سید مرتضی خاتمی درباره آلودگی هوای پایتخت و کلانشهرها گفت: وضعیت آلودگی و پایداری آن نشان می دهد که منابع قوی آلودگی در شهرهای بزرگ و حومه آنها وجود دارد. تصمیم بر این شد که کارخانه ها و نیروگاه ها به ویژه در شهرهای بزرگ و حومه آنها برچیده شوند یا حداقل از سوخت نامناسب استفاده نشود. اما وجود مقادیر زیادی آلاینده مانند گاز SO2 و غلظت بالای 30 یا بیشتر آن ناشی از سوخت دیزل یا سوخت ناقص گازوئیل در شهرها است.
وی در خصوص استفاده از سوخت گازوئیل در اطراف و داخل شهرهای بزرگ گفت: با توجه به میزان بالای گازهای خطرناک نسبت به شاخص های سطح شهرها، به نظر می رسد برخی نیروگاه ها همچنان از سوخت گازوئیل استفاده می کنند که می تواند خطرناک باشد. یعنی از آنجایی که دخانیات را ماده ای سمی و خطرناک می نامیم، غلظت مواد مضر در حال حاضر در همین محدوده و به علاوه برای همه افراد جامعه به ویژه افراد مسن و مبتلایان به بیماری های زمینه ای و کودکان مضر است. . است.
خاتمی نماینده مردم ماهنشان و ایجرود در شورای اسلامی تصریح کرد: ابتدا به مسئولان مربوطه توصیه می کنیم یک بار برای همیشه این آلاینده ها را از مناطق مسکونی حذف کنند. و از آنجایی که فرض بر این است که شهرهای صنعتی دورتر از مناطق مسکونی ساخته شوند، جمعیت خواهند داشت. بنابراین ماندگاری آلاینده ها در هوای سرد، کم بارش ها و راکد بودن هوا و بارندگی خطرناک تر و نگران کننده تر است.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در خصوص استفاده از سوخت های نامرغوب برای خودروها گفت: سوخت نامناسب خودروها یکی از عوامل موثر است و سوخت های رایجی که به صورت گازوئیل، نفت، گاز و بنزین است. علت اضافی از جمله مشکلات فنی که خودروها دارند سوخت ناقص و افزایش آلایندگی است.
رئیس گروه پیشگیری، کنترل و مبارزه با دخانیات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه به تدریج وضعیت آلودگی هوا به دلیل عدم نظارت در حال عادی شدن است، گفت: اگر نظارت مستمر و پاسخگویی مسئولان مسئول و مسئول نباشد، “مشکل به تدریج تبدیل به یک مشکل می شود. نهادینه می شود و جامعه را با این شرایط تطبیق می دهد. و آثار زیانبار خود را به صورت مزمن و مستمر بر جامعه بر جای خواهد گذاشت. بنابراین آنچه به وضوح مهم است، سازگاری جامعه با شرایط موجود است. اگر نظارتی وجود نداشته باشد و آلاینده ها را بر اساس شاخص ها شناسایی نکنیم، در واقع افراد جامعه را مجبور به انطباق با این شرایط می کنیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: البته تعداد مبتلایان اعم از مراجعه سرپایی و بستری و در نهایت مرگ و میر ناشی از آلاینده ها در مراکز درمانی رو به افزایش است و امیدواریم اقدامات پیشگیرانه عاجل انجام شود. علاوه بر علائم آشکار، عوارض جانبی نیز اثرات مضر تدریجی و مزمن وجود دارد که می تواند در طولانی مدت خود را نشان دهد.
۲۳۳۲۳۳