سریال «عفای تهران» به کارگردانی سامان مقدم اسفند پای پیمان معادی از شانزدهم برای اولین بار از شبکه تلویزیونی داخلی پخش می شود. معادی یکی از چهره هایی است که تجربیات زیادی را پشت سر گذاشته و در اکثر آنها موفق بوده است. او از فیلمنامه نویسی وارد عرصه بازیگری شد و بعدها به عنوان بازیگر به فیلم ها و سریال های بین المللی پیوست. در بخشی از فعالیت هنری خود کارگردانی را تجربه کرد و به عنوان تهیه کننده نیز فعالیت کرد. او اکنون به عنوان طراح فیلمنامه و بازیگر نقش اول فیلم «عفی تهران» مشغول به کار است. بنابراین کارنامه او را در همه ابعاد مرور می کنیم.
به گزارش بازتاب آنلاین، پیمان معادی سال ها پیش فیلمنامه «کافه ستاره» را نوشت و سامان مقدم آن را کارگردانی کرد. “کافه استرلا” یکی یکی از موفق ترین کارهای کارنامه مقدم شد و حالا بعد از گذشت دو دهه دوباره این دو نفر دور هم جمع شده اند و از این پس می توان پیش بینی کرد «عفی تهران» نمایشی موفق خواهد بود.
فیلمنامه نویسی | پیمان معادی قبل از اینکه به عنوان بازیگر و کارگردان شناخته شود، سال ها به عنوان فیلمنامه نویس فعالیت کرد. او برای اولین بار فیلمنامه «آواز قو» را در سال ۱۳۷۹ نوشت. درباره جوانی که به شرایط حاکم بر خانواده و جامعه معترض بود. «آواز قو» به کارگردانی سعید اسدی ساخته شد و اگرچه کار موفقی نیست نبود و دیالوگ های آنها شعاری به نظر می رسید زیرا مهم بود زیرا حاوی انتقاد مهمی از شرایط جامعه بود. پس از آن فیلمنامه نویسی را ادامه داد و پیش از ورود به عرصه بازیگری فیلمنامه های «عطش»، «کما»، «کافه ستاره» و «شام عروسی» را نوشت. فیلم هایی که از نظر ساختار و محتوا بسیار متفاوت هستند و برخی از آنها ارتباط خاصی با حال و هوای آثار بعدی معادی ندارند. در کارنامه معادی هر دو فیلمنامه جدی و کمدی دیده می شود. او در نوشته هایش به شرایط زمانه اشاره می کند و شاید این خط فکری در آثارش مشترک باشد. از جمله اعتراضات او در آواز قو، طنزهای نیش دار و سیاسی او در کما، و طنزهای اجتماعی او در کمدی شام عروسی. نویسندگی واقعی معادی را باید در فیلم های خودش دید. “برف در کاج ها” و “بمب عاشقانه” جستجو شد.
کارگردان | پیمان معادی پس از تغییر مسیر حرفه ای خود از نویسندگی به بازیگری، خود را وقف کارگردانی کرد. این اتفاق در سال 1390 با ساخت اولین فیلم معادی رخ داد. «برف در کاج ها» نصب شد. فیلمی درباره تنهایی زنی نوازنده که پس از ترک همسرش درگیر مسائل مختلفی شد و به مرور زمان به تعریف دیگری از زندگی رسید. «برف روی کاج ها» سیمرغ بلورین جایزه بهترین فیلم از تماشاگران جشنواره سی ام فجر را دریافت کرد و نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی شد. معادی در این فیلم نشان داد که نگاهش به سینما نسبت به آنچه قبلا نوشته تغییر کرده و جایگاه ویژه ای در سینما به دست آورده است. شش سال بعد، دومین فیلم او; او فیلم «بمب: یک عاشقانه» را کارگردانی کرد. چالش اصلی او در این فیلم بازسازی فضای دهه 60 بود، معادی در این فیلم عاشقانه ای را بین دو نسل مختلف در اوج خطر روایت کرد. داستان و صحنه فیلم بسیار درخشان بود و بازی لیلا حاتمی و پیمان معادی باعث محبوبیت فیلم شد. این فیلم برنده جایزه ویژه هیئت داوران سی و ششمین جشنواره فیلم فجر و برنده جایزه بهترین فیلمنامه از جشنواره آسیا و اقیانوسیه شد.
تولید | برای اولین بار در سال 2016 دومین فیلم خود را با عنوان “بمب: یک عاشقانه” تولید کرد. فیلمی که همزمان فیلمنامه نویس، کارگردان و بازیگر اصلی آن بود. سابقه تولید آن به این دلیل بود که مهدی داوری اولین بار تولید بوم اکاشمن را بر عهده داشت. اما مدتی بعد گزارش شد که وی از این پروژه کناره گیری کرده است. پیمان معادی در جشنواره فجر به عنوان تهیه کننده این فیلم در مراسم قرعه کشی فجر شرکت کرد و قرعه کشی فیلم را گرفت. چند روز بعد در اخبار ارسالی از سوی روابط عمومی فیلم، نام احسان رسول اف به عنوان تهیه کننده فیلم اعلام شد. اما نام او نیز تغییر کرد و نام خود پیمان معادی به عنوان تهیه کننده یک بمب در تیتراژ ظاهر شد. معادی در دومین تجربه خود تهیه کننده فیلم «ناگهان درخت» به کارگردانی صفی یزدانیان شد. فیلمی که در آن بازی هم کرده است.
بازی در فیلم های ایرانی | از سال ۱۳۸۶ اصغر فرهادی از پیمان معادی برای بازی در فیلم «درباره الی» دعوت کرد. در ابتدا به نظر می رسید معادی همچنان قصد دارد جایگاه خود را به عنوان فیلمنامه نویس سینما حفظ کند و تنها یک بار دعوت به بازیگری را پذیرفت، اما حضور در فیلم جدایی نادر از سیمین و بازی درخشانی که از خود به نمایش گذاشت نشان از استعداد بالای او داشت. در بازیگری پس از آن بود که کارگردانان مختلف متوجه او شدند و تجربیات زیادی در این زمینه پشت سر گذاشت. او راه موفقیت در بازیگری را خیلی سریع طی کرد و خیلی زود به ستاره سینما تبدیل شد. «درباره الی»، «جدایی نادر از سیمین»، «ابد و یک روز»، «متری شیش ونیم»، «درخت گردو»، «برادران لیلا» و… از مهمترین تجربیات او در بازی در نمایشنامه ایرانیان بودند. . . معادی برای فیلم های «عبدو یک روز» و «متری شیشوانیم» نامزد دریافت سیمرغ شد و در نهایت در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر سیمرغ بهترین بازیگر مرد را برای فیلم «درخت گردو» به کارگردانی محمدحسین مهدویان دریافت کرد.
بازی در فیلم های بین المللی. | پیمان معادی در زمان حضور در فیلم های ایرانی با پیشنهاد بازی در فیلم های خارجی نیز مواجه شد و خیلی زود توانست به یک بازیگر مطرح دنیا تبدیل شود. برای اولین بار در سال ۱۳۹۳ پس از بازی در فیلم جدایی عجیب سیمین و کارگردانی «روز برفی کاج ها» در فیلم «کمپ ایکس ری» به کارگردانی پیتر ساتلر بازی کرد و تجربه سینمایی موفقی در آمریکا داشت. فیلم سینما. «آخرین شوالیه ها»، «13 ساعت: سربازان مخفی بنغازی»، «شش زیرزمینی» و «پلیس» دیگر فیلم های خارجی این بازیگر هستند. معادی در سال ۱۳۸۲ در فیلم «دشمن» به کارگردانی میلاد عالمی کارگردان ایرانی مقیم سوئد به ایفای نقش پرداخت. این فیلم اولین بار در هفتاد و دومین جشنواره بینالمللی فیلم برلین در فوریه ۲۰۲۳ به نمایش درآمد و برای شرکت در جوایز اسکار ۹۶ انتخاب شد.
در سریال بازی کنید. | «آفی تهران» سومین تجربه سریال پیمان معادی است. او قبل از این تجربه در دو سریال «آن شب» و «وست ورلد» ظاهر شده بود. «آن شب» نام یک سریال هشت قسمتی است که بر اساس سریال انگلیسی «عدالت جنایی» محصول سال 2016 برای شبکه HBO ساخته شده است و پیمان معادی در این سریال نقش پدری پاکستانی را بازی کرده است. او در سال 2020 نیز نقش کوتاهی در سریال «وست ورلد» ایفا کرد. مینی سریالی که بین جاناتان نولان و لیزا جوی ساخته شد. معادی قصد داشت سریال «عافیه تهران» را به تنهایی کارگردانی کند اما منصرف شد و کارگردانی آن را به سامان مقدم سپرد. او خود فیلمنامه نویس و بازیگر اصلی این سریال است.
بازی در نمایش | پیمان معادی که در سال 1387 خود را به عنوان بازیگر معرفی کرد تاکنون دو بار روی صحنه تئاتر رفته است. اولی نمایش «خشکسالی و دروغ» به کارگردانی محمد یعقوبی که در سال 1392 به نمایش درآمد و دیگری نمایش «در انتظار گودو» به کارگردانی همایون غنی زاده بود. این نمایش در سال 1391 روی پرده رفت. این آخرین حضور معادی در تئاتر بود. البته او در تئاتر هم اجرای موفقی داشت و از اجرایش تمجید شد اما تصمیم گرفت به فعالیت های دیگری بپردازد.