بازگشت یک عاشق، یک همسر سابق یا فردی که سال ها ذهن کسی را به خود مشغول کرده است می تواند سوژه جذابی برای چندین فیلم باشد. فرد پس از سال ها غیبت برمی گردد و خود یا فرد دیگری را با موقعیتی جدید و اغلب بحرانی مواجه می کند. در این میان، رازها همیشه فاش می شوند و همه چیز به یک تصمیم مهم می رسد. به بهانه اکران فیلم «پس از رفتن» به کارگردانی رضا نجاتی، آثار موفق سینمای ایران را که این مضمون را دنبال کرده اند مرور می کنیم.

به گزارش پی ام آپ، تعداد آثاری که چه قبل و چه بعد از انقلاب بر اساس این مدل ساخته شده اند کم نیست، اما سعی کرده ایم بهترین ها را تهیه کنیم.

عشق +2 | دعای کریمی 1377

امین تارخ و ویشکا آسایش در نمایی از فیلم عشق +2

عشق قدیمی یک سفالگر پس از مرگ پدرش برمی گردد و از او باخبر می شود. مردی که با همسرش زندگی خوبی دارد پس از دیدن او خاطراتش را مرور می کند و درگیر خاطره سازی با او می شود. همسرش مجار را می فهمد و او را رها می کند. از اینجا سوال انتخاب مطرح می شود. یک مرد باید بین چیزی که هرگز به دست نیاورده و آرامشی که سالها تجربه کرده یکی را انتخاب کند. «عشق + 2» مضمون متفاوت و درخشانی ندارد اما بازی امین تارخ، فاطمه معتمدآریا و ویشکا آسایش در کنار هم مثلث عاشقانه جذابی را تشکیل می دهد و با کارگردانی قابل قبول رضا کریمی به فیلمی سرگرم کننده و احساسی تبدیل شده است. . . کار کردن

حوت عاشق علی رافعی 1383

نگاهی به فیلم هایی با مضمون بازگشت پس از مدت ها غیبت در پوشش «پس از رفتن». بعد از جدایی ها...
گلشیفه فراهانی در نمایی از فیلم «ماهی ها عاشق می شوند»

مرد میانسالی به نام عزیز پس از سال ها دوری از ایران برای فروش اموال پدرش بازمی گردد. یکی از املاک او رستورانی است که توسط زنی به نام عطیه و دخترش امرار معاش می کند. آنها نگران بازگشت عزیز هستند و فکر می کنند که او قصد دارد اموال آنها را بگیرد. این در حالی است که راز رابطه عاطفی عزیز و عطیه در گذشته کم کم در حال پنهان شدن است و زندگی عزیز پس از سال ها تنهایی در غربت با این خانواده رنگ جذابی به خود می گیرد. آب و هوای بارانی شمال، رنگ و عطر غذا و همچنین موقعیت های شیرینی که رفیعی برای پیوند دو دوست قدیمی در نظر گرفت، توانست «ماهی ها عاشق می شوند» را به اثری ماندگار تبدیل کند. این فیلم نامزد شش سیمرغ بیست و دومین جشنواره فیلم فجر شد.

چهل سال علیرضا رئیسیان ۱۳۸۸

نگاهی به فیلم هایی با مضمون بازگشت پس از مدت ها غیبت در پوشش «پس از رفتن». بعد از جدایی ها...
محمدرضا فروتن در نمایی از فیلم چهل سال

فیلم سینمایی «چهل سال» بر اساس داستانی به همین نام نوشته ناهید طباطبایی ساخته شده است. داستان حول محور بحران میانسالی یک زن می چرخد. زنی که از جوانی به موسیقی علاقه مند شد و قرار بود با همکلاسی اش ازدواج کند اما شرایط بسته جامعه دهه شصت اجازه این کار را نداد. پس از دستگیری آنها به دلایلی از هم جدا می شوند و زن با وکیلی که مستقیماً با پرونده او در ارتباط بود ازدواج می کند. حالا در حدود 40 سالگی پای معشوق قبلی این زن به ایران باز می شود. شوهر یک زن شرایطی را ایجاد می کند که بعد از سال ها می تواند با نامزد سابقش صحبت کند و به درک جدیدی از موقعیت خود در زندگی برسد. بازگشت مرد باعث می شود زن دوباره بخواهد بازی کند. نکته مهم در مورد این فیلم تمرکز بر تغییر دیدگاه عشق جوان و پرشور است.

کفش های من کجا هستند؟ | کیومرث پوراحمد 2014

نگاهی به فیلم هایی با مضمون بازگشت پس از مدت ها غیبت در پوشش «پس از رفتن». بعد از جدایی ها...
مجید مظفری و رضا کیانیان در نمایی از فیلم “کفش های من کجاست؟”

کیومرث پورحمد در فیلم “کفش های من کجاست؟” تا حدودی در مسیر «شب یلدا» حرکت می کند و داستان مردی را روایت می کند که زن و دخترش سال ها پیش او را ترک کردند و حالا پس از تحمل سال ها تنهایی به مرحله آلزایمر رسیده است. دخترش بعد از سال ها برمی گردد، اما پدرش را نمی شناسند. رابطه دختر و پدر کم کم حال پدر را بهتر می کند. بازگشت همسرش و فاش شدن رازی از گذشته این سه را بار دیگر به هم پیوند می دهد. “کفش های من کجا هستند؟” به اندازه «شب یلدا» مخاطبش را تحت تأثیر قرار نداد، اما فیلم تلخی بود که در پایان به آرامش نسبی رسید.

گذشته اصغر فرهادی 1391

نگاهی به فیلم هایی با مضمون بازگشت پس از مدت ها غیبت در پوشش «پس از رفتن». بعد از جدایی ها...
علی مصفا در نمایی از فیلم گذشته

فیلم «گذشته» درباره رابطه ای است که سال هاست به پایان رسیده و حالا با بازگشت مرد شکل دیگری به خود می گیرد. در ابتدای فیلم، احمد به فرانسه سفر می کند تا با مارین برگه های طلاق را امضا کند تا بتواند دوباره با شخص دیگری ازدواج کند. احمد چند سالی با مارین زندگی کرد اما افسرده شد و طاقت غم دوری از وطن را نداشت. به دلیل بازگشت او به ایران از او جدا شد. بازگشت احمد و رویارویی با اتفاقات تلخ زندگی مارین این راز را فاش می کند که مارین تنها به خاطر عشقی که به احمد داشت با مرد جدید زندگی اش وارد رابطه شد و همه این مشکلات را به عهده گرفت زیرا او را احمد می دید. . این فیلم نیز مانند دیگر آثار فرهادی پر از تعلیق است و مدام مخاطب را غافلگیر می کند. بخش مهمی از این موقعیت های پیچیده ناشی از این روابط عاشقانه است. فیلم «گذشته» یکی از آثار موفق فرهادی است اما در فهرست بهترین های این کارگردان قرار ندارد. این فیلم برنده جایزه بهترین بازیگر زن و جایزه کلیسای جهانی در جشنواره کن شد.

در دنیای شما ساعت چند است؟ صفی یزدانیان ۱۳۹۲

نگاهی به فیلم هایی با مضمون بازگشت پس از مدت ها غیبت در پوشش «پس از رفتن». بعد از جدایی ها...
لیلا حاتمی در نمایی از فیلم دنیای تو ساعت چند است؟

محتوای فیلم به نوعی در عنوان «در دنیای تو ساعت چند است؟» گنجانده شده است. داستان زندگی مردی به نام فرهاد است که سال ها در آرزوی رسیدن به دختر مورد علاقه اش گلی منتظر بوده و لحظات زندگی خود را با ساعت، سبک زندگی و حتی غذاهایی که در فرانسه می خورد تطبیق داده است. . . گلی پس از مرگ مادرش وارد ایران می شود و فرهاد این فرصت را پیدا می کند تا چمدانی پر از خاطراتی را که از دوران کودکی جمع آوری کرده بود، جلویش بگذارد و از عشقی بگوید که سال ها ادامه داشت و تنها معتمد او مادر گلی بود. صفی یزدانیان این عاشقانه را با فضای گیلان آمیخته است و عنصر موسیقایی کمک زیادی به انتقال این احساسات کرده است. “در دنیای تو ساعت چند است؟” یکی از جذاب ترین فیلم های عاشقانه موزیکال ایرانی به شمار می رود.

هیچی محسن کرای 2019

نگاهی به فیلم هایی با مضمون بازگشت پس از مدت ها غیبت در پوشش «پس از رفتن». بعد از جدایی ها...
ههیده تهرانی در نمایی از فیلم «بدون همه چیز»

«باهمچیز» بر اساس نمایشنامه «ملاقات بانوی پیر» نوشته فردریش دورنمات ساخته شده و درباره زنی میانسال است که سال ها پس از طرد شدن از زادگاهش با ثروت فراوان برمی گردد تا وضعیت خود را سامان دهد. او در جوانی عاشق جوانی به نام امیر شد و از او حامله شد. زمانی که راز بارداری امیر در روستا فاش شد، امیر که یک خان بود منکر رابطه خود با او شد و مردم روستا دختر را بدرقه کردند. حالا او پس از سالها بازگشته است تا انتقام نابودی امیر را بگیرد. او به اهالی شهر می گوید که اگر با چوبه دار شدن امیر موافقت کنند، حاضر است ثروت زیادی به آنها بدهد و مردم لحظه ای در این تصمیم تردید ندارند. داستان فیلم عمدتاً بر بی اعتباری آرای مردم و تغییر مداوم رفتار آنها بر اساس علایقشان متمرکز است.

بدون وقت قبلی بهروز شعیبی 1400

نگاهی به فیلم هایی با مضمون بازگشت پس از مدت ها غیبت در پوشش «پس از رفتن». بعد از جدایی ها...
مصطفی زمانی و پگاه آهنگرانی در نمایی از فیلم “بدون قرار”

در «بدون تاریخ» با زنی به نام یاسمن آشنا می شویم که با وصیت پدرش راهی سفر می شود و با پسر اوتیسمی اش به زادگاهش بازمی گردد. شما آرامش را در کنار خانواده و در شهر خود تجربه می کنید و حتی فرزندتان هم شامل می شود. بعدها متوجه شد که شرط وصیت نامه پدرش نیست و مهندس علاقه مند به او سعی کرد او را متقاعد کند که این سفر را از این طریق انجام دهد. زندگی یاسمن پس از بازگشت به ایران تغییر می کند و این تغییر است که محور اصلی داستان فیلم را تشکیل می دهد. اگرچه فیلم به طور مستقیم بر احساسات شخصیت ها متمرکز است، اما تبدیل به یک عاشقانه لطیف می شود. «بدون قرار» برنده سیمرغ بهترین فیلم ملی و بهترین صدابرداری چهلمین جشنواره فیلم فجر شد.

پس از ترک رضا نجاتی ۱۴۰۱

در فیلم «پس از رفتن» عنوان فیلم با این مضمون انتخاب شد. این فیلم روایتگر زندگی یک پدر و پسر در جنوب کشور است که تنها زندگی می کنند. خبر بازگشت زنی به نام مریم زندگی آنها را تحت تاثیر قرار می دهد. زنی که چهار سال پیش آنها را ترک کرد و مردی که تمام این مدت منتظر او بود. مرد هیچ وقت دلیل رفتن زن را نفهمید و حالا مادر در تلاش است او را پیدا کند و دلیل اصلی را از او بشنود. صحبت های زن راز اصلی فیلم را آشکار می کند. بازی صابر ابر در مقابل سارا بهرامی به درستی موقعیت های احساسی فیلم را نشان می دهد.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *