پانته آ پناهیها قبل از اینکه در اوایل دهه 1990 به عنوان یک بازیگر سینما شناخته شود، سال ها به عنوان منشی صحنه در فیلم کار کرد. او منشی صحنه بسیاری از پروژه های مهم سینمایی بود و با کارگردانان مشهور همکاری داشت. یکی آخرین فعالیت های او در این زمینه به سریال «سرزمین مادری» به کارگردانی کمال تبریزی برمی گردد. او اواخر دهه هشتاد منشی صحنه این سریال بود و حالا نامش با همین سمت در عنوان سریال به چشم می خورد. جالب اینکه پناهی ها این روزها با دو سریال در شبکه نمایش خانگی حضور دارد. در «سرزمین مادری» به عنوان منشی صحنه و در «مرداب» به عنوان یکی از بازیگران اصلی از این رو نگاهی داریم به کارنامه این بازیگر.

به گزارش بازتاب آنلاین، پانته آ پناهی ها یکی از بازیگرانی است که توانایی ایفای نقش های کاملا متفاوت را دارد. او را در چندین فیلم با گریم و لهجه های متفاوت دیده ایم.

به عنوان منشی صحنه وارد سینما شوید | پناهی ها اولین بار در سال ۱۳۸۰ به عنوان منشی صحنه در فیلم «شام آخر» به کارگردانی فریدون جیرانی وارد سینما شد. همان سال در دو پروژه «خانه ای روی آب» به کارگردانی بهمن فرمان آرا و «بوی بهشت» به کارگردانی حمیدرضا محسنی نیز منشی صحنه بود. تا سال 1386 به عنوان منشی صحنه در پانزده پروژه به کار خود ادامه داد که از مهمترین آنها می توان به «مارمولک»، «همیشه یک زن این وسط است» و «پاداش» به کارگردانی کمال تبریزی، «رنگ ارغوانی» به کارگردانی اشاره کرد. ابراهیم حاتمی کیا «کنعان» به کارگردانی مانی حقیقی و «وقتی خوابیم» به کارگردانی بهرام بیضایی ساخته شده است. بعد از «وقتی همه خوابیم» بود که در «سرزمین مادری» با کمال تبریزی همکاری کرد.

پانته آ پناهی ها به عنوان منشی صحنه بیشترین همکاری را با کمال تبریزی داشته است.

بزرگترین همکاری | در کارنامه پناهی همکاری بیشتر او با کمال تبریزی ثبت شده است. او در فیلم های «مارمولک»، «پای زن همیشه وسط است» و «پاداش» به عنوان منشی صحنه کار کرد. همچنین در دهه هشتاد به عنوان منشی صحنه سریال شهریار به همکاری خود با تبریزی ادامه داد. «سرزمین مادری» دومین سریال کمال تبریزی بود که پناهی ها در آن منشی صحنه شد.

اولین بازی در سینما. | سال 1381 بود که پناهی ها برای فیلم «آن مرد را نکش» به کارگردانی محمد اربابیان وارد عرصه بازیگری شد و یک سال بعد در فیلم «برخورد» به کارگردانی سعید ابراهیمی فر ایفای نقش کرد. پس از این دو فیلم به مدت 9 سال از بازیگری سینما کناره گیری کرد و با بازی در آثار آتیلا پسیانی، کیومرث مرادی و سیامک احصایی تجربیات مهمی در تئاتر کسب کرد.

نگاهی به برجستگی های کار پانته آ پناهی به عنوان منشی صحنه و بازیگری در کسوت «سرزمین مادری» و «مرداب»!
پانته آ پناهی ها پس از مدتی دوری از بازیگری با فیلم «خانوم» به این اثر بازگشت.

حضور مستمر در سینما. | 2012 با بازی در یکی از قسمت های فیلم «خانوم» به کارگردانی تینا پاکروان، امسال در فیلم «جینگو» به کارگردانی تورج اصلانی دوباره به سینما بازگشت. یکی او یکی از بازیگران اصلی بود. پناهی ها برای بازی در فیلم «خانوم» در سی و دومین جشنواره فجر موفق به دریافت دیپلم افتخار بهترین بازیگر زن در بخش نگاه نو شد. از اینجا بود که حضورش در سینما برجسته شد و سالی چند فیلم بازی کرد. خیلی زود توانست به جایگاه پرکارترین سینما دست یابد. او در سال 2014 در 8 فیلم بازی کرد و جزو رکوردداران بود. پناهی ها بین سال های 1392 تا 1402 در 25 فیلم بازی کرد که برای او رقم قابل توجهی است.

نگاهی به برجستگی های کار پانته آ پناهی به عنوان منشی صحنه و بازیگری در کسوت «سرزمین مادری» و «مرداب»!
“لاک ناخن قرمز” یکی یکی از فیلم های مهم کارنامه پانته آ پناهی به شمار می رود.

مهمترین آثار. | بخش مهمی از فیلم هایی که او در سینما بازی کرد، نقش مکمل بود. یکی یکی از مهم ترین ویژگی های او این است که حتی برای نقش های کوتاه زمان زیادی می گذارد و آن ها را در ذهن مخاطب جسور می کند. در میان آثاری که در این ده سال از او در سینما دیده ایم، «نفس» به کارگردانی نرگس آبیار خودنمایی می کند. یکی یکی از مهمترین آنها بود. پناهی ها در این فیلم نقش مادربزرگ پیر و عبوس و در عین حال مهربان و مهربان یزدی را بازی کرد و توجه بسیاری را به خود جلب کرد. همچنین بازی های او در فیلم های «لاک قرمز»، «یو سویا دیگو مارادونا»، «درخانگاه» و … قابل توجه بود.

نگاهی به برجستگی های کار پانته آ پناهی به عنوان منشی صحنه و بازیگری در کسوت «سرزمین مادری» و «مرداب»!
بازی پانته آ پناهی ها در فیلم «نفس» مورد توجه قرار گرفت و در جشنواره جهانی فجر مورد تجلیل قرار گرفت.

افتخارات سینمایی | پس از دریافت دیپلم افتخار پناهیها برای بازی در “خانوم” در سال 1392، یک سال بعد برای بازی در فیلم “من دیگو مارادونا هستم” به کارگردانی بهرام توکلی، بازی او بار دیگر مورد توجه قرار گرفت و نامزد شد. سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول مرد شد. یک سال بعد برای بازی در فیلم «نفس» ساخته نرگس آبیار در جشنواره جهانی فیلم فجر سیمرغ سیمین بهترین بازیگر زن را از آن خود کرد. بازی او در «لاک قرمز» نیز مورد توجه قرار گرفت و تندیس بهترین بازیگر نقش مکمل زن در نوزدهمین جشن خانه سینما را از آن خود کرد. پناهی ها در سال ۱۳۹۶ برای بازی در فیلم «درخونگاه» نامزد دریافت سیمرغ بهترین بازیگر نقش مکمل زن از جشنواره سی و هفتم شد و برای «جشن دلتنگی» نیز نامزد دریافت سیمرغ در جشنواره خانه سینما شد.

نگاهی به برجستگی های کار پانته آ پناهی به عنوان منشی صحنه و بازیگری در کسوت «سرزمین مادری» و «مرداب»!
«بانوی مانور» اولین مجموعه تلویزیونی دوران بازیگری پانته آ پناهی است.

بازی در سریال | اولین سریالی که پناهی ها در آن بازیگری را تجربه کرد «شیرزاد» به کارگردانی حسن فتحی بود. او در فصل اول و دوم این سریال ظاهری نسبتا کوتاه داشت اما در ذهن ماندگار شد. یک سال بعد به تلویزیون رفت و در سریال «بانوی عمارت» به کارگردانی عزیزالله حمید نژاد بازی کرد. حضور او در سریال شبکه نمایش خانگی با بازی در سریال های «کرگدن» به کارگردانی کیارش اسدی زاده و «خاتون» به کارگردانی تینا پاکروان ادامه یافت. او سال گذشته در سریال «مترجم» ساخته بهرام توکلی ایفای نقش کرد و حالا شاهد بازی او در سریال «مرداب» به کارگردانی برزو نیک نژاد هستیم.

نگاهی به برجستگی های کار پانته آ پناهی به عنوان منشی صحنه و بازیگری در کسوت «سرزمین مادری» و «مرداب»!
پانته آ پناهی ها این روزها سریال مرداب را از پلتفرم فیلمنت پخش می کند.

جدیدترین بازی نقش آفرینی.| در سریال مرداب پناهی را در نقش زنی شمالی به نام آفاق می بینیم. زنی که ظاهراً در بازار کار می کند اما بسیار باهوش و باهوش است. او می تواند برای مدت طولانی نفس خود را حبس کند و این ویژگی به او توانایی های زیادی برای استثمار دیگران داده است. در قسمت اول سریال او را در نقش زنی تنها دیدیم که بر سر قبر یک مرد جوان گریه می کرد. او دست دختری را گرفته بود و به پدر متوفی می گفت که صیغه پسرش پسرش و این پسر نوه اوست. با فاش شدن هویت دختر کوچک همه چیز را در مورد واقعیت زندگی او می دانستیم. از اینجا بود که زندگی او و برادرش با تاریخچه سنگ باستانی و تلاش او برای به دست آوردن حق تبدیل شدن به بخشی مهم از سریال پیوند خورد. پناهی ها در نقش آفاق به لهجه تسلط زیادی دارد و رفتار و حرکاتش او را به این نقش نزدیک کرده است. همراهی او با شهرام هیت دوست در نقش خواهر و برادر بسیار باورپذیر و منطقی است تا جایی که سکانس مرگ ایرج با بازی درخشان هیتادوست یکی به یکی از احساسی ترین سکانس های سریال تبدیل شده است.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *