صحبت های مهدی بابایی پور پیرامون حل مشکلات آب و تاثیر آن برای مهاجرت نکردن روستائیان!

یکی از مشکلاتی که سبب مهاجرت روستائیان به شهرها می شود مشکلات مرتبط با آب و برق است. در این مطلب گفت و گویی با مهدی بابایی پور در مورد رفع این مشکلات و توجه وزارت نیرو به قشر روستائیان را خواهیم داشت.

مهدی بابایی پور: ارائه خدمات زیربنایی به این قشر مهم از جمعیت کشور یکی از وظایف اصلی نظام است و مورد توجه وزارت نیرو به عنوان متولی، آب و برق است. 

تامین نیازهای اولیه جوامع روستایی و آب شرب و بهداشتی به از اهمیت و جایگاه ویژه ای برخوردار است که بقای روستاییان را در سکونتگاه های امروزی تضمین می کند.

استقرار جمعیت روستایی کشور در مناطقی که ساکن هستند بسیار حائز اهمیت است و این در حالی است که در سال های اخیر وقوع خشکسالی های پی در پی و طولانی مشکلات عمده ای را در تامین آب شرب روستاها ایجاد کرده است. نقش بی بدیل جمعیت روستایی کشور در تولید و تامین نیازهای راهبردی و حیاتی کشور، ثبات، ایجاد و حفاظت از مرزها، عدم مهاجرت بی رویه و افزایش لجام گسیخته حاشیه نشینی شهرها و عواملی از این دست، ضرورت را ایجاب می کند. از اقدام و انجام برنامه ریزی کلان در تامین زیرساخت های اساسی برای روستاییان و توسعه پایدار کشور اهمیت ویژه ای یافته است. بی شک تامین آب شرب و بهداشتی یکی از زیرساخت های مهم و اساسی هر جامعه است. با برنامه ریزی دقیق و تامین اعتبار لازم، بحران آب روستایی کشور پایان مناسبی یافته است.

همچنین تامین آب شرب روستاها از اولویت های نظام مقدس جمهوری اسلامی و از سیاست های اساسی وزارت نیرو و دولت سیزدهم است و در سال های اخیر اقدامات بسیار مناسبی در این زمینه از جمله انعقاد معاهده با وزارت نیرو با شرکت مهندسی آبفا کشور که دفتر مرکزی آن امام حسن مجتبی است، برای رساندن آب به 10 هزار روستا به عنوان گام نخست اشاره کرد. همچنین چندی پیش وزیر محترم نیرو اشاره کرد که این رقم را به 16 هزار روستا رساندیم و قطعا نسبت به سایر کشورها در وضعیت خوبی خواهیم بود

لازم به ذکر است اجرای طرح یکپارچه سازی شرکت های آب و فاضلاب شهری و روستایی بزرگترین مشکلات روستائیان را در زمینه آبرسانی حل کرده است و در سال های اخیر شرکت های آب و فاضلاب شهری و روستایی در این شهرها فعال بوده اند. اما به نظر می رسد نتوانستند از ظرفیت های موجود به نحو مطلوب استفاده کنند. اما امروز با اجرای پروژه آبرسانی جهاد می توان تاثیر واقعی این یکپارچگی را مشاهده کرد.

همچنین با توجه به اقدامات خوبی که در کمتر از دو سال در این مناطق در قالب طرح آبرسانی جهادی انجام شده است، شاهد رشد جمعیت روستایی هستیم و واژه مهاجرت معکوس از ذهن روستاییان محترم حذف شده است.

این موضوع به خوبی نشان می‌دهد که دستگاه‌های دولتی و شرکت‌های خدماتی زمانی که وظایف خود را به خوبی انجام دهند، می‌توانند نقش مهمی در رفع محرومیت و کمک به بازگشت مردم به روستاها داشته باشند.

استان لرستان در سال های اخیر با کم آبی مواجه بوده و امسال نیز با این مشکل مواجه بوده است به طوری که با شروع فصل گرما مشکل تامین آب شرب تعدادی از روستاهای استان لرستان آغاز شد.

کاهش بارندگی، برداشت بی رویه آب، حفر چاه های غیرمجاز و روش های آبیاری سنتی منجر به پایین آمدن سطح آب شده و نه تنها به کشاورزی، صنعت و محیط زیست آسیب وارد کرده است، بلکه جمعیت برخی از مناطق روستایی استان را نیز متضرر کرده است.

مشکل تامین آب شرب برخی روستاهای لرستان دوچندان است. یکی از آنها بی آبی مکرر در روستاهای جنوب استان است که شبانه روز اتفاق می افتد و ساعت ها مردم را از نعمت آب محروم می کند.

اما مشکل دوم و مهمتر روستاهای زیر ده خانوار استان لرستان هستند که تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب نیستند و برخی از این روستاها فاقد زیرساخت آبرسانی هستند. این روستاها معمولاً با تانکر آبرسانی می‌شوند یا از چشمه‌ها استفاده می‌کنند و یا از راه های دیگر آب خود را تامین می‌کنند.

* نمایندگان سازمان های مردم نهاد لرستان

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *