرماه قیمت گوشت بره بین 20 تا 25 هزار تومان افزایش یافت و با وجود اینکه گوشت وارداتی وارد چرخه بازار شده و بازار را تا حدودی تعدیل کرده است، اما پاسخگوی تقاضا نیست. “
به گفته وی، در ایران به اندازه کافی دام وجود ندارد و این باعث شده تا کشاورزان قیمت را وارد کنند. در این میان تولیدکنندگان نظر متفاوتی دارند.
مدیرعامل اتحادیه دام سبک مرکزی کشور با تایید افزایش قیمت دام و به تبع آن گوشت، افزایش قیمت گوشت را مستمر دانست و در تشریح دلایل آن به همشهری گفت: جمعیت دامی کشور. در سال های اخیر به دلایل مختلف کاهش یافته و در نتیجه گله های مولد با کاهش مواجه شده است، به همین دلیل تعداد بره های بدون چربی یا به اصطلاح بره های چاق به شدت کاهش یافته و قیمت آن ها کاهش یافته است. افزایش یافته است.
افشین صدر دادرس با بیان اینکه در پرواربندی قیمت گوشت بره بدون چربی به اندازه قیمت خوراک تعیین کننده است، افزود: با افزایش قیمت بره بدون چربی می توان مطمئن بود که قیمت گوشت اعم از گوسفند یا گاو. کاهش نخواهد یافت و این روند افزایش قیمت ها ادامه خواهد داشت.
وی با تاکید بر اینکه نوسانات فعلی بازار گوشت دلیل متفاوتی نسبت به رشد سالانه قیمت ها دارد، تصریح کرد: هر ساله در یک روال طبیعی در پایان فصل تولید از تعداد دام های پرواربندی کاسته می شود و این امر بر روی قیمت ها تاثیر می گذارد. پیشنهاد. و قیمت گوشت در ماه های پایانی سال موثر است، اما اکنون مشکل ما اساسی و ریشه ای است زیرا مولد یا گله ماده ما کاهش یافته است. به گفته قاضی، با کاهش دام های ماده، بره زایی به حداقل رسیده است، بنابراین تعداد بره هایی که باید پروار شوند بسیار کاهش یافته و با کاهش عرضه بره، قیمت بره افزایش یافته است. در بازار.
مدیرعامل اتحادیه دام سبک مرکزی کشور مهمترین دلیل این معضل را واردات انبوه گوشت گرم در 9 ماه گذشته عنوان کرد که عملا تولید ملی را با رکود مواجه کرده است. وی راه حل این مشکل را گنجاندن گوشت گرم در کاتالوگ الکترونیکی با هدف افزایش قدرت خرید مردم، احیای بازار داخلی و رونق تولید دانست و گفت: دولت می تواند با کاهش تدریجی حجم واردات، از معادل ارزی که برای واردات هزینه می شود به عنوان یارانه برای گوشت ملی استفاده کنید. اعشار هدف را بدهید.