هیچ مطالعه‌ای وجود ندارد که نشان دهد مصرف بیش از حد نوشیدنی‌های شیرین شده مصنوعی خطر ابتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی را افزایش می‌دهد و شامل داده‌های 136277 شرکت‌کننده بدون سابقه بیماری کبدی است و بر اثرات نوشیدنی‌های شیرین شده با قند، آب‌میوه‌های مصنوعی و آب میوه خالص ایجاد بیماری کبد چرب غیر الکلی

به گزارش ایسنا، در این مطالعه مقطعی، بیماری کبد چرب غیر الکلی با استفاده از شاخص کبد چرب به عنوان نمره کمتر و مساوی 60 که نشان دهنده وجود بیماری است، تعریف شد.

محققان از رگرسیون لجستیک برای تحلیل مقطعی و رگرسیون خطرات متناسب کاکس برای تحلیل طولی استفاده کردند. مدل آماری رگرسیون برای متغیرهای وابسته باینری مانند بیماری یا سلامت، مرگ یا زندگی استفاده می شود.

یافته ها نشان داد که مصرف نوشیدنی های شیرین شده با قند، نوشیدنی های شیرین شده مصنوعی و آب میوه خالص با افزایش خطر ابتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی مرتبط است.

احتمال ابتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی در افرادی که این نوشیدنی ها را نمی نوشیدند در مقایسه با افرادی که هفته ای یک تا دو لیتر یا بیشتر مصرف می کردند، بیشتر بود.

مصرف نوشیدنی های شیرین شده مصنوعی ارتباط معنی داری با خطر ابتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی نشان داد. از طرفی مصرف آب میوه خالص ارتباط ضعیفی با این بیماری دارد.

علاوه بر این، این مطالعه شرکت کنندگان را به مدت 10 سال و دو ماه دنبال کرد و در این مدت 1043 مورد بیماری کبد چرب غیرالکلی در بیمارستان ثبت شد.

مصرف یک تا دو لیتر در هفته و بیش از دو لیتر در هفته نوشیدنی های شیرین شده مصنوعی خطر بستری شدن در بیمارستان برای بیماری کبد چرب غیرالکلی را به ترتیب 22 و 35 درصد افزایش می دهد.

نتایج این مطالعه روند نگران کننده ای را نشان می دهد که نشان می دهد مصرف بیش از حد نوشیدنی های مصنوعی شیرین ممکن است در ایجاد بیماری کبد چرب غیر الکلی نقش داشته باشد.

یافته های این مطالعه در مجله Endocrine Practice منتشر شد.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما