تحقیقات نشان می دهد که کلیه ها در سازگاری بدن با ارتفاعات بسیار مهم هستند.
به گزارش ایسنا، مطالعهای که توسط یک فیزیولوژیست دانشگاه مانت رویال و گروهش انجام شد، نقش کلیدی کلیهها را در سازگاری با ارتفاع نشان میدهد و توضیح دیگری برای اینکه چرا شرپاها یا مردم بومی نپال برای صعود در ارتفاعات بهتر سازگار هستند، ارائه میدهد.
به گزارش مدیکال اکسپرس، این گروه دریافتند که شرکت کنندگان شرپا در تنظیم تعادل اسید-باز در خون سریعتر و بهتر از کوهنوردان عمل کردند. این مطالعه نقش کلیدی کلیه ها را در سازگاری با ارتفاع نشان می دهد. شرپاها گروهی از مردم بومی نپال هستند. این افراد 500 سال است که در کوهستان زندگی می کنند.
با توجه به اینکه امروزه تعداد زیادی از مردم در ارتفاعات زندگی می کنند و سفر می کنند، درک سازگاری یکپارچه جمعیت های انسانی با ارتفاعات از اهمیت فزاینده ای برخوردار است.
قرار گرفتن در ارتفاعات بالا باعث ایجاد چالش برای اکسیژن رسانی و تعادل اسید-باز در خون می شود که با سازگاری سیستم تنفسی و کلیه ها جبران می شود. محققان سازگاری های تنفسی و کلیوی را در گروه های همسان با سن و جنس در طی یک صعود تدریجی به ارتفاع 4300 متری در هیمالیا نپال بررسی کردند. شرپاها به انطباق سریع تری از عملکرد تنفسی و کلیه دست یافتند، به طوری که pH خون آنها در ارتفاع 4300 متری کاملاً متعادل بود، در حالی که خون ساکنان مناطق کوهستانی کم ارتفاع هنوز قلیایی بود.
این مطالعه بینشهایی را در مورد تعامل مکانیسمهای باستانی و فیزیولوژیکی که به سازگاری با ارتفاع کمک میکنند، ارائه میکند.
بینش های به دست آمده از این تحقیق به طور کلی به فیزیولوژی کمک می کند و درک جدیدی از چگونگی سازگاری جمعیت های مختلف با صعود به ارتفاعات بالا ارائه می دهد.